Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
15. November , 2024, 13:08:04
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Rastis - Moje Blues  (Prečítané 15233 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #45 kedy: 23. Január , 2008, 13:13:32 »

Pekná vecička, Rasťo. Táto z tvojich mi zatiaľ ulahodila najviac. Žmurk

Viac ti na tón sekne väčšie skreslenie. Treaz to bolo veľmi príjemné počúvanie. Vždy mi príde trochu menej mastné a slané tvoje hranie na čistom a poloskreslenom zvuku, trochu tak aj úvod tejto veci. Ale to je zanedbateľné, hlavne subjektívne.
Zhrniem len, celkovo sa mi to páčilo a pustím si to znova. Žmurk
Zaznamenané

opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #46 kedy: 24. Január , 2008, 10:40:02 »

mne sa to páči, samozrejme...akurát mám výhrady k bicím, sú také analógové a nehodia sa k tomu retro štýlu, napr. k tomu Fender alebo Rhodes pianu na začiatku...dal by som real bicie 70.roky, aj ich inak napísal, v rockovejšom poňatí s brejkami, zložitejšie. Vypadá to, že si tam len hodil nejakú slučku a to je pre takúto skladbu málo, podľa mňa. A na konci by som dal také jedovaté hammondy. Inak nápad pekný, taký, aký sa dnes nehráva, mne po chuti.
Zaznamenané
waldo42
pravidelný návštevník
Príspevkov: 273

« Odpoveď #47 kedy: 24. Január , 2008, 10:49:34 »

som asi trochu hudobny analfabet ale keby mi niekto toto pustil a povedal ze to je gary moore,eric clapton alebo satriani-asi by som mu to zozral aj s navijakom.ber to ako kompliment Žmurk je to super
Zaznamenané

mozes si vybrat z dvoch ciest: "sex, drogy a rock ´n roll" alebo "masturbacia, antidepresiva a hip hop"
beercompatibile
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

beercompatibile

« Odpoveď #48 kedy: 30. Január , 2008, 12:50:10 »

Clovece - pekne.

Veselo som si zapocuval.
Len mi vadil ten syntak niekde na zaciatku poslednej stvrtiny co tam hra tie dva tony, myslim E a D.
Vzdy ma to zobudilo z prijemneho pocuvania si.

Zdravíčko
si sikuliak
Zaznamenané

uz radsej nic nepisem, zas by som to musel po case zmenit :)
Kubo_BWV
nováčik
*
Príspevkov: 7

« Odpoveď #49 kedy: 01. Február , 2008, 13:08:37 »

hral som to na preampe za 1000 Kcs :)

na Squiery za 4 litre by to znelo inac, ale nemyslim si, ze by niekto frflal - "vsak to je ake zle - to si mal gitaru za 4 litre ? "

... aby si mi rozumel - ja nie som ziadny bojovnik za lacne veci, to rozhodne nie. len mnoho hlavne mladych chalanov drahe znackove veci prilis fetisizuje a potom su v smutku, ze oni nikdy nebudu mat dobry zvuk, kym nebudu mat gitaru a zosilovac za XYZ korun, co az taka pravda nie je...

ja tiez niesom zastanca lacnych veci ale ani nefetisizujem drahe a vobec si nemyslim ze cim drahsie tym lepsie. ale pri kl. gitarach hras bez akehokolvek aparatu a cim je drahsia tak tym lepsie drevo je na nej pouzite (aspon vo vacsine pripadov - treba vzdy skusit) co dost ovplyvnuje kvalitu zvuku. Otazka: aku velku rolu hra kvalita dreva na el. gitare co sa tyka kvality zvuku alebo farby tonu? nieje to hlavne o snimacoch?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #50 kedy: 01. Február , 2008, 13:12:20 »

ja tiez niesom zastanca lacnych veci ale ani nefetisizujem drahe a vobec si nemyslim ze cim drahsie tym lepsie. ale pri kl. gitarach hras bez akehokolvek aparatu a cim je drahsia tak tym lepsie drevo je na nej pouzite (aspon vo vacsine pripadov - treba vzdy skusit) co dost ovplyvnuje kvalitu zvuku. ...

jasne, nepopieram. len si myslim ze od istej cenovej hranice uz ani nejde o kvalitnejsie dreva, kvalitnejsiu pracu alebo kvalitnejsi zvuk. ale o nejaku prestiz ci ako to nazvat...

...Otazka: aku velku rolu hra kvalita dreva na el. gitare co sa tyka kvality zvuku alebo farby tonu? nieje to hlavne o snimacoch?

nie, snimace su v retazci hrac -> drevo -> konstrukcia -> aparat ... na poslednom mieste.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #51 kedy: 01. Február , 2008, 13:45:10 »

Otazka: aku velku rolu hra kvalita dreva na el. gitare co sa tyka kvality zvuku alebo farby tonu? nieje to hlavne o snimacoch?

taku istu ako pri klasickej gitare. snimac je pre el.gitaru ako mikrofon pre spevaka..ani sebelepsi snimac ti zo suntu super gitaru nespravi..
« Posledná zmena: 01. Február , 2008, 13:45:26 od styrioci » Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #52 kedy: 01. Február , 2008, 13:49:22 »

nie, snimace su v retazci hrac -> drevo -> konstrukcia -> aparat ... na poslednom mieste.

ja by som ich skor zaradil medzi konstrukciu a aparat :)
Zaznamenané

marosisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 420

« Odpoveď #53 kedy: 05. Apríl , 2008, 22:09:44 »

som chcel napisat ,ze sa mi to lubi ,ale uz si to nepustim. uz to mam pustene 3. krat. inu hudbu ti ja pocuvam
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #54 kedy: 05. Apríl , 2008, 23:10:05 »

...nu hudbu ti ja pocuvam

aj ja :)
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #55 kedy: 06. Apríl , 2008, 09:13:52 »

hod nieco nove uz konecne a poriadne sa do toho opri Na zdravie!
Zaznamenané

o-yep sro
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #56 kedy: 06. Apríl , 2008, 09:26:47 »

hod nieco nove uz konecne a poriadne sa do toho opri Na zdravie!

nazov uz mam :)
Zaznamenané
ragr
nováčik
*
Príspevkov: 52

« Odpoveď #57 kedy: 06. Apríl , 2008, 11:34:01 »

Pekne, pekne mne sa to lubi aj ked to nieje prave moj styl a ani ako blues mi to moc nepride ale ako hovoris je to tvoje blues takze... :)  A bicie si fakt mohol nejake normalne nie ze by boli hente zle ale realne by boli asi lepsie a te syntaky niesu zle ale ked som to tak pocuval tak kde hraju to E D si mohol miesto nich dat gitaru skreslenu tak ale je to tvoja tvorba takze....:)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #58 kedy: 06. Apríl , 2008, 11:36:37 »

jake E a D ? kde ?
Zaznamenané
ragr
nováčik
*
Príspevkov: 52

« Odpoveď #59 kedy: 09. Apríl , 2008, 07:24:35 »

No tak po dokladnejsej analyze som zistil ze to nie je E a D No hanbím sa.. Niekto tu pisal ze mu vadia te retro klavesy a pisal tam o tonoch E a D no a bez toho aby som si to zahral som myslel ze je to prave ten usek  No hanbím sa.. Spravne tony radsej nebudem tipovat aj ked mam isty tip  ha ha ha a myslel som usek 2:29.. tam zacinaju take klavesy a idu tusim az do konca... tak tam som myslel ze keby miesto toho bola skreslena gitara :)
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.128 sekund, 22 otázok.