Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
23. November , 2024, 22:31:12
Strán: [1] 2 3 ... 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ESH amps  (Prečítané 19062 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Fildo
nováčik
*
Príspevkov: 54

« kedy: 01. Marec , 2008, 12:21:36 »

Ma dakto skusenosti s tymito aparatmi?? Viem o nich akurat to,ze je to produkt s ciech.Mna by zaujimala hlavne skusenost s ich zvukom a tiez dostupnost a z hruba cena...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 02. Marec , 2008, 11:12:49 »

Robi to chlapik v Prahe, Petr Faireisel. na stranke ma dlhe roky hovno, asi sa mu ponuknem  :) http://www.eshamp.com/

vyzera byt celkom podkuty vedomostami, kedysi v Muzikuse aj publikoval nejake clanky. raz som s nim kecal a posobil celkom sympaticky. na aparat som nehral ziadny, ale videl som ich par u neho v dielni a vyzerali velmi seriozne, precizne poupratovane a tak, ziadny houm mejd od pohladu.

no a viac informacii na instrumento.cz - tam urcite o jeho ampoch kecali milionkrat.
Zaznamenané
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #2 kedy: 02. Marec , 2008, 11:23:09 »

Hral som an tom na jednom feste v ČR asi pred 2 rokmi. Mňa to nepresvedčilo..volám to ani ryba ani rak..ani Marshall, ani Mesa.Keď som pridal výšky, strašne to pišťalo, keď som pridal gain bolo to ako DS-1..model si nepamätám. Ja by som to nechcel ani zadarmo, ale myslím, že niekomu sa to môže páčiť. To si ale kľudne môžeš kúpiť Prosound, aspoň máš bližšie servis.
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #3 kedy: 02. Marec , 2008, 12:15:18 »

No každý máme iný vkus, ale keď táto firma presvedčila Petra Roškaňuka (Žlutý Pes a iné projekty ...) tak to asi tak zlé nebude. Možno si práve vtedy chytil špatný kus, alebo nevyhovujúci model, možno sa zosík len nepohodol s použitou gitarou. Nehral som však na tom, tak ťažko súdiť.

Ono keď to zoberieš, tak ani Marshall neni furt výhra .... Andrej Šeban hovoril v jednom rozhovore, že si kúpil osemstovku a ona hrala nejak divne, ako keby sa jej nechcelo, neochotne. A potom si zahral na osemstovku Henryho Tótha, a hralo to podľa jeho vlastných slov "ako divý zver".
Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #4 kedy: 02. Marec , 2008, 12:54:26 »

Ono keď to zoberieš, tak ani Marshall neni furt výhra .... Andrej Šeban hovoril v jednom rozhovore, že si kúpil osemstovku a ona hrala nejak divne, ako keby sa jej nechcelo, neochotne. A potom si zahral na osemstovku Henryho Tótha, a hralo to podľa jeho vlastných slov "ako divý zver".
bud ten Sebanov kus bol nepodareny, alebo tam mal blbe lampy alebo nieco..
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #5 kedy: 02. Marec , 2008, 13:08:09 »

Hral som na Gibson LP a USA Telecaster...bol to model HG 2000  bol poskytnuty z predajne novy, v ramci reklamy. Roškyho poznám, hrá aj s Alešom Brichtom. jemu to robil ESN na zakázku, myslím že má tam aj svoj Signature model a dosť dlho to dolaďovali na jeho požiadavky. Minule sme spolu hovorili. Vždy samozrejme záleží od vkusu a kusu, ale môžem sa Ťa spýtať prečo to tak obhajuješ, keď si na tom nehral ?

Mal som asi 30 Marshallov a vždy hrá každý trochu inak, ked sú odpálené lampy alebo je vyhrkaný, alebo ho vylepšovali miestni elektrotechnici - nemusí hrať ako má, to je pravda. Keď sú lampy v poriadku, je zoštelovaný a máš raád ten zvuk no a samozrejme vieš na tom zvuku aj hrať, nie je o čom.
« Posledná zmena: 02. Marec , 2008, 13:09:28 od RobG » Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #6 kedy: 02. Marec , 2008, 19:57:02 »

Však ja to neobhajujem, len som to apriori nezatracoval. Trebárs mne nesedí plexi (skúšal som ju) a netvrdím, že by som to nechcel ani zadarmo.  Proste mi zvuk nesadol. Zato Silver Jubilee, to bola iná káva Na zdravie!
« Posledná zmena: 02. Marec , 2008, 20:04:53 od Predator » Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #7 kedy: 02. Marec , 2008, 20:10:16 »

že si kúpil osemstovku a ona hrala nejak divne, ako keby sa jej nechcelo, neochotne. A potom si zahral na osemstovku Henryho Tótha, a hralo to podľa jeho vlastných slov "ako divý zver".

to bude tym ze Henry ho rozohral. tak ako pitu tie gitary  Bavím sa skvele
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
predator
Hosť
« Odpoveď #8 kedy: 02. Marec , 2008, 20:33:25 »

Neviem ... ono veľa ľudí si dávalo tie osemstovky rôzne upravovať (viac alebo menej skreslenia, iné korekcie), niekedy tá úprava pomohla zvuk vytiahnuť ešte viac hore, niekedy zvuku skôr uškodila.
Zaznamenané
Fildo
nováčik
*
Príspevkov: 54

« Odpoveď #9 kedy: 02. Marec , 2008, 23:30:43 »

mna zaujima ESH a nie osemstovky...
Zaznamenané
kos99
pravidelný návštevník
Príspevkov: 295

« Odpoveď #10 kedy: 10. Apríl , 2009, 08:53:11 »

ČUS CHLAPY
ESH JE V CZ UŽ CELKEM ZAVEDENÁ ZNAČKA A HLAVNĚ VĚDOMOSTI P.FAIRAIZLA  KDO NA TO MÁ JAK ČAS TAK I PENÍZE A NĚJAKÝ TEN ZESÍK  VYŠŠÍ CENOVÉ KATEGORIE VĚTŠINOU SE S P.F. DOMLUVÍ A RÁD

TED K JEHO APARÁTŮM CO JÁ VÍM DĚLÁ SVÉ APARÁTY VE TŘECH PROVEDENÍCH ŘADA 2000 DVOUKANÁLOVÁ V 50 A 100W (CCA32TIS KČ) POTOM  DĚLÁ TŘÍKANAL ALE TO JE TROCHU JINÁ KATEGORIE  NAVÍC JE TO VYBAVENO V ŠIM MOŽNÝM VČETNĚ NĚKOLIKA EFEKTOVÝCH CEST MIDI ATD. TA JIŽ PŘIJDE KOLEM  55TIS PAK VÍM ŽE NA ZAKÁZKU DĚLÁ 30W HLAVY A TŘÍDĚ VZHLEDOVĚ PODOBNÉ JAKO  RADA 2000 ALE DLE JEHO SLOV JE I 100W ZESILOVAČ VEDLE TÝHLE TŘICETIVATOVÝ VERZE PĚKNEJ TICHÁČEK

CO VZUKU SE TÝKÁ TED BUDU MLUVIT O ŘADĚ 2000.....
VÍM ŽE KONEC JE JAKÁ SI KOPIE MESY ALE DOSTI UPRAVENÁ A PŘISPŮSOBENÁ  P.F. A MYSLÍM ŽE PRÁVĚ VLASTNÍMI ZKUŠENOSTMI SE TYTO KONCE VŽDY NĚKAM MALINKO POSUNOU A TAKY VĚTŠINOU K LEPŠÍMU
CO PŘEDZESILOVAČE SE TÝKÁ MŮŽE SI ČLOVĚK NECHAT NAPODOBIT COKOLIV OD FENDRA PO MESU A NA TOM TAKY POTOM ZÁLEŽÍ SOUD ZESILOVAČE SAMÉHO
OSOBNĚ HRAJI NA ŘADU 2000 KTERÁ JE CCA 8-10 LET STARÁ ČISTEJ ZVUK BYCH ŘEKL ŽE JE HODNĚ TVRDEJ A KDYŽ SE VYTAVÍ ZAČÍNÁ MALINKO KRESLIT  ALE JE TO DOCELA ECHT PRIPODOBNIL BYCH TO ČISTÝM KANÁLUM ZE SOLDÁNŮ
DRIVE KANÁL SÁM O SOBĚ BUDE ASI NEJAKÁ MESA (APARÁT NEBYL STAVENÝ PRO MĚ PROTO PŘESNE NEVIM ) ALE NAJDETE VE ZKRESLENÍ VŠE OD PŘEBUZENÉ 800MISTOVKY PO VYTAVENOU MESU NAVÍC TAKY HONĚ ZÁLEŽÍ ZDA HRAJETE PODLADĚNOU KYTARU  ČI NORMÁLNÍ LAZENÍ NEB KDYŽ HRAJI PODLADĚN DO D DRIVE MI STAČÍ JEN TAK NA DVOJKU A UŽ JE TO SKÁLA  A STENA ZVUKU OHROMNÁ KDEŽTO KDYŽ POUŽIJU NORMÁLNÍ LAZENÍ TŘEBAS NA HARDROCK MUSÍM DRIVE PŘIDAT TEMĚŘ K PULCE PRO MĚ TROCHU NELOGICKÝ KROK KDYŽ PODLADĚN HRAJI TVRDŠÍ MUZIKU  :) NO OSTATNĚ POSLECHNĚ TE SI SAMI APARÁT U KAPELY THE NEW MORNING OD JEJÍHOŽ KYTARISTY APARÁT MÁM http://www.mkmb.cz/thenewmorning/play/8827/ A PAK SI POSLECHNĚ TE TŘEBAS NOVOU RŮŽI JAK TO HRAJE PETROVI ROŽKAŃUKOVI MYSLÍM ŽE DALŠÍ KOMENTY NENÍ TŘEBA DODÁVAT DALŠÍ KDO POUŽÍVÁ ESH JE TŘEBA GAYA MESIYAH A DALŠÍ A DALŠÍ
ZATÍM CUS KOLEGÁČCI Zdravíčko
Zaznamenané

EHS MKII+412ESH TV ,  AL STEVENS SUPERSTRAT,CORT  M200 +SKY PICKUPS,Fendr - strat - Vavruša,  DIGITECH RP7
zakky
Hosť
« Odpoveď #11 kedy: 10. Apríl , 2009, 09:00:17 »

vsetko o jcm800 po mesu  Bavím sa skvele kul, zlate ceske rucicky   Na zdravie!
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #12 kedy: 10. Apríl , 2009, 09:22:01 »

zakky: tak zase az taky zvast to nemusi byt. DR od Mesy je schematicky skoro to iste ako Soldano a Soldano ako vsetci vieme je upravena 800-vka. urcite to nebude 100% identicke, ale v mnohych pohladoch  podobne zrejme ano.. pozri si hlavy.instrumento.cz su tam aj hlavy schematicky podobne (recto, peavey 5150), aj odlisne, aj ked nie az tak velmi, engl a zvuky dost podobne.

inac na 2000-radu hra(l) gitarista zo schyzofemu, 80-s hardrock. pouziva iba skresleny kanal, ktory "cisti" pomocou volume na gitare. hra mu to celkom fajn..
« Posledná zmena: 10. Apríl , 2009, 09:22:18 od styrioci » Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #13 kedy: 10. Apríl , 2009, 09:37:09 »

zakky: tak zase az taky zvast to nemusi byt. DR od Mesy je schematicky skoro to iste ako Soldano a Soldano ako vsetci vieme je upravena 800-vka....
To, ze je to schematicky rovnake a este neviem ake ABSOLUTNE nezarucuje, ze to musi hrat jak origo. Pozri si priklad Maja Fera a jeho robenym Rectom, kde pouzil snad najkvalitnejsie suciastky + Mesa lampy, atd...atd.. a originalom Roadster. Nieco uplne ine.  :)

Nie je vsetko o schemach. Prax je dolezitejsia nez teoria.  Zdravíčko
 Na zdravie!
Zaznamenané

kos99
pravidelný návštevník
Príspevkov: 295

« Odpoveď #14 kedy: 10. Apríl , 2009, 09:37:39 »

vsetko o jcm800 po mesu  Bavím sa skvele kul, zlate ceske rucicky   Na zdravie!

KOLEGO NEJDŘÍV ZKOUŠEJ A PAK SUD HRAJU TŘICET LET VÍM JAK TO MÁ ZNÍT A VÍM KDY TO NEZNÍ
« Posledná zmena: 10. Apríl , 2009, 09:43:53 od kos99 » Zaznamenané

EHS MKII+412ESH TV ,  AL STEVENS SUPERSTRAT,CORT  M200 +SKY PICKUPS,Fendr - strat - Vavruša,  DIGITECH RP7
Strán: [1] 2 3 ... 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.09 sekund, 22 otázok.