Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
01. November , 2024, 09:28:49
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Fender (a jeho hodnota)  (Prečítané 32476 krát)
0 užívateľov a 8 Hostí prehliada túto tému.
reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #120 kedy: 25. September , 2011, 23:01:07 »

MNAM !

Inak vcera som si asi hodku hral na Fender custom shop + podpis nejakeho masterbuildera. Podla slov majitela dost drahy fendrik, gitarka mi padla az velmi do ruky. Zvuk zbytocne popisovat.
Minule som si aj ja brnkal najednom custom shope, neviem presne čo to bol za model, ale je to dosť rozdiel oproti bežným americkým modelom a človeka to vie riadne chytiť za srdiečko takéto tieto vintage nástroje aj keď hrá hudbu v ktorej by tú gitaru nevyužil.
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #121 kedy: 25. September , 2011, 23:50:28 »

a človeka to vie riadne chytiť za srdiečko takéto tieto vintage nástroje aj keď hrá hudbu v ktorej by tú gitaru nevyužil.

A to keby si este mal v rukach ozaj vintage nastroj. :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #122 kedy: 25. September , 2011, 23:51:11 »

Masterbuilt som mal v ruke. Hento videjko sa mi len paci jak to hra. :) btw, poslednu dobu kukam po tych vintage zvukoch a taketo sa mi dost pacia so stratom:

Pekne zvuky, len v tom prvom je to az prilis stredove na mna, ziadne zvonive vysky ani ziadne basy, to uz ani nezneje ako Strat.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #123 kedy: 26. September , 2011, 06:01:59 »

Ja som si prikúpil jednu krásnu 79nu..closed classic, hraný dosť málo, v super stave od jediného majiteľa, snímače vymenené za custom shop krk a midle+fast track kobylka...všetky zvuky, ktoré treba sú tam... Na zdravie!

* f.strat.std79.jpg (43.62 KB, 500x346 - prehliadnuté 323 krát.)

* strat79.3.jpg (58.06 KB, 500x397 - prehliadnuté 336 krát.)
« Posledná zmena: 26. September , 2011, 06:02:43 od RobG » Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #124 kedy: 26. September , 2011, 08:49:41 »

krásny strat ROb  Zdravíčko
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #125 kedy: 26. September , 2011, 09:26:27 »

paradny stratik  Na zdravie!
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #126 kedy: 26. September , 2011, 09:38:46 »

Masterbuilt som mal v ruke. Hento videjko sa mi len paci jak to hra. :) btw, poslednu dobu kukam po tych vintage zvukoch a taketo sa mi dost pacia so stratom:

veľmi príjemný zvuk
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #127 kedy: 29. September , 2011, 16:06:49 »

MNAM !

Inak vcera som si asi hodku hral na Fender custom shop + podpis nejakeho masterbuildera. Podla slov majitela dost drahy fendrik, gitarka mi padla az velmi do ruky. Zvuk zbytocne popisovat.

ale popis . kludne porovnaj aj s tym grebenderom tvojim . si tu daval ze delis straty na greben a tie ostatne .. nie ze by som rypal . len ma to zaujima  Zdravíčko
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13057

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #128 kedy: 29. September , 2011, 16:22:14 »

ale popis . kludne porovnaj aj s tym grebenderom tvojim . si tu daval ze delis straty na greben a tie ostatne .. nie ze by som rypal . len ma to zaujima  Zdravíčko
Tazko hodnotit takto porovnavanim. Ten moj grebenstrat nevymenim/nepredam za ziadnu cenu pretoze ta gitara ma kazdym hranim prekvapuje - nasiel som to, co som dlho hladal, ak sa jedna o stratoidne zvuky + herne vlastnosti su pre mna dokonale.

Tento Fender CS, na ktorom som si hral je taky, ze bolo tam citit ten Fendracky smrad, presne ten smrad, co stoji strasne vela penazi. Hralo sa mi na tom tiez vyborne, aj ked trosku tucnejsi krk a tak... Prekvapil ma na tomto nastroji drive, take philx-acke gule. A ked uz mam porovnat grebenstrat vs. Fender cs, tak ten greben je viac intelektualnejsi nastroj. hm.... napr. ked vedla seba postavis ucnovkara stavbara, ktory vykase rukavy a spravi co treba (to je akoze ten fender) a potom gymnazistu v kravatke, ktory spisuje vsetko, co sa deje (akoze grebenstrat). Proste obe su vyborne, lebo kazda vie nieco, ale ziadna nie je dokonala, resp. nema dva v jednom a preto chcem takeho stavbara nejakeho.  ha ha ha

Dufam, ze vyjdes z toho, ako som to myslel.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

cembo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 550

« Odpoveď #129 kedy: 10. Október , 2011, 13:03:37 »

... chlapi, nevedel som do akej temy to dat a temu "poskladana gitara" asi nema zmysel vytvarat. Takze otazka znie mam na priklad dve casti stratocasteru krk US 2003 a telo US 2011 hirjuaar:

http://www.ebay.com/itm/2003-American-Series-Fender-Stratocaster-Strat-NECK-USA-/200646973761?pt=Guitar_Accessories&hash=item2eb77dd941

http://www.ebay.com/itm/2011-American-Fender-Strat-BODY-HARDWARE-Complete-USA-/190583049552?pt=Guitar_Accessories&hash=item2c5fa28d50

... je mozne ze by tieto dva komponenty nejako spolu nesedeli ? Myslim tym rozdiely medzi modelmi v rozmeroch vyrezov, dlzka krku alebo vzdialenost kobylky od lozka krku a podobne detaily, neviem, nikdy som to este nerobil. Rad by som vedel ci je potrebne hladat casti len jedneho modelu alebo sa to da takto vselijako prasknut krizom krazom a huraa rakenrol :) ...
« Posledná zmena: 10. Október , 2011, 18:44:33 od cembo » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #130 kedy: 14. Október , 2011, 23:12:36 »

fendre mozes medzi sebou lubovolne zamienat krky aj tela, dokonca aj telekastre a strakace. robia to unifikovane odjakziva.
Zaznamenané
Juraj_T
pravidelný návštevník
Príspevkov: 623

« Odpoveď #131 kedy: 15. Október , 2011, 00:57:27 »

krk z telekastra nepasuje na stratokaster pokial viem, opacne to ide
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #132 kedy: 15. Október , 2011, 10:05:47 »

krk z telekastra nepasuje na stratokaster pokial viem, opacne to ide

ked to moze ist jednym smerom tak preco nie aj druhym?  ?§!. logika...
Zaznamenané
Juraj_T
pravidelný návštevník
Príspevkov: 623

« Odpoveď #133 kedy: 15. Október , 2011, 11:52:36 »

Ked mensie as zmesti do vacsieho tak vacsie sa zmesti do mensieho ty logik ? :D
Proste neck pocket pre tele ma iny rozmer ako neck pocket pre strat. Cize jednym smerom to ide ale opacnym nie, najdi si to na nete
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13057

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #134 kedy: 19. Október , 2011, 23:03:54 »

Existuje nejaka tabulka s cislami, kde si porovnam jednotlive krky fendrov, pripadne aj musicmanov ?  ha ha ha Hrubku, sirku, a tak...
Zaznamenané

Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.058 sekund, 23 otázok.