Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
01. November , 2024, 09:20:55
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Masť na zničené prsty  (Prečítané 6982 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
zozo
nováčik
*
Príspevkov: 37

« kedy: 03. Apríl , 2008, 09:54:08 »

Možno že je to fakt odveci téma, ha ha ha ale čo najlepšie pomôže na boľavé prsty po hraní. Toto mi vadilo keď som začínal, teraz mám prsty stvrdnuté, ale aj tak po dlhšom hraní pobolievajú.
BTW: Skúšal som si namastiť prsty Indulonou, ale to spôsobilo len to že o trochu zmäkli
Zaznamenané

Will it Blend ? That is the question
---------------------------------------------
jedu na Junixu si myslíte, že se budu srát na Vidlích jako vy, vy zasraný
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #1 kedy: 03. Apríl , 2008, 15:12:18 »

Možno že je to fakt odveci téma, ha ha ha ale čo najlepšie pomôže na boľavé prsty po hraní. Toto mi vadilo keď som začínal, teraz mám prsty stvrdnuté, ale aj tak po dlhšom hraní pobolievajú.
BTW: Skúšal som si namastiť prsty Indulonou, ale to spôsobilo len to že o trochu zmäkli
ja som si na to nikdy nic nedaval, a som tu, pokial su tie prsty len cisto bolave, ze ziadna krv a nic podobne, tak by som sa na to vyjebal, a keby to velmi bolelo, tak nejaky fastum gel si na to daj
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #2 kedy: 03. Apríl , 2008, 15:51:27 »

Nič nedávaj.... Hraj, a prestane bolieť :)
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #3 kedy: 03. Apríl , 2008, 15:53:12 »

existuje taka mast pre kone ta by mozna pomohla :)
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
homar
inventár podniku

« Odpoveď #4 kedy: 03. Apríl , 2008, 17:48:57 »

napadla ma este jedna rada...aj ked mozno trosku imbecilna, ale mne to pomohlo...pokial si obcas chodis zacvicit alebo tak, a robis kliky, tak ich rob na prstoch, celkom pomaha, ale zas ked to prezenes, mozes si mierne dodrbat klby, takze vsetko z mierou..
Zaznamenané

Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #5 kedy: 03. Apríl , 2008, 18:30:37 »

Radasej bolave bruska na prstoch ako nemoct hrat,ne?  Žmurk
Zaznamenané
homar
inventár podniku

« Odpoveď #6 kedy: 03. Apríl , 2008, 18:43:05 »

Radasej bolave bruska na prstoch ako nemoct hrat,ne?  Žmurk
no to znie jednoznacne rozumne Zdravíčko
Zaznamenané

damned13
pravidelný návštevník
Príspevkov: 609

« Odpoveď #7 kedy: 04. Apríl , 2008, 09:01:48 »

Nič nedávaj.... Hraj, a prestane bolieť :)

Presne tak, moja reč . Bavím sa skvele
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #8 kedy: 04. Apríl , 2008, 09:31:39 »

Možno máš len moc vysoký dohmat, v kombinácii s dlhšou menzúrou a príliš hrubými strunami tento problém môže vzniknúť. Napíš viac o tom, na akej gitare hráš, ako maš vysoko struny a akú sadu používaš. Takto bez relevantného info Ti žiaľ pomôcť neviem. Alebo možno máš zlé držanie prstov na hmatníku, nevhodnú polohu gitary, prípadne hraješ kŕčovito ... to sú tiež veci, ktoré prispievajú ku zdravotným problémom pri hraní a organizmus to hráčovi dá pocítiť bolesťami pri hraní.

Obávam sa však, že hrať tvrdohlavo bez ohľadu na bolesť nie je moc múdra rada. Je to len medzikrok k návšteve ortopéda a možnom konci kariéry gitaristu ... Keď to bolí, je niečo zle a treba to riešiť  Si píš!!!
« Posledná zmena: 04. Apríl , 2008, 09:36:07 od Predator » Zaznamenané
pelko
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 04. Apríl , 2008, 13:41:26 »

Predator: neviem či to má zmysel takto prehánať. Chceš mi povedať že teba pri začiatkoch neboleli brušká? A ak povieš že nie, ajstak neuverím :D Je to proste ako s scičením alebo pracovaním v záhrade... Zozačiatku sú mozole, ale neskôr to prejde... Proste tá jemna koža zhrubne a stvrdne   Žmurk
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #10 kedy: 04. Apríl , 2008, 13:50:55 »

Pozri sa, pokiaľ sa do prstov vyryjú prvý týždeň hrania ryhy a začne to trochu bolieť, tak je to normálne, spraví sa tam na pokožke hrubšia keratínová vrstva a je to v poriadku ... Ale ak to pretrváva aj po týždni až dvoch, tak tu niečo nie je v poriadku na gitare alebo na technike hráča.
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #11 kedy: 04. Apríl , 2008, 13:57:15 »

Zo zaciatku je to jasne, ze su problemy s kozou. Ale ak ma niekto problemy aj po roku, tak by som hladal chybu inde. Spravna hrubka strun a dohmat spravia svoje. Aj prazce ktore sa dobre neklzu a nie su upravene mozu robit zle pri ohybani strun. Ale aj pred hranim sa co najmenej cvachtat s vodou. Bavím sa skvele
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #12 kedy: 04. Apríl , 2008, 14:37:20 »

Môže byť, že sú proste len moc hrubé struny a/alebo moc vysoký dohmat. Ale dosť veľa ľudí podceňuje aj správne držanie nástroja. Najmä mladí začínajúci hráči si zavesia nástroj až príliš moc nízko (lebo videli klip v telke) a potom hrajú s rukou zalomenou v príliš ostrom a pre uvoľnenú hru neprirodzenom uhle. Dosť často sa na rýchlej únave podpíše aj to, ako hráč kladie prsty na hmatník, ak si trebárs prekladá palec cez celý krk, tak zvyšné štyri prsty idú na hmatník moc šikmo a okrem toho, že to zle ladí v akorde, to aj rýchlo unaví a po čase dosť bolí. Alebo to môže byť snaha silou narvať do gitary riff, u ktorého sa nedarí synchronizovať ľavačku s pravačkou, a tak hráč začína hrať moc silovo, viac mačkať struny ... Príčin môže byť pomerne dosť od drobných prkotín po zafixované hrubé zlozvyky, a náprava je niekedy jednoduchá a niekedy beh na dlhé trate.
« Posledná zmena: 04. Apríl , 2008, 14:38:04 od Predator » Zaznamenané
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #13 kedy: 04. Apríl , 2008, 20:51:26 »

mna boleli prsty prve mesiace.. nie dni  Som frajer ..prejde to
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 04. Apríl , 2008, 21:59:14 »

Veru, umna sa to tiež mohlo rátať na mesiace...
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.094 sekund, 23 otázok.