Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
01. November , 2024, 05:33:10
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Masť na zničené prsty  (Prečítané 6958 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Ronald G.
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 124

« Odpoveď #15 kedy: 05. Apríl , 2008, 09:44:54 »

podla mna je nojdolezitejsie ked sa zacina hrat pravidelne a nie dlho aby si prsti zvykli a tiez dbat na cistotu a spravne drzanie gitary
Zaznamenané
zozo
nováčik
*
Príspevkov: 37

« Odpoveď #16 kedy: 07. Apríl , 2008, 07:52:35 »

Možno máš len moc vysoký dohmat, v kombinácii s dlhšou menzúrou a príliš hrubými strunami tento problém môže vzniknúť. Napíš viac o tom, na akej gitare hráš, ako maš vysoko struny a akú sadu používaš. Takto bez relevantného info Ti žiaľ pomôcť neviem. Alebo možno máš zlé držanie prstov na hmatníku, nevhodnú polohu gitary, prípadne hraješ kŕčovito ... to sú tiež veci, ktoré prispievajú ku zdravotným problémom pri hraní a organizmus to hráčovi dá pocítiť bolesťami pri hraní.

Obávam sa však, že hrať tvrdohlavo bez ohľadu na bolesť nie je moc múdra rada. Je to len medzikrok k návšteve ortopéda a možnom konci kariéry gitaristu ... Keď to bolí, je niečo zle a treba to riešiť  Si píš!!!

Mam kopiu Stratam, struny Fender 010 original bullets, ale uz ma seru isem kupit tensie
Zaznamenané

Will it Blend ? That is the question
---------------------------------------------
jedu na Junixu si myslíte, že se budu srát na Vidlích jako vy, vy zasraný
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #17 kedy: 07. Apríl , 2008, 08:13:36 »

Možno že je to fakt odveci téma, ha ha ha ale čo najlepšie pomôže na boľavé prsty po hraní. Toto mi vadilo keď som začínal, teraz mám prsty stvrdnuté, ale aj tak po dlhšom hraní pobolievajú.
BTW: Skúšal som si namastiť prsty Indulonou, ale to spôsobilo len to že o trochu zmäkli
toto zaručene zabere ...NEHRAJ Tak ROK uvidiš.....To akoby- čo mam robyt ked beham a boliam ma nohy?Huh!-nebeham a nebolia.....teraz važne každeho bolia prsty ja niekedy až krvacam a mam zasranu celu gitaru a kašlem na to, tak to ma byt ani deti sa nerodia bez bolesti ale vyroba je prijemna  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #18 kedy: 07. Apríl , 2008, 08:24:53 »

toto zaručene zabere ...NEHRAJ Tak ROK uvidiš.....To akoby- čo mam robyt ked beham a boliam ma nohy?Huh!-nebeham a nebolia.....teraz važne každeho bolia prsty ja niekedy až krvacam a mam zasranu celu gitaru a kašlem na to, tak to ma byt ani deti sa nerodia bez bolesti ale vyroba je prijemna  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele

ja by som navrhoval nech si daju lyziarske rukavice pri hrani a prsty prestanu bolet. co som tu pocul niektorych ludi hrat tak urcite hravaju v lyziarskych rukaviciach  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #19 kedy: 12. Apríl , 2008, 14:08:34 »

ja by som navrhoval nech si daju lyziarske rukavice pri hrani a prsty prestanu bolet. co som tu pocul niektorych ludi hrat tak urcite hravaju v lyziarskych rukaviciach  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
ha ha ha ha ha ha ha ha ha
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
xaxoo
nováčik
*
Príspevkov: 38

« Odpoveď #20 kedy: 12. Apríl , 2008, 17:07:52 »

alebo si najdi riffy pri ktorych budes len posuvat akord o co ja veem tri prazce a kazdy den tak 15 minut posunuj..ehm posuvaj...
ja rad posuvam..v zaciatkoch som si vzdy nasiel akord co mi znel a potom som vymyslel "posuvacku" - song len posuvanim vzniknuvsi... to je na tu kozu zaber ked nemas hladene struny a tak si zvykne a stvrdne...

najdolezitejsia je asi ta voda - teda v zmysle ze je  najdolezitejsie je sa jej vyhnut  a pokial ti nebudu doma nadavat za to ze pred hranim neumyjes riad..tak neumyvaj;-)))) a hlavne hlavne si to nehryz...to sa po mne asi par z vas povozi ale mam celkom problem presvedcit sa aby som tie odstavajuce male kusky neodtrhal abo neodhryzal...

ked je najhorsie (v zime napr.) tak veru niekedy aj primastim..najlepsi je nejaky krem co nema taku hustu konzistenciu ako indulona - coorni mame abo frajerke - oni zvyknu mat take jemne kremy - to sa rychlo vpije a minimalne budes mat prijemnejsi pocit (hahaha a tych riesicov dvojzmyslov co budu reagovat.....;-)))
Zaznamenané
marosisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 420

« Odpoveď #21 kedy: 12. Apríl , 2008, 17:24:56 »

s tou bolestou to nieje az taka sranda. steve morse trenoval a trenoval ,az sa mu zapalili slachy v prstoch. dost dlho si nezahral...

Zaznamenané
lacrosse
miestny štamgast
Príspevkov: 2743

« Odpoveď #22 kedy: 27. Jún , 2008, 21:42:31 »

Ja hram 4 a pol roka a vzdy ked hram viac ako 3 hodiny mam mozole po celych bruškách...A to nie je prijemne... Nezahrávaj sa Je mi do plaču...No natahujem sice jedenastky struny ale nemyslim ze je nieco zle na strunach alebo dohmate...A taktiez si nemyslim zeby som mal nejaku az taku zlu techniku, aby sa to prejavilo az takto...Neprijemne
podla mna nejde o struny ale o to co kto hra..ja kebyze hrajem riffy v kapele(len riffy) tak si tam jebnem 13 a mam:D....mam desiny a tiez ma bolia prsty z velkych vibrat....to treba nejak rozchodit asi
Zaznamenané

www.myspace.com/adamnoska

www.mkmb.sk/adamnoska
fender stratocaster,greco les paul standart 77, EVH5150 lll, EVH5150 4x12, ehx small clone, vintage cry baby
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #23 kedy: 27. Jún , 2008, 22:24:13 »

11tky ? to by som okamzite dal dole. daj si deviny a mas pokoj. alebo kombinovane.
Zaznamenané

gm_viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683

« Odpoveď #24 kedy: 28. Jún , 2008, 00:38:13 »

tak tak, tensie struny, naco sa namahat  Beeee
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.033 sekund, 23 otázok.