|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 16. Máj , 2008, 13:26:43 » |
|
Nie je to uplne presne, ale co tam po tom. Pre mna super. Vsak to sa vyhra
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 16. Máj , 2008, 14:06:41 » |
|
ides, rasties. hra sa Ti skulturnuje a speknuje... inak ja by som sa tym hammeringom vyhol pokial by som ich nemal tak v kapse, ze vsetci odpadnu...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kuker
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 16. Máj , 2008, 14:16:42 » |
|
fajne to je..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 16. Máj , 2008, 14:49:44 » |
|
vdaka za nazory vazim si to edit: este jedno ze nahravane na epiphone sg amplitube 2 a milimetrove trsatko ibanez v paprciach
|
|
« Posledná zmena: 16. Máj , 2008, 14:50:39 od cubo »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
asdfg
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 16. Máj , 2008, 15:05:09 » |
|
podklad si stiahol, ci vyrabal sam?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 16. Máj , 2008, 15:19:13 » |
|
podklad si stiahol, ci vyrabal sam?
stiahnuty z www.guitarbt.com
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marosisko
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 16. Máj , 2008, 17:09:48 » |
|
ten taping mi jebe usi. strasne dlhy a monotonny. tvoja hra sa mi paci, velmi dobre sa mi to pocuva. ma to nadych fakt dobreho gitaristu. neviem kto si co si ,ale gitarku ovladas vymakane a hras sa s tonom ,nie len jebes do toho jak nadrzany. proste som dojaty, ale ten taping... no no...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brianlover
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 17. Máj , 2008, 11:10:20 » |
|
celkom pekny zvuk, precitene, trefne..obcas nepresne, ale to nevadi..je tam cit, to je pre man dolezite.. ten tapping je pridlhy a trosku odveci ale..obcas aj falosnie zaznie sa mi zda.. ako to tak pocuvam dalej, cyklis sa viac a viac.. ale stale fajn:)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 19. Máj , 2008, 16:40:18 » |
|
diky za nazory no je pravda ze som ten jamtrack stiahol len v ten den ked som to vyrabal... napochytro som to nejako zahral nejako dvakrat som sa s tym nesral... lebo to sa mi nikdy ani nechce
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marosisko
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 19. Máj , 2008, 19:14:28 » |
|
diky za nazory no je pravda ze som ten jamtrack stiahol len v ten den ked som to vyrabal... napochytro som to nejako zahral nejako dvakrat som sa s tym nesral... lebo to sa mi nikdy ani nechce Ma tu jebali ,ze sa treba so skladbou zapodievat kolko treba. Mne to tiez nejde. Mam radsej take priamociarejsie veci. Mi to pripada aj uprimnejsie. Uplne najradsej mam imrovizacie...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 21. Máj , 2008, 09:31:15 » |
|
kua, uz som ta chcel pochvalit, lebo na zaciatku to vyzeralo, ze sa ponasnazis zahrat nejake premyslene solo, zacal si pomalymi tonmi, ale ouha...zas tie naucene postupy, rychle behy bez rozmyslu, jednoducho tam, kde ta to vnutorne potlaci, bez sebaovladania...o tom nie je solova hra na gitare. Spontannost treba mat pod kontrolou, potom je to len obycajna zivelnost, ktora posluchaca rychlo unavi a este rychlejsie unudi k smrti. Ziadne prekvapenie, ziadny vyvoj "odniekal niekam", ako keby som pocuval nejakeho epileptickeho neurotika (dufam, ze sa neurazis , ktory dostava do prstov nepredvitatelne krce...Normalne som mal problem to vypocut do konca, este ze som popri tom pisal tento prispevok. Nehovoriac o zle trafenych a falosnych tonoch. Ja viem, ze sa k smrti opakujem, ale ty sa tiez zufalo opakujes svojimi solami...mam pocit, za aj do smutocneho pochodu by si zahral bezmyslienkove rychle behy Viem, ze sa to raz zlepsi, ked sa tym nasytis a pocitis potrebu hrat inak, ale mna akurat irituje, ak niekto sem rychlo bezi s kazdou nahravkou, s kazdym obrazne povedane prdom, ze co druhi na to, ci som sa v niecom zlepsil alebo podobne...Nejake technicke zlepsenie v hre som nezaregistroval, lebo som sa nan ani nezameral, ale z kompozicnej stranky su tvoje sola stale rovnake...akurat pribudli mozno nove riffy a prstoklady. No, aby som nebol svina, tak koniec si sa snazil zahrat ozaj feelingovo, za co mas jedno bezvyznamne plus... Takze suma sumarum, takmer 5 utrpnych minut bez fantazie a invencie. Aha, napadlo ma este toto: prestan solovat do takychto sluciek, kde sa par akordov opakuje dokola, lebo ta to zvadza k rovnakym postupom, a skus hrat do niecoho zlozitejsieho, ako harmonicky, tak aj rytmicky a kompozicne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 21. Máj , 2008, 09:48:26 » |
|
kua, uz som ta chcel pochvalit, lebo na zaciatku to vyzeralo, ze sa ponasnazis zahrat nejake premyslene solo, zacal si pomalymi tonmi, ale ouha...zas tie naucene postupy, rychle behy bez rozmyslu, jednoducho tam, kde ta to vnutorne potlaci, bez sebaovladania...o tom nie je solova hra na gitare. Spontannost treba mat pod kontrolou, potom je to len obycajna zivelnost, ktora posluchaca rychlo unavi a este rychlejsie unudi k smrti. Ziadne prekvapenie, ziadny vyvoj "odniekal niekam", ako keby som pocuval nejakeho epileptickeho neurotika (dufam, ze sa neurazis , ktory dostava do prstov nepredvitatelne krce...Normalne som mal problem to vypocut do konca, este ze som popri tom pisal tento prispevok. Nehovoriac o zle trafenych a falosnych tonoch. Ja viem, ze sa k smrti opakujem, ale ty sa tiez zufalo opakujes svojimi solami...mam pocit, za aj do smutocneho pochodu by si zahral bezmyslienkove rychle behy Viem, ze sa to raz zlepsi, ked sa tym nasytis a pocitis potrebu hrat inak, ale mna akurat irituje, ak niekto sem rychlo bezi s kazdou nahravkou, s kazdym obrazne povedane prdom, ze co druhi na to, ci som sa v niecom zlepsil alebo podobne...Nejake technicke zlepsenie v hre som nezaregistroval, lebo som sa nan ani nezameral, ale z kompozicnej stranky su tvoje sola stale rovnake...akurat pribudli mozno nove riffy a prstoklady. No, aby som nebol svina, tak koniec si sa snazil zahrat ozaj feelingovo, za co mas jedno bezvyznamne plus... Takze suma sumarum, takmer 5 utrpnych minut bez fantazie a invencie. Aha, napadlo ma este toto: prestan solovat do takychto sluciek, kde sa par akordov opakuje dokola, lebo ta to zvadza k rovnakym postupom, a skus hrat do niecoho zlozitejsieho, ako harmonicky, tak aj rytmicky a kompozicne. opossum, tvoje hodnotenia jednoducho nemaju chybu...
|
|
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 21. Máj , 2008, 12:19:50 » |
|
kua, uz som ta chcel pochvalit, lebo na zaciatku to vyzeralo, ze sa ponasnazis zahrat nejake premyslene solo, zacal si pomalymi tonmi, ale ouha...zas tie naucene postupy, rychle behy bez rozmyslu, jednoducho tam, kde ta to vnutorne potlaci, bez sebaovladania...o tom nie je solova hra na gitare. Spontannost treba mat pod kontrolou, potom je to len obycajna zivelnost, ktora posluchaca rychlo unavi a este rychlejsie unudi k smrti. Ziadne prekvapenie, ziadny vyvoj "odniekal niekam", ako keby som pocuval nejakeho epileptickeho neurotika (dufam, ze sa neurazis , ktory dostava do prstov nepredvitatelne krce...Normalne som mal problem to vypocut do konca, este ze som popri tom pisal tento prispevok. Nehovoriac o zle trafenych a falosnych tonoch. Ja viem, ze sa k smrti opakujem, ale ty sa tiez zufalo opakujes svojimi solami...mam pocit, za aj do smutocneho pochodu by si zahral bezmyslienkove rychle behy Viem, ze sa to raz zlepsi, ked sa tym nasytis a pocitis potrebu hrat inak, ale mna akurat irituje, ak niekto sem rychlo bezi s kazdou nahravkou, s kazdym obrazne povedane prdom, ze co druhi na to, ci som sa v niecom zlepsil alebo podobne...Nejake technicke zlepsenie v hre som nezaregistroval, lebo som sa nan ani nezameral, ale z kompozicnej stranky su tvoje sola stale rovnake...akurat pribudli mozno nove riffy a prstoklady. No, aby som nebol svina, tak koniec si sa snazil zahrat ozaj feelingovo, za co mas jedno bezvyznamne plus... Takze suma sumarum, takmer 5 utrpnych minut bez fantazie a invencie. Aha, napadlo ma este toto: prestan solovat do takychto sluciek, kde sa par akordov opakuje dokola, lebo ta to zvadza k rovnakym postupom, a skus hrat do niecoho zlozitejsieho, ako harmonicky, tak aj rytmicky a kompozicne. diky za nazor len neviem co tu niekto stale ma s rychlymi behmi... ja sa napriklad pri gitaristoch nezameriavam na to ci ten dotycny hra rychlo alebo pomaly... u mna je dolezity vyraz a triafanie tonov... v tomto som uznavam slaby... tak ale snazim sa na tom pracovat... predstavme si, ze by som tam nezahral jeden rychly beh... to by zrazu vsetci zacali chvalit ze ake precitene a pod... podla mna sa da precitit aj rychly beh... taky lukather hra s citom aj tie vypalovacky... ale mas pravdu, ze by som sa mal sustredit aj na hranie do zlozitejsich podkladov... ja pod tym chapem podklad so zmenami tonin a pod. mam aj jednu taku ukazku a daval som ju tu, a tam si ani nikto nevsimol, ze tam nejake modulacie su... mozes si vypocut aj tu a zhodnot ;)tusim sa vola hubova polievka mam ju na www.myspace.com/kuboarendarikno a k zaveru tolko, ze ja zasa nemam rad ked niekto kyda na rychle behy... rychlo sa da hrat s rovnakym citom ako pomaly... ja nepremyslam o tom ako rychlo hram... a uz duplom nechapem aky dovod ma niekto na to, ze proti tomu bori... mozno taky, ze sa mu nehce cvicit... to sa ale neuraz nemyslim tym teraz teba, lebo som ta este nepocul ale podla toho co si napisal zvladas oboje... tak sa tesim aj ja na tvoju ukazku dakedy
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 21. Máj , 2008, 12:28:10 » |
|
myslim ze opossum sa ti snazi naznacit ze absenciu myslienky zakryvas strasne vela tonmi, ktore su uplne zbytocne. suhlasim ze s citom sa da hrat rovnako rychlo, tak aj pomaly, ty ten cit ale zatial este nemas. ak si myslis ze zahrat pomaly je lahke a hned by ta tu vsetci pochvalili, tak nieco nahraj. ale z toho co pises a hras mam (neuraz sa) pocit ze na gitaru az tak velmi dlho zase nehras a dostal si sa do stadia ked vies hrat rychlo, ale zatial este bez napadu, no sam ten pocit nezdielas. taka nevybujacenost . ako opossum spomina, to prejde
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
Dugo
Hosť
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 21. Máj , 2008, 12:29:47 » |
|
Jeb na to, dobre hras. Aj ja hram v The Bag Of Bones prevazne taketo sola. Dolezita je skladba, ne nake solo do podmazu co tu vacsina nahrava. Fuckin' boring stuff man. Sola su na ozivenie, aby sa furt nespievalo.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dugo
Hosť
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 21. Máj , 2008, 12:41:02 » |
|
no ja mám sóla rád keď je to vyvrcholenie skladby, čerešnička na torte....ty si taký zeppeliňák, čo by bolo Since I´ve Been Loving Zou bez sóla? pesnička invalid...
Ale ved to je Led Zeppelin. Ta skladba je postavena na uzasnych solach a vyhravkach. Ked sa to niekomu podari tak to berem jasne. Uzasne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 21. Máj , 2008, 14:05:15 » |
|
no tak potom sa hadam raz vybujacim
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marrtin
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 21. Máj , 2008, 14:17:29 » |
|
ano sprav to, má to zmysel
|
|
|
Zaznamenané
|
Les Paul + Marshall, čo iné?
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 22. Máj , 2008, 10:23:24 » |
|
cubo v pohode. Ja som v mojom prispevku napisal vsetko, co ma k tvojej hre napadlo (cize aj mozna buduci vyvoj), dalej by som sa iba opakoval... len tolko, ze ja nekydam na rychle behy ako take, ale na to, ako ich niekto (aj ty), pouziva....ryhcle behy sa daju zahrat s citom, ako pises, ale zatial to nie je tvoj pripad, a to prave preto, ze je to prilis zivelne. To je ako ked sa postavia proti sebe dvaja karatisti, a jeden zacne kopat a udierat s kadenciou gulometu v kuse desat minut, druhy iba stoji a sleduje to a po par minurach sa iba trocha pohne a prijebbe mu...dufam, ze chapes, co ti chcem naznacit. Technika este nie jev setko, treba nou praveze setrit a pouzit ju na spravnom mieste a v psravnom case. Co sa mna tyka, priznam sa, ze ryhcle behy ani rychle techniky mi nejdu, pretoze prakticky vobec nehram a necvicim, vcera som vzal do ruky gitaru asi po 2 mesicoch, a bolo to hrozne Je to aj tym, ze sa venujem inym veciam, ktore sa s jemnou hrou na gitare nezlucuju...napr. karate. Ked mam narazeny prst na lavej ruke, tak ta hra aj tak vyzera... Ale chcem tym povedat, ze chcel by som hrat rychlejsie a lepsie, ale nemam mindrak z toho, ak je niekto technicky lepsi odo mna...ako sa to tu niekedy prezentuje (viem, ze si nepisal o mne) Tak som si zas trocha zafilozofoval
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dugo
Hosť
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 22. Máj , 2008, 10:47:57 » |
|
opossum, napises kritiku aj na mna? mam tu dost ukazok.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 22. Máj , 2008, 11:10:58 » |
|
opossum, napises kritiku aj na mna? mam tu dost ukazok. hladal som, ci mas vlastnu temu, nenasiel som. Daj teda linky na tvoje skladby, alebo mi linky posli cez PM...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dugo
Hosť
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 22. Máj , 2008, 11:18:30 » |
|
hladal som, ci mas vlastnu temu, nenasiel som. Daj teda linky na tvoje skladby, alebo mi linky posli cez PM...
Vsetko podstatne najdes hned v prvom prispevku tejto temy, ktory stale obohacujem o videa nasej kapely The Bag Of Bones: http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,65855.0.htmlMas tam nase vlastne skladby, covery, sola, secko mozne.. mozes kukat aj cely den Napis to ale potom pls tam, aby sme tu nezasierali cubovi temu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 22. Máj , 2008, 11:35:01 » |
|
Dugo no jo, akurat ze ja z Youtube nestahujem, nechce sa mi to riesit, pretoze mam len obcasny pristup na net a to v miestnej kniznici, a tam si nechcem pusat na bakelitove repraky hudbu a hned pisat hodnotenie. Zvyknem si stiahnut ukazky a doma pocuvat, ale pokial je to na nejakom serveri, kde sa treba pracne preklikkat cez volajake piccoviny, tak to tiez neriasim. Preto som na mnohe ukazky ani nereagoval...takze ak sa ti chce, uloz to niekde inde...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dugo
Hosť
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 22. Máj , 2008, 11:36:42 » |
|
Dugo no jo, akurat ze ja z Youtube nestahujem, nechce sa mi to riesit, pretoze mam len obcasny pristup na net a to v miestnej kniznici, a tam si nechcem pusat na bakelitove repraky hudbu a hned pisat hodnotenie. Zvyknem si stiahnut ukazky a doma pocuvat, ale pokial je to na nejakom serveri, kde sa treba pracne preklikkat cez volajake piccoviny, tak to tiez neriasim. Preto som na mnohe ukazky ani nereagoval...takze ak sa ti chce, uloz to niekde inde...
skoda, tak si pockaj na nase CD
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 22. Máj , 2008, 11:44:06 » |
|
Dugo posledne OT, aby sme to tu Cubovi nezasrali... Sak to daj kludne na Rapid Share, tam je to free a odtial bezne stahujem...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marosisko
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 22. Máj , 2008, 19:37:58 » |
|
opossum... pises ze gitaru neriesis. ale tvoje kritiky sa mi lubia. take vecne... asi mas sebavedomie v poriadku. na teba dam vzdycky... uz aj dugovi sa to pozdava a to je co povedat...
|
|
« Posledná zmena: 22. Máj , 2008, 19:39:07 od marosisko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dugo
Hosť
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 22. Máj , 2008, 23:51:37 » |
|
opossum... pises ze gitaru neriesis. ale tvoje kritiky sa mi lubia. take vecne... asi mas sebavedomie v poriadku. na teba dam vzdycky... uz aj dugovi sa to pozdava a to je co povedat... ved furt pisem ze mam rad konstruktivnu kritiku.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 23. Máj , 2008, 09:45:51 » |
|
opossum... pises ze gitaru neriesis. ale tvoje kritiky sa mi lubia. take vecne... asi mas sebavedomie v poriadku. na teba dam vzdycky... uz aj dugovi sa to pozdava a to je co povedat... sak som si to sebavedomie pracne budoval roky...a mam uz na to vek
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|