killya182
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 16. Júl , 2008, 11:40:33 » |
|
a keby Vam niekto sikovny spravil taky kabel ? myslim normalne XLR -> 3.5 jack ? to by nestacilo ? ak to nehori, tak Ti to spravim a donesiem na Pustohlav na majk mi staci XLR-1/4' jack, to predavaju aj v muzikeri...skor by sa mi zisiel 1/4' jack - 3.5 jack (aspon dufam, ze malicke jacky v zvukovkach su 3.5 ), lebo ten neviem vobec najst...inac sak tie jacky a kable sa daju kupit a zletovat by som to dokazal...to je normalny koaxial ten kabel?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 16. Júl , 2008, 11:43:33 » |
|
no jacky by sa mali dat kupit a ako kabel by si pouzil dobru tienenu dvojlinku - napriklad.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
killya182
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 16. Júl , 2008, 11:56:07 » |
|
no jacky by sa mali dat kupit a ako kabel by si pouzil dobru tienenu dvojlinku - napriklad.
ooo, dvojlinka, to znamena, ze ma dve zily, jednu na jeden kontakt na jacku a druhu na druhy kontakt na jacku naletovat? ja som hladal aj na nete nejaky tutorial, ale som dement a neviem to najst sory, ze sa pytam jak deges
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 16. Júl , 2008, 12:44:39 » |
|
ano taka dvojlinka ma normalne dve zily ( to mas L a R kanal a su takisto farebne odlisene ). okolo kazdej zily, je opletene tienenie v podobe neizolovaneho medenneho lanka. toto tienenie oboch zil ( kazda zila je opletena samostatne ) spojis na obidvoch koncoch dohromady a to mas zem. a potom jednu zilu naletujes na L ( napr cervenu ) a bielu zilu das na R kanal a to tienenie das na zem. a je to myslim klasicky stereo tienenu dvojlinku.
|
|
« Posledná zmena: 16. Júl , 2008, 12:45:57 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 16. Júl , 2008, 12:46:47 » |
|
Ak chcete XLR - jack 3,5mm, tak stacit bude normalny koaxial, nie? Lebo XLR konektor na mikrofone ma: signal, obrateny signal, zem. A vam staci zapojit na jack signal a zem. Ten obrateny signal moze zostat nezapojeny. Ci? Lebo to ma vyuzitie len pri symetrickom vedeni a jack je nesymetricky.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 16. Júl , 2008, 12:50:12 » |
|
Ak chcete XLR - jack 3,5mm, tak stacit bude normalny koaxial, nie? Lebo XLR konektor na mikrofone ma: signal, obrateny signal, zem. A vam staci zapojit na jack signal a zem. Ten obrateny signal moze zostat nezapojeny. Ci? Lebo to ma vyuzitie len pri symetrickom vedeni a jack je nesymetricky.
ano staci, ale nech uz ma taky univerzalny a ako koalxial dufam nemyslite klasicky na anteny
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
killya182
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 17. Júl , 2008, 12:44:39 » |
|
super, diky cize aby som z toho nebol az taky vol, ako som teraz...v kabli budem mat prakticky 4 zily, L, R a dve tieniacie (tie ani vlastne nie su zily, ale opletene okolo L a R)...tie tieniace zletujem dokopy a L priletujem na L na jackoch a R na R na jackoch?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 17. Júl , 2008, 12:57:39 » |
|
presne tak. a to tienenie Ti vlastne tvori zem, cize to das na zem na oboch koncoch. jednu zilu na L ( na oboch koncoch) a druhu na R ( na oboch koncoch) a je to
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
killya182
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 17. Júl , 2008, 14:56:00 » |
|
presne tak. a to tienenie Ti vlastne tvori zem, cize to das na zem na oboch koncoch. jednu zilu na L ( na oboch koncoch) a druhu na R ( na oboch koncoch) a je to hm, neznie to tazko akurat som si pozeral stary kabel, mal tam len jednu zilu a zem...zem byva vzdy ten dlhsi konektor na jacku a kratsi je potom pre samotnu zilu alebo to zalezi od jacku?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 17. Júl , 2008, 16:07:22 » |
|
hej, zem je sa vzdy letuje na konstrukciu hoto jacku, cize na to "dlhsie" tie kratsie casti jacku su potom na jednotlive zily.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
killya182
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 28. Júl , 2008, 12:57:32 » |
|
otazka...asi sprosta existuju/daju sa urobit gitarove kable, ktore by hrali stereo? nechcem to na gitaru, ale ked si cez combo pustame hudbu z notebooku alebo playeru, tak nech pocut obidva kanaly?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 28. Júl , 2008, 13:00:46 » |
|
V kombe mas na vstupe aj tak len mono jack.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
killya182
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 28. Júl , 2008, 13:10:33 » |
|
V kombe mas na vstupe aj tak len mono jack.
aha tak diky... a keby sa spravila taka "haluz" ze by som tam dal stereo jack? ci to by bolo treba pomenit toho viacej?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Alfonz2
pravidelný návštevník
Príspevkov: 337
...
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 28. Júl , 2008, 13:14:33 » |
|
aha tak diky... a keby sa spravila taka "haluz" ze by som tam dal stereo jack? ci to by bolo treba pomenit toho viacej? mne to funguje aj ked taham z vystupu komba mono kabel a na konci mam stereo prepojku do compu...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
killya182
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 28. Júl , 2008, 13:17:56 » |
|
mne to funguje aj ked taham z vystupu komba mono kabel a na konci mam stereo prepojku do compu...
stereo prepojka znamena redukcia z 1/4' na 3.5? da sa to kupit v muzikeri? som hladal minule novu, lebo stara je uz napcu a nenasel som nic diky inac
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|