Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
28. November , 2024, 21:46:32
Strán: 1 2 3 [4] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Fender strat mexico - tremolo, struny sa rozladuju.  (Prečítané 10748 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
udry
Hosť
« Odpoveď #45 kedy: 15. Júl , 2008, 15:53:14 »

ako mi teraz uveris, ze sa mi na nezamyk. mechanikach nerozladuje gitara ?  No hanbím sa..
Ja Ti uverim,lebo taku gitaru mam doma. Na zdravie!
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #46 kedy: 15. Júl , 2008, 15:59:01 »

Chcelo by to video ukazku. :) Niekto place, ze sa mu na drahej gitare s floydom rozladuju struny a niekto nema problem ani bez zamkov. Vies, toto nechapem.

Moja ladicka ukazuje pohyblivu gulicku a aj ked netvrdim, ze je presna ako hovado, ale stale lepsie ako ladicky vreckove alebo podlahove, kde zasvieti ledka a svieti stale ta ista, aj ked hybes mechanikou. Mozno to, ze ja poviem ze sa mi rozladi struna, niekto iny povazuje za este naladenu v tolerancii. Neviem. Ja sa snazim kazdu chvilu kontrolovat ladenie, aby som si zbytocne nesalil sluch. Cim budem lepsie naladeni, tym si viac vytrenujem sluch.
staci zahrat par akordov a budes pocut ci ladis alebo nie, na skreslenom to este viac pocut. ak neladis, tak pocujes "chvenie"
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #47 kedy: 15. Júl , 2008, 17:22:28 »

uveris mi, ked Ti poviem, ze som schopny naladit gitaru po vymene strun z ucha bez ladicky, v iducom aute s 9 ludmi a od ladicky sa seknem menej ako 1/4 ton ? fakt, spytaj sa Ramona Estevesa :) nie ze by to bolo dolezite, ale ja sa s tym rad chvalim  :)
Musíme dať dakedy súboj kto naladí presnejšie  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané
kato
pravidelný návštevník
Príspevkov: 425

« Odpoveď #48 kedy: 17. Júl , 2008, 17:55:31 »

Ahojte chalani. Mam jeden problem. Doteraz som paku niejako nepouzival no rozhodol som sa ze budem. Kobylku som hodil uplne dole az na telo gitary. Pakujem iba smerom dole. Teraz mam jeden problem. Ak naladim gitaru a potom pouzijem paku, hrube E mi vyskoci takmer o pol tona hore. Trosku aj G. Ostatne drzia perfektne, neviete kde je problem? Diky...
Tvoj problem je vnultom prazci.Moja jednoducha rada ,zatial osvedcena.Zober kusok starej struny E.
Potom ako pilnikom strunou precisti problematicke E.Snaz sa aby struna bola co najviac vyrovnana.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #49 kedy: 17. Júl , 2008, 20:42:20 »

rasto a co si na tej "nerozladitelnej" gitare hral ? aj nejake bendy, ci len SKA rytmus ? :)

lebo ja mam gitaru, kde mam GOTOH zamykatelne mechaniky, grafitovy nulty prazec a nemozem si pomoc... gitaru musim kazdy den naladit, lebo mi niektore struny dost ujdu. kobylku mam pevnu.
Zaznamenané

zakky
Hosť
« Odpoveď #50 kedy: 17. Júl , 2008, 21:27:44 »

rasto a co si na tej "nerozladitelnej" gitare hral ? aj nejake bendy, ci len SKA rytmus ? :)

lebo ja mam gitaru, kde mam GOTOH zamykatelne mechaniky, grafitovy nulty prazec a nemozem si pomoc... gitaru musim kazdy den naladit, lebo mi niektore struny dost ujdu. kobylku mam pevnu.

ake pouzivas struny?
niekedy sa stava ze na konci strun kde su tie kruzky to nedobre drzi a povoluje, niektori ludia si to myslim nejak spevnovali ze to nejak zletovali alebo tak. myslim ze to bolo aj v jednom diely gitarovej kliniky lubosa andrsta.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #51 kedy: 17. Júl , 2008, 21:54:05 »

d'Adaria 10 mam teraz, ale robi mi to pri kazdych. ale to iba ked moc bendujem, alebo hram agresivnesie, ale mesiac neladenia isto nie  :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #52 kedy: 18. Júl , 2008, 16:25:05 »

ja ska rytmus hravam len minimalne. a vobec - teraz aka nerozladitelna gitara ? mne drzia vsetky. a spominal som aj zamknutu gitaru - tej sa mechaniky asi netykaju. nepleties si 2 informacie do jednej otazky ?
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #53 kedy: 18. Júl , 2008, 22:40:44 »

mozno, ale proste ja nechapem... ja musim tu svoju, aj ked ma uzamykatelne mechaniky, grafitovy nulty prazec, musim ju aspon kazde 2 dni ladit. a preto ma prekvapilo, ze Tebe to tak drzi  :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #54 kedy: 21. Júl , 2008, 17:35:43 »

mozno, ale proste ja nechapem... ja musim tu svoju, aj ked ma uzamykatelne mechaniky, grafitovy nulty prazec, musim ju aspon kazde 2 dni ladit. a preto ma prekvapilo, ze Tebe to tak drzi  :)

ta co akoze drzi "furt", tak to je ta zamknuta. naladim, zamknem a je vystarane, co mne pride normalne, len tu ktosi tvrdil, ze neveri ani tomu. jasne, ze nezamknutu gitaru doladujem priebezne raz za cas. ale tam zas ktosi neveril, ze sa pri vytahovani a nezamykatelnych mechanikach gitara nerozladuje. co je zase hlupost.
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.111 sekund, 23 otázok.