styrioci
|
|
« kedy: 24. Jún , 2008, 13:15:51 » |
|
pouzivate niekto tuto techniku? celkom ma to v poslednej dobe zaujalo az na tolko, ze sa tuto techniku snazim naucit - zatial mi to vsak nejako nejde.. na youtube su nejake lekcie, ale pokial to clovek zvladne tak a nie vzdy vidno dobre tu pracu ruk aj ked sa hlavny akter tvari, ze ake je to lahke.. preto by ma zaujimali nejake prakticke rady zo zivota ako zacat, na co si davat pozor a podobne (podobnu temu som tu nenasiel nejako, tak dufam, ze nezakladam tuto temu zbytocne)
|
|
« Posledná zmena: 24. Jún , 2008, 13:16:32 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
waldo42
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 24. Jún , 2008, 14:43:22 » |
|
pitu ti poradi
|
|
|
Zaznamenané
|
mozes si vybrat z dvoch ciest: "sex, drogy a rock ´n roll" alebo "masturbacia, antidepresiva a hip hop"
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 24. Jún , 2008, 16:05:01 » |
|
Hrám slap na gitare už viac rokov, je to super. Najlepšie je začať podľa basových škôl, snažiť sa trochu prispôsobiť držanie pravej ruky, keďže struny sú bližšie k sebe a tenšie. Bude to bolieť, budú pľuzgiere, ale keď sa cez prvotné obdobie niekoľkých týždňov (mesiacov) človek dostane, tak už to bude fajn. Postupom času sa dajú vymýšľať nové figúry a postupy, ktoré sadnú gitare viac, kombinovať s akordickými hmatmi napr, ktoré na base nejdú a pod..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 24. Jún , 2008, 16:34:44 » |
|
cize Pitu tvrdis, ze kto chce slapovat na gitare by si to mal najprv osvojit na base a potom tuto techniku iba preniest a prisposobit gitare ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
guitarist
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 24. Jún , 2008, 16:58:10 » |
|
cize Pitu tvrdis, ze kto chce slapovat na gitare by si to mal najprv osvojit na base a potom tuto techniku iba preniest a prisposobit gitare ?
Nie, je to dosť rozdiel. Len začať to cvičiť na gitare podľa basových škôl. Postup pri cvičení je v začiatkoch rovnaký. Len tie prsty sú trochu problém vtesnať medzi struny.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 24. Jún , 2008, 17:00:12 » |
|
jaka je dobra basova skola slapu pre krivakov a nimandov ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
guitarist
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 24. Jún , 2008, 17:06:01 » |
|
jaka je dobra basova skola slapu pre krivakov a nimandov ?
Učil som sa základy podľa jednej, nenapadne ma teraz od koho bola. Ale myslím, že je to jedno, hlavne nech ide postupne od úplnych začiatkov.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
much
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 24. Jún , 2008, 17:08:01 » |
|
je aj skola pre gitaru keby ste niekto chceli...ale ja som podla nej nesiel tak neviem ci je dobra.... podla mna treba hlavne najprv nacvicit ze trafis palcom spravnu strunu a vidas dobry ton...postupne pridat dead notes lavackou a potom odtrhy...a treba pretrpiet rozjebane prsty:)....mne vela pomohli lekcie ch. godina na youtube
a treba cvicit rozne patterny ktorych je v kazdej basovej skole milion
|
|
« Posledná zmena: 24. Jún , 2008, 17:09:14 od much »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 24. Jún , 2008, 18:04:56 » |
|
no vidim, ze som si to peknu kk**** vymyslel.. zatial sa budem trapit so spravnym uhozom pravacky, odtrhy az tak tragicky nevidim, ale death notes lavackou budu dalsia morda pre moje smatlave paprce ..dik zatial za rady pytal som sa na to aj Maja Fera (kua, jak blbo sa to pise..proste karpathorkeho ), ked sme sa cez vikend stretli v KE. samozrejme, ze som aj zabudol do dalsieho dna co mi ukazoval
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MageZ
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 24. Jún , 2008, 21:26:48 » |
|
Učil som sa základy podľa jednej, nenapadne ma teraz od koho bola. Ale myslím, že je to jedno, hlavne nech ide postupne od úplnych začiatkov. Celkom uznavani su Alexis sklarevski a Ed Friedland.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 25. Jún , 2008, 20:52:59 » |
|
prve pluzgiere sa uz risuju a to som toho ani vela necvicil ...babovka som
|
|
« Posledná zmena: 25. Jún , 2008, 20:53:24 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
lacrosse
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 25. Jún , 2008, 20:56:32 » |
|
ja som to skusal..nejsom z toho uplne namakko..ale nemal som pluzgiere
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
guitarist
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 26. Jún , 2008, 14:55:06 » |
|
ja som to skusal..nejsom z toho uplne namakko..ale nemal som pluzgiere tak si to skúšal veľmi krátko.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 27. Jún , 2008, 09:27:37 » |
|
Celkom uznavani su Alexis sklarevski a Ed Friedland.
Ten Sklarewski je pre uplnych zaciatocnikov najlepsi.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
guitarist
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 30. Jún , 2008, 12:27:23 » |
|
Ak sa chce niekto prihlásiť na hodiny slapu na gitare, nech sa mi kľudne ozve.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 30. Jún , 2008, 12:30:38 » |
|
lekcie na dialku nedavas?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
guitarist
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 30. Jún , 2008, 12:45:01 » |
|
lekcie na dialku nedavas? Dalo by sa také niečo vymyslieť niekedy neskôr cez ICQ (video hovor), lenže teraz nemám net doma.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|