garde
|
|
« Odpoveď #105 kedy: 06. Máj , 2010, 15:48:57 » |
|
Tak sup s nim k stolarovi napilit. Lenze ako tak pilime, zistujeme ze to nebol 100 rocny mahagon ale 100 rocny pareny buk :D:D:D (citacia z prvej strany)
.....z toho je prvá gitara.....ináč hustá téma je táto a to už od začiatku
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
pelko
|
|
« Odpoveď #106 kedy: 06. Máj , 2010, 16:14:02 » |
|
Tak sup s nim k stolarovi napilit. Lenze ako tak pilime, zistujeme ze to nebol 100 rocny mahagon ale 100 rocny pareny buk :D:D:D (citacia z prvej strany)
(mahagon bola totiz doska vedla). Tak mam aj z tej aj z tej.
nech to je kompletné
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #107 kedy: 06. Máj , 2010, 16:15:01 » |
|
Vyzera to zaujimavo veru.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Gaťo
|
|
« Odpoveď #108 kedy: 06. Máj , 2010, 16:22:46 » |
|
diky popravde neviem čo je to za druh mahagónu.. pochádza z nejakej zabudnutej fošne z garáže, neviem odkial sa tam vzala, viem že nemálo prachu som z nej musel utrieť ak náhodou na to prídete tak budem rád že viem z čoho to je :D každopádne snažím sa tú gitku spaviť výnimočnú, a mám rád kreatívny handmade , ten tvar nieje zrovna štandardný, a tú ergonómiu možem otestovať až po zostavení samozrejme v skutočnosti to posobi inač ako na fotkach :D ale diky za postrehy.. na okorenenie som našiel dake archivne fotky z vyroby [/URL
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #109 kedy: 06. Máj , 2010, 17:40:44 » |
|
mne sa zdá že to je taký ten nábytkový,vyrábala sa z neho dyha.Sveker mal na chate z takéhoto všetky zábradlia a schody a prahy...skoro všetko vlastne aj ja som myslel taky, mam z takeho tiez gitaru. myslim, ze by to mal byt tzv. kubansky mahagon - kedysi sa s takym u nas dalo stretnut dost casto, tak ho mam zafixovany ako "bezny"
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #110 kedy: 06. Máj , 2010, 17:49:13 » |
|
vyzera to pekne, len mi pride, ze su trochu divne rozmiestnene ovladacie prvky..potaky daleko od seba, prepinac zase uplne natesno pri jednom z potakov..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
majso
|
|
« Odpoveď #111 kedy: 02. Jún , 2010, 01:49:04 » |
|
ako si vyriešil krk a to nastavovanie krku?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Gaťo
|
|
« Odpoveď #112 kedy: 02. Jún , 2010, 05:24:42 » |
|
je tam original vystuha krku, osou krku som vyfrézoval lôžko.. keď zakrúcaš (v smere hod. ručičiek) krk by sa mal ohýbať smerom dozadu, a keď odkrúcaš mal by spolu so strunami vytvárať ešte vačší luk, ak sa nemýlim
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #114 kedy: 02. Jún , 2010, 07:47:13 » |
|
tak vyzera mahagon odroda khaya
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #115 kedy: 02. Jún , 2010, 08:00:13 » |
|
jop este aj ta khaya by to mohla byt..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Gaťo
|
|
« Odpoveď #116 kedy: 02. Jún , 2010, 08:37:24 » |
|
tak vyzera mahagon odroda khaya
aka je to povrchova uprava? mam dilemu či moriť alebo nemoriť keď je to drevo surové tak má takú hnedú farbu a jemný nádych do ružovkasta nemám mmntalne fotku na ktorej by to bolo dobre vidieť ale tu je to drevo navlhčené handrou
|
|
« Posledná zmena: 02. Jún , 2010, 08:50:56 od Gaťo »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #117 kedy: 02. Jún , 2010, 10:01:39 » |
|
aka je to povrchova uprava?
vosk
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
majso
|
|
« Odpoveď #118 kedy: 02. Jún , 2010, 12:58:11 » |
|
je tam original vystuha krku, osou krku som vyfrézoval lôžko.. keď zakrúcaš (v smere hod. ručičiek) krk by sa mal ohýbať smerom dozadu, a keď odkrúcaš mal by spolu so strunami vytvárať ešte vačší luk, ak sa nemýlim
To isté je aj keď je priebežný krk?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Gaťo
|
|
« Odpoveď #119 kedy: 02. Jún , 2010, 13:16:50 » |
|
jasne vystuhu do krku treba dať v každom pripade koli tomu že kov drží lepšie tvar ako drevo, bez výstuhy by sa ti lahko ohol alebo skrutil
okrem nastavitelnej vystuhy sa zvyknu davať aj pevne vystuhy nielen na osi krku ale aj po stranách tuším aj z roznych materialov nielen kovove
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|