Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
27. November , 2024, 08:46:52
Strán: [1] 2 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Marshall DSL401,poradte  (Prečítané 9447 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
dave1979
pravidelný návštevník
Príspevkov: 196

« kedy: 07. Júl , 2008, 20:39:48 »

nazdar....chcel by som vymetit moj tranzistor za lampáč....tento sa mi pozdava myslom cenou...nehral som zatial natom...tak sa vas chcem opýtat na názory....hlavne či stoho dostanem dost silno skresleny metlacky zvuk....som zvyknuty hrat do čistého kanálu z mutlakom.len neviem ako to je zlampou..či to nedoserie zvuk.čo som počul tak hej....hram speed power,heavy,death...tak kto skusal toto kombo alebo vlastni prosím názory nejaké či stoho taky zvuk dostanem...dík
Zaznamenané

Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos :D:D
udry
Hosť
« Odpoveď #1 kedy: 07. Júl , 2008, 20:49:58 »

nazdar....chcel by som vymetit moj tranzistor za lampáč....tento sa mi pozdava myslom cenou...nehral som zatial natom...tak sa vas chcem opýtat na názory....hlavne či stoho dostanem dost silno skresleny metlacky zvuk....som zvyknuty hrat do čistého kanálu z mutlakom.len neviem ako to je zlampou..či to nedoserie zvuk.čo som počul tak hej....hram speed power,heavy,death...tak kto skusal toto kombo alebo vlastni prosím názory nejaké či stoho taky zvuk dostanem...dík
Nedoserie. Všetko je to o nastaveni a od toho aky zvuk chceš. Nedavno som na festaku počul gitaristu,mal Vox SE do  Marshallu 900 a zvuk parada. Na zdravie!
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 07. Júl , 2008, 20:54:48 »

Lampa zvuk určite nedoserie, ale ukáže veľmi presne a nemilosrdne, kde máš rezervy. Ak si si zvykol hrať štýlom "nejak to už len došmatlám, aby to ako tak znelo", tak prvý dojem bude silné sklamanie a pocit "to nejak nehrá, nemá to zvuk, znie to divne". Ale v skutočnosti to, čo nehrá, budú Tvoje ruky.

Akonáhle si vyčistíš hranie, začne Ti za precíznu a artikulovanú hru vracať všetko aj s úrokmi, lebo taký tón veru z nijakého mulťáka nevytiahneš. V kapele začneš byť viac počuť a nielen to, začne byť jasne a precízne počuť aj to, čo hráš.

Je to tak lepšie, keď máš aparát, ktorý Ťa ku poctivému hraniu sám vedie, ako keď máš taký, ktorý len zakrýva chyby a keďže o nich nevieš, nikdy ich neodstrániš.
Zaznamenané
dave1979
pravidelný návštevník

« Odpoveď #3 kedy: 07. Júl , 2008, 21:01:51 »

Lampa zvuk určite nedoserie, ale ukáže veľmi presne a nemilosrdne, kde máš rezervy. Ak si si zvykol hrať štýlom "nejak to už len došmatlám, aby to ako tak znelo", tak prvý dojem bude silné sklamanie a pocit "to nejak nehrá, nemá to zvuk, znie to divne". Ale v skutočnosti to, čo nehrá, budú Tvoje ruky.

Akonáhle si vyčistíš hranie, začne Ti za precíznu a artikulovanú hru vracať všetko aj s úrokmi, lebo taký tón veru z nijakého mulťáka nevytiahneš. V kapele začneš byť viac počuť a nielen to, začne byť jasne a precízne počuť aj to, čo hráš.

Je to tak lepšie, keď máš aparát, ktorý Ťa ku poctivému hraniu sám vedie, ako keď máš taký, ktorý len zakrýva chyby a keďže o nich nevieš, nikdy ich neodstrániš.

áno,tohto som si vedomý,práve preto chcem začat hrat na lampáči..viem že nehram čisto...ale ten trandak ma ktomu ani nejak nevedie aby bola vačšia snaha :D:D...ale oto nejde...chcel som len vedet dajme tomu:mam maly trandačik marshall MG 30 wat a hram do toho z Boss ME 50...kde mam nastaveny taky zvuk na metal aky potrebujem....ked to ale strčím do lampy viem že to bude zniet upne inak....či nakonec nebudem musiet ten mutlák vyhadzovat atd......bo čo som počul len ukážky nejake videa jak hra DSL ko bol som sklamany dost..každy natom hra blues...maximalne hard rock
Zaznamenané

musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #4 kedy: 07. Júl , 2008, 21:08:04 »

neviem co stale kecy o tom ze lampac ukazuje chyby.  aj na tranzistoraku na cistom zvuku pocut takisto chyby jak na lampaci. ked si tam niekto nejebe bustre a gebuziny tak nepocut ani co hra tak potom co je to za hru Huh!
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #5 kedy: 07. Júl , 2008, 21:11:14 »

neviem co stale kecy o tom ze lampac ukazuje chyby.  aj na tranzistoraku na cistom zvuku pocut takisto chyby jak na lampaci. ked si tam niekto nejebe bustre a gebuziny tak nepocut ani co hra tak potom co je to za hru Huh!

Lenze tu podla mna nie je debata o cistom zvuku ale prave o hrani na skreslenom zvuku. Lampa ti neodpusti ziadne necistoty, ziadne zle tlmenie strun a tak.
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #6 kedy: 07. Júl , 2008, 21:17:33 »

neviem co stale kecy o tom ze lampac ukazuje chyby.  
Maš pravdu. Na zdravie! Lampač akurat "lampovemu začiatočnikovi" ukaže neschopnost resp.neskusenost,neznalost hrania do lamp. aparatu.Ale to sa po čase spravi. A kto hru kurvi do trandaku,bude aj do lampača. Na zdravie!
Zaznamenané
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #7 kedy: 07. Júl , 2008, 21:21:07 »

Lenze tu podla mna nie je debata o cistom zvuku ale prave o hrani na skreslenom zvuku. Lampa ti neodpusti ziadne necistoty, ziadne zle tlmenie strun a tak.

to si mozes nacvicit aj na cistom zvuku. tu spinu pocut najlepsie tam.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #8 kedy: 07. Júl , 2008, 21:24:21 »

to si mozes nacvicit aj na cistom zvuku. tu spinu pocut najlepsie tam.

No neviem neviem, nechcem sa hadat, ale rozne palm mutingy a tlmenie lavou rukou snad najlepsie nacvicis na skreslenom zvuku, kde ti zo zaciatku (kym to dobre nevies) vsetko preznieva.
Zaznamenané
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #9 kedy: 07. Júl , 2008, 21:27:49 »

No neviem neviem, nechcem sa hadat, ale rozne palm mutingy a tlmenie lavou rukou snad najlepsie nacvicis na skreslenom zvuku, kde ti zo zaciatku (kym to dobre nevies) vsetko preznieva.

sorry ja uz si to nepametam ako sa to uci, je to 20 rokov co som sa to ucil a mal posledny tranzistorovy aparat.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #10 kedy: 07. Júl , 2008, 21:32:44 »

suhlas Na zdravie!
Zaznamenané
dave1979
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11 kedy: 07. Júl , 2008, 22:59:29 »

trošku ste odbočili od temy...akože je jasne že si na lampu musim zvyknut ale to ma netrapy.......našiel som na neta napriklad toto:         

V některých případech se však kytaristům zdá zkreslení lampových zesilovačů příliš malé. Případně jsou spokojeni sice se zkreslením, které aparát poskytuje, ale toto zkreslení je dosaženo při vysoké hlasitosti zesilovače, což nemusí být to, co kytarista požaduje. Taktéž může být zvuk některých lampových aparátů v rychlých pasážích (metalové styly) jaksi "uprděný". V těchto případech "dokrmují" kytaristé svoje lampové aparáty pomocí krabiček

takže budem stym hravat aj doma v byte,a potrebujem metlacky zvuk...silne skreslenie...a ako tu píšu že lampáč treba silno vyhulit.čo je natom pravdy? ked ho dokrmím tym mojim efektom nemusím to tak vytáčať nie??
Zaznamenané

C3llario.HQ
pravidelný návštevník
Príspevkov: 494

« Odpoveď #12 kedy: 07. Júl , 2008, 23:46:48 »

takže budem stym hravat aj doma v byte,a potrebujem metlacky zvuk...silne skreslenie...a ako tu píšu že lampáč treba silno vyhulit.čo je natom pravdy? ked ho dokrmím tym mojim efektom nemusím to tak vytáčať nie??

no lampy dostávaju  ten správny zvuk až ked ich riadne vyhuliš preto je lepšie ked hraš v skušobni alebo v menšiom klube 50W lampa 100W tak navikrútiš a hento je myslím že 40W ten DSL čo chceš? takže to je pohodka to aj doma vykrútiš tak cez pólku  Som frajer  osobne som nehral na DSL ale mal som halvu TSL60 a to som nepotreboval dokrmovať malo to gainu dostatok ale zase som tam vali gitarku z aktívnimi EMG ale aj na ibaneze z pasivkami to hralo ako dáás hravam podaldený do H a drtíem Hardcore takže tam musím mať skreslenia až až  Ja som čert.. aspoň som si to myslel vtedy teraz už nepoužívam tak vela gainu maximál tak na  6 to mám a aj tak to je masaker ale to už an mojom H&K  Na zdravie!

toto je zvuk TSL-ka osobne by som ti ho odporučil pretože som mal multak spravený zvuk parada na starom trandáku ale ked som to potom pustil do lampy tak to už nebolo ono

http://youtube.com/watch?v=aCfUqUFOMv4
« Posledná zmena: 07. Júl , 2008, 23:58:43 od C3llario.HQ » Zaznamenané
much
stály hosť
Príspevkov: 762

« Odpoveď #13 kedy: 08. Júl , 2008, 01:00:11 »

no lampy dostávaju  ten správny zvuk až ked ich riadne vyhuliš preto je lepšie ked hraš v skušobni alebo v menšiom klube 50W lampa 100W tak navikrútiš a hento je myslím že 40W ten DSL čo chceš? takže to je pohodka to aj doma vykrútiš tak cez pólku  Som frajer  osobne som nehral na DSL ale mal som halvu TSL60 a to som nepotreboval dokrmovať malo to gainu dostatok ale zase som tam vali gitarku z aktívnimi EMG ale aj na ibaneze z pasivkami to hralo ako dáás hravam podaldený do H a drtíem Hardcore takže tam musím mať skreslenia až až  Ja som čert.. aspoň som si to myslel vtedy teraz už nepoužívam tak vela gainu maximál tak na  6 to mám a aj tak to je masaker ale to už an mojom H&K  Na zdravie!

toto je zvuk TSL-ka osobne by som ti ho odporučil pretože som mal multak spravený zvuk parada na starom trandáku ale ked som to potom pustil do lampy tak to už nebolo ono

http://youtube.com/watch?v=aCfUqUFOMv4

co blaznis? ha ha ha sak keby to vykrutil cez polku tak ho vystahuju. to ze je to na polovici neznamena ze to je polovicna hlasitost a aj keby dal polovicnu hlasitost tak ho susedia ukrizuju sak to je hluk jak svina. to nehra o moc tichsie jak 60 wattovy marshall.... ale inak ten hatebreed je sleha, moja oblubena tvrda kapela Na zdravie!

dave: skreslovat ti to bude aj na nizkej hlasitosti kedze to ma master volume ale samozrejme nebude to mat taky pekny zvuk ako ked to vyhulis. to o com pise ten clovek sa tyka starych zosilovacov ktore nemali master volume, cize skreslovali tym viac cim si to dal hlasnjsie. V aparatoch s master volumom skresluje predzosilovac a koncovy to uz len zosilni na pozadovanu hlasitost. Aj ked samozrejme ked to riadne vytavis tak budu skreslovat este aj koncove lampy ale gro skreslenia pochadza z preampu
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #14 kedy: 08. Júl , 2008, 07:50:00 »

drtíem Hardcore takže tam musím mať skreslenia až až  Ja som čert.. aspoň som si to myslel vtedy teraz už nepoužívam tak vela gainu maximál tak na  6 to mám a aj tak to je masaker ale to už an mojom H&K  Na zdravie!

Ver mi ze ani HC ani metal nepotrebujes mat skreslenia "az az" :) a uvidis ze mozno v buducnosti z toho gainu este viac uberies :). Jasne ze ked si hra gitarista sam, tak sa vytesuje z toho ze ake ma paradne skreslenie, ako to robi dzdzdz, ale pri hrani v kapele je to uplne o niecom inom a ked su gitaristi v kapele dvaja, tak ten gain pojde este viac dole :). Aspon teda taka ja moja skusenost. Ved si vsimni niekde na koncerte, ze metalove kapely (vacsinou prudko amaterske) si tam vytocia gain na desiatku (aby to teda malo spravny "metlacky" zvuk) a potom prd rozumies ze co vlastne hraju, lebo je to bordel jak hovado.
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.088 sekund, 23 otázok.