Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
27. November , 2024, 05:43:11
Strán: 1 [2] 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: aktivne snimace - help  (Prečítané 12483 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #15 kedy: 27. Júl , 2008, 20:00:09 »

Snimace tiez musis mat nastavene v jednakej vyske. Aktivky daj milimeter od strun. A nie je C7 nahodou este k tomu sedmicka? Ta ma ine snimace.

Jasne, ze aj na hrubke strun zalezi.
« Posledná zmena: 27. Júl , 2008, 20:01:45 od mcmaros » Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #16 kedy: 27. Júl , 2008, 20:03:35 »

mam 2 gitary s identickymi snimacmi, ted EMG ZW set (85+81), na jednej gitare vsak hraju s pocutelne nizsim vystupnym signalom, tak som sa rozhodol to pomerat.
Prud a napatie som nenameral ziadne, nemam taky citlivy merak, ale nameral som odpor (co som necakal :)), a to nasledovny:
pri gitare, co hra dobre 16Kohm, pri tej druhej 4 Kohm, zmeral som este aj na schecteri (tiez aktivky, iny model a znacka), tam to bolo 20Kohm,
z coho by som usudil, ze tie 2 s vacsim odporom budu mat mensi vystupny signal, ale opak je pravdou, na druhej sttrane vsak vobec neviem, ako funuju aktivne snimace.

Takze otazka znie, ci mi viete niekto povedat kde je problem v tej 3 gitare (s najnizsim odporom).

Dakujem

By ma zaujímalo, ako si meral prúd - zapojil si ampérmeter priamo na vývod EMG? Tak potom si gratuluj, že aktívka neodišla, lebo si tým výstupný buffer hodil do skratu. Ampérmeter má totiž vnútorný odpor v ideálnom prípade blížiaci sa nule ...

Napätia by si naopak namerať mal aj bežným digitálnym multimetrom, musíš ho ale nastaviť na citlivejší rozsah a prepnúť na meranie striedavých napätí. Keď si tam nameral nulu a pritom tie snímače hrajú, určite si meral jednosmerné napätie a nie striedavé, veď aj starý prastarý teslácky digitálny multimeter pomeria napätie na mojich snímačoch, a to podotýkam mám pasívne!

A odpor? Ty si pripojil na výstup buffera snímača ohmmeter, ktorý má merací mostík a ten pracuje a napätiami rádu voltov, ktoré si tým pádom pustil do výstupného buffera aktívky?

Ak po tých experimentoch ešte všetko chodí ako má, blahoželám. Pravdepodobne je to len preto,  že je tam oddeľovací kondenzátor a za ním odpor premostený k zemi, čo asi bol ten odpor, ktorý si nameral ... keby tam nebol ten prvok a buffer by bol galvanicky spojený s výstupným drátom,  tak to už dávno pôjde do večných lovíšť.
« Posledná zmena: 27. Júl , 2008, 20:04:32 od Predator » Zaznamenané
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #17 kedy: 27. Júl , 2008, 20:06:44 »

meral som to tak, ze som pichol do gitary kabel a na druhom konci som to zmeral, starym merakom ZVT :)
neviem co je buffer, ani ci ma merak meraci mostik :)

ale pockaj, idem skusit ci funguju vsetky 3:)

Zaznamenané

stoka!
miso_kolo
inventár podniku

« Odpoveď #18 kedy: 27. Júl , 2008, 20:06:59 »

Snimace tiez musis mat nastavene v jednakej vyske. Aktivky daj milimeter od strun. A nie je C7 nahodou este k tomu sedmicka? Ta ma ine snimace.

Jasne, ze aj na hrubke strun zalezi.

snimace mam nastavene v rovnakej vyske pod strunami, c7 je ano, ma ine snimace, napisal som to.

Ide mi vsak o tie 2 gitary, nie o tu 7.
Ako zalezi na hrubke strun, ked som meral len odpor, a ani jedna struna sa nerozoznela?
no a aby som nezabudol, este ped tyzdnom som mal na oboch rovnake struny, rovnaka vzialenosti snimacov, problem ten isty.
Zaznamenané

stoka!
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #19 kedy: 27. Júl , 2008, 20:09:29 »

to bude tym ze kazda elektrika je inak zapojena. doma vs tovarenska
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
predator
Hosť
« Odpoveď #20 kedy: 27. Júl , 2008, 20:10:29 »

meral som to tak, ze som pichol do gitary kabel a na druhom konci som to zmeral, starym merakom ZVT :)
neviem co je buffer, ani ci ma merak meraci mostik :)

ale pockaj, idem skusit ci funguju vsetky 3:)

toho som sa bál ... meriaš a nevieš čo a ako. Presne ako v mojich VŠ časoch jeden týpek, čo skúšal merať prúd v zásuvke, tak pripojil ampérmeter medzi fázu a nulák, zaiskrilo a vyrazilo všetky poistky na inťáku ... tu je to podobný efekt, len v malom. A ak nič neodišlo, tak tie obvody sú dobre navrhnuté a rátajú s tým, že sa nájde niekto, kto bude podobne trápiť obvody.

Tak, ako si to meral, smieš merať  iba napätie Si píš!!!
« Posledná zmena: 27. Júl , 2008, 20:11:35 od Predator » Zaznamenané
miso_kolo
inventár podniku

« Odpoveď #21 kedy: 27. Júl , 2008, 20:10:48 »

funguju :)

takto, napatie som tam nameral asi take, ze pri najmensej citlivosti (200mV) sa mi z 0 stala 1 na chvilu :)

ale ja sa moc nekamaratim s takymito elektrikarskymi vecami
Zaznamenané

stoka!
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #22 kedy: 27. Júl , 2008, 20:11:18 »

jedine, skus poprehadzovat jednotlive snimace medzi sebou, ale potenciometre nechaj tak.
Zaznamenané

miso_kolo
inventár podniku

« Odpoveď #23 kedy: 27. Júl , 2008, 20:12:30 »

to bude tym ze kazda elektrika je inak zapojena. doma vs tovarenska

praveze na oboch gitarach som to dal zapojit profikom gitararom, tak som predpokladal, ze to bude dobre, ale netrapia ma tie hodnoty co som nameral, ale ten zvuk
Zaznamenané

stoka!
miso_kolo
inventár podniku

« Odpoveď #24 kedy: 27. Júl , 2008, 20:13:00 »

jedine, skus poprehadzovat jednotlive snimace medzi sebou, ale potenciometre nechaj tak.

uffff, to je moc zdlhave, zhodit struny na oboch gitarach...
Zaznamenané

stoka!
miso_kolo
inventár podniku

« Odpoveď #25 kedy: 27. Júl , 2008, 20:13:44 »

toho som sa bál ... meriaš a nevieš čo a ako. Presne ako v mojich VŠ časoch jeden týpek, čo skúšal merať prúd v zásuvke, tak pripojil ampérmeter medzi fázu a nulák, zaiskrilo a vyrazilo všetky poistky na inťáku ... tu je to podobný efekt, len v malom. A ak nič neodišlo, tak tie obvody sú dobre navrhnuté a rátajú s tým, že sa nájde niekto, kto bude podobne trápiť obvody.

Tak, ako si to meral, smieš merať  iba napätie Si píš!!!

a v akych hodnotach by sa to malo pohybovat?
Zaznamenané

stoka!
predator
Hosť
« Odpoveď #26 kedy: 27. Júl , 2008, 20:15:38 »

funguju :)

takto, napatie som tam nameral asi take, ze pri najmensej citlivosti (200mV) sa mi z 0 stala 1 na chvilu :)

ale ja sa moc nekamaratim s takymito elektrikarskymi vecami

Chyba, zíde sa ti to ani nevieš kedy, ušetríš prachy na servismenoch (a keď si dobrý, tak aj na aparáte  :) ), aj si privyrobíš, a hlavne na pódiu v prípade prúseru si vieš furt dať rady, keď je to len trošku možné. Niekedy môžu tieto veci zachrániť zvuk a niekedy aj tvoj vlastný život ... už som zažil, ako raz na pódium priviedli šnúru s prehodenou fázou a nulákom.

Ináč to napätie by v špičke malo dať aj 2 až 4 volty ... mne dá také 2 až 3 ... a to mám pasívky.
« Posledná zmena: 27. Júl , 2008, 20:16:56 od Predator » Zaznamenané
miso_kolo
inventár podniku

« Odpoveď #27 kedy: 27. Júl , 2008, 20:17:39 »

Chyba, zíde sa ti to ani nevieš kedy, ušetríš prachy na servismenoch (a keď si dobrý, tak aj na aparáte  :) ) a hlavne na pódiu v prípade prúseru si vieš furt dať rady, keď je to len trošku možné. Niekedy môžu tieto veci zachrániť zvuk a niekedy aj tvoj vlastný život ... už som zažil, ako raz na pódium priviedli šnúru s prehodenou fázou a nulákom.

Ináč to napätie by v špičke malo dať aj 2 až 4 volty ... mne dá také 2 až 3 ...

hm... mne to neukazalo ani tych 200mV, ale funguje to a hra to tak ako ma... tak neviem
Zaznamenané

stoka!
miso_kolo
inventár podniku

« Odpoveď #28 kedy: 27. Júl , 2008, 20:18:42 »

este taka hlupa otazka, aka velicina vlastne udava silu vystupu snimacov? napatie?

a kde je najlepsie, resp ako najpresnejsie to pri tychto EMG zmeram?
Zaznamenané

stoka!
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #29 kedy: 27. Júl , 2008, 20:19:07 »

to by chcelo osciloskop nie multimeter. mne hraju vsetky rovnako tam to bude zle zapojene alebo nespravne hodnoty potakov
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Strán: 1 [2] 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.115 sekund, 23 otázok.