Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
01. November , 2024, 18:35:21
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Mesa Single recto solohead  (Prečítané 5903 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
Fildo
nováčik
*
Príspevkov: 54

« kedy: 14. August , 2008, 19:12:55 »

Nazdar majstri Pomoooc!.Prednedavnom som kupil tento amp,ktory ma origos Mesa lampy.No uz ma neaky ten rok odhraty,tak by som ho chcel prelampovat.Teda hlavne koncove 6L6-stky.Aku znacku lamp by mi poradili typci z tohto fora?Huh!
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #1 kedy: 14. August , 2008, 20:00:13 »

Nazdar majstri Pomoooc!.Prednedavnom som kupil tento amp,ktory ma origos Mesa lampy.No uz ma neaky ten rok odhraty,tak by som ho chcel prelampovat.Teda hlavne koncove 6L6-stky.Aku znacku lamp by mi poradili typci z tohto fora?Huh!
Origoš Mesa.
Zaznamenané
matkosafko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 517

« Odpoveď #2 kedy: 14. August , 2008, 20:38:02 »

dopraj spravnu krvnu skupinu :)
Zaznamenané
Gila
pravidelný návštevník
Príspevkov: 745

« Odpoveď #3 kedy: 14. August , 2008, 21:27:47 »

ja mám tiez single recto...dal som tam spárované 6L6GC od JJ electronic...a mne sa to naozaj paci viac...
ale no...urcite neslapnes vedla ani s mesa 6L6..... :)
Zaznamenané

. . .
jjaannkkoo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 460

« Odpoveď #4 kedy: 14. August , 2008, 21:50:48 »

daj tam mesa lampy. Mesa hlavy maju pevny bias, a kompatibilitu lamp riesia tak ze nakupia vagon lamp ktorych tolerancia je +/-20% a vyselektuju z nich polovicu ktore maju na +/- 5% nimi pozadovane parametre, a daju na nich svoje logo. Takze ked das do svojej hlavy mesa lampy, nemusis nic nastavovat a ides dalej. Ak by si chcel pouzit ine lampy, musel by si sa zmierit s tym ze pobezia bud chladnejsie alebo ovela viac "hot" ako maju...pokial si tam nedas dorobit nastavitelny bias....

pred par dnami som menil jednemu typkovi v Engl Thunder50 lampy..z povodnych engl na JJ..ked som premeral s engl lampami bias bol cca 35mA ...ked som tam dal JJ lampy bias bol len 20mA a trebalo ho zvysit.  Potom ked sme to porovnali tak JJ lampy mali viac basov :)
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #5 kedy: 14. August , 2008, 22:10:34 »

Mesa  Žmurk co ine?
Zaznamenané
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #6 kedy: 18. August , 2008, 18:56:42 »

MESA 6L6 grey alebo green.
Zaznamenané
Fildo
nováčik
*

« Odpoveď #7 kedy: 19. August , 2008, 05:40:52 »

..a daju sa zohnať tie 6L6 od Mesy aj na slovensku???..
Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #8 kedy: 19. August , 2008, 06:21:21 »

daj tam mesa lampy. Mesa hlavy maju pevny bias, a kompatibilitu lamp riesia tak ze nakupia vagon lamp ktorych tolerancia je +/-20% a vyselektuju z nich polovicu ktore maju na +/- 5% nimi pozadovane parametre, a daju na nich svoje logo. Takze ked das do svojej hlavy mesa lampy, nemusis nic nastavovat a ides dalej. Ak by si chcel pouzit ine lampy, musel by si sa zmierit s tym ze pobezia bud chladnejsie alebo ovela viac "hot" ako maju...pokial si tam nedas dorobit nastavitelny bias....

S tou toleranciou to nebude ž také presné.Mal som doma dva single,nové Mesa lampy-v jednom niečo cez 20mA,v druhom 50mA.Tie ampy boli v poriadku,nebolo na nich šahané.Dalej dual prvá séria-tiež to nebolo O.K.
« Posledná zmena: 19. August , 2008, 09:29:26 od mario bross » Zaznamenané
jjaannkkoo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 460

« Odpoveď #9 kedy: 19. August , 2008, 08:39:11 »

S tou toleranciou to nebude ž také presné.Mal som doma dva single,nové Mesa lampy-v jednom niečo cez 20mA,v druhom 50mA.Tie ampy boli v poriadku,nebolo na nich šahané.Dalej dual prvá séria-tiež to nebolo O.K.
To som napisal len nazorne, aku ma MESA politiku....to ze nedodrzuju to co hlasaju je dost neprijemne :) Tvrdia ze ich lampy su  v  nizkej tolerancii preto netreba nastavovat bias..a preto ho maju napevno. Bez moznosti nastavenia. Preto som aj odporucil dat tam mesa lampy...ale vidim ze ani to nieje zaruka :)
« Posledná zmena: 19. August , 2008, 08:39:51 od jjaannkkoo » Zaznamenané

joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #10 kedy: 19. August , 2008, 09:42:45 »

to maš jedno hlavne nove a parovane
Zaznamenané

Fildo
nováčik
*

« Odpoveď #11 kedy: 19. August , 2008, 21:40:10 »

no dobre chlapi...,ale kde zozeniem lampy od Mesy??
najlepsie na slovensku..
Zaznamenané
C3llario.HQ
pravidelný návštevník
Príspevkov: 494

« Odpoveď #12 kedy: 19. August , 2008, 22:27:56 »

no dobre chlapi...,ale kde zozeniem lampy od Mesy??
najlepsie na slovensku..

http://www.boogiestan.com/index.php?prislusenstvi
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #13 kedy: 19. August , 2008, 22:33:33 »

ff: Šak lampa moze zmenit parametre.Alebo nie? Žmurk  /I To Remember/ Ja som čert..
« Posledná zmena: 19. August , 2008, 22:38:20 od udry » Zaznamenané
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #14 kedy: 19. August , 2008, 22:37:25 »

Kua..pozri si www.thomann.de a za tú istú cenu Ti ich donesiem ako máš tam uvedenú, chystám sa tam asi o 2-3  týždne.
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.056 sekund, 23 otázok.