Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 15:00:17
Strán: [1] 2 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: preprazcovanie hmatnika  (Prečítané 16111 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Dave48
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 147

menej kecat, viac makat :-)

« kedy: 31. August , 2008, 10:52:27 »

robili ste to uz niekto??...ak ano, tak by som bol rad, keby ste sem napisali vase skusenosti, alebo finty..hlavne by som rad vedel ako vyrazim stare prazce z hmatnika :)
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #1 kedy: 31. August , 2008, 12:14:36 »

Roberto tu raz nechal navod na brusenie :)

http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,30849.0.html
Zaznamenané

mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #2 kedy: 31. August , 2008, 13:03:51 »

To vybratie prazcov je dost citliva vec a ak nemas dobry nastroj, tak to ide tazko. Ja som nasiel doma take klieste, ktore maju 2x2 tenke kusadla a nimi som prazce vytahal. Pri tom vytahovani si mozes odstiepit kus hmatnika alebo ho poskodit. Raz som prazce vymenil, ale uz by som to nikdy nerobil. Radsej nechat na gitarara. Este zabrusenie sa da a mozno by si nepotreboval ani vymenit prazce.
Zaznamenané

Dave48
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #3 kedy: 03. September , 2008, 11:23:24 »

tak ale ja som sa nepytal na brusenie, o tom davno viem, ale zaujimalo by ma, ako sa menia...no teda ako ich vytiahnem von...to sa musi len nasilu s kliestami vytrhat??..to ako ze aj ked dam gitararovi vymenit prazce ich s kliestami vytrha a je tam ryziko, ze mi okstiepi z hmatnika??
Zaznamenané
Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #4 kedy: 03. September , 2008, 11:52:12 »

Len klieste sa pouzivaju. S letovackou po celej dlzke nahrejes prazec a tahas, lebo prazec moze byt zalepeny. Ono sa vacsinou stale nieco malo odstiepi, ale profik ti to spravi ze to ani nepoznas.
Zaznamenané
Dave48
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #5 kedy: 03. September , 2008, 11:53:48 »

diki moc Na zdravie!
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #6 kedy: 03. September , 2008, 13:20:31 »

Lenze gitarar uz vie ako na to. A obycajnymi kliestami sa to ani nemusi dat vytiahnut ak mas makke prazce. Mne to jednoducho neslo, lebo prazce boli blatove. Ked prazce vytiahnes, tak mas drevo aj tak trochu vystiepane od tych dzindzikov. Ale to novy prazec zakryje.

Zaznamenané

Dave48
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #7 kedy: 03. September , 2008, 14:01:56 »

no teraz ked zhruba viem, ako ich dostanem von, ako dam nove dovnutra? ha ha ha da sa to spravit aj bez pouzitia nastorjov na to urcenych s beznym naradim??
Zaznamenané
Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #8 kedy: 03. September , 2008, 14:18:55 »

Ked mas lacnu gitaru, tak preco nie, ale probem nie je ich dostat von ale dostat ich dnu.
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #9 kedy: 03. September , 2008, 14:35:46 »

Ja si myslim, ze najtazsia robota je ich vybrat. ha ha ha Ja som ich mal od Sivcaka a boli v baleni stocene, takze ked mi poslal polmetrove kusy, boli zaoblene. Zhruba to sedelo na ten moj radius. Ale ked to zacnes ohybat, tak sa ti ta cast co ide do dreva zacne krutit a je zle. Iba buchanim po prazci ten radius nespravis. Mozno pri tych makkych.
Zaznamenané

mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #10 kedy: 03. September , 2008, 14:37:53 »

a na preprazcovanie by sa mali pouzit prazce na to vhodne,cize so sirou stopkou,kedze tam ostane vacsi otvor.

Tomuto som nepochopil. :) Aky sirsi otvor?
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #11 kedy: 03. September , 2008, 14:41:50 »

asi myslel ten, co tam ostane ked vytiahnes prazec - cize tie ryhy po tych drazkach opacnych...
Zaznamenané

Dave48
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #12 kedy: 03. September , 2008, 18:16:41 »

a cim mam teda ohnut tie prazce do spravneho radiusu??...a mam staru gitaru, a preto si to chcem vyskusat
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #13 kedy: 03. September , 2008, 18:44:39 »

normalne si ohni prazec do vacsieho obluku, ako mas radius, ohnes to v ruke, len ho nezalom prilis, aby si nspravil trojuholnik. no a potom klepanim gumenym kladivom po tom obluku Ti sadne do drazky ako rit. neklep moc po krajoch, lebo sa Ti bude vzdy na opacnom kraji vyhojdavat von a vyhlodas zbytocne celu drazku. utraf si spravnu dlzku prazca, nech to potom nebrusis jak magor.
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #14 kedy: 03. September , 2008, 19:06:39 »

presne,ved ked je nieco lisovane a rozoberies to,tak musis opat pouzit nieco sirsie,no proste aby to nevaklalo Bavím sa skvele Na zdravie!
Netreba. Ten novy prazec nepojde presne na to iste "miesto". Proste drzi. Neviem, ze by mali tie prazce rozne hrubky dzindzikov.
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.046 sekund, 23 otázok.