POLIS
nováčik
Príspevkov: 12
|
|
« kedy: 24. Október , 2008, 15:42:16 » |
|
Zdar! Mam notebook Acer Aspire 5720G-301G16Mi, operacny system Windows Vista Home Premium 32 bit, 3GB Ram. Problem je taky, ze ked pripojim gitaru cez line-in vstup alebo cez mikrofon nie je pocut zvuk z reproduktorov. Vsetko sa javi, ze je v poriadku, mozem nahravat a potom si zvuk prehrat, lenze v okamihu ked hram, tak nepocujem zvuk. Cize signal do pocitaca ide, da sa nahrat aj prehrat, ale v okamihu hrania nie je zvuk pocut. Skusil som uz takmer vsetko (preinstalovanie systemu, nainstalovanie najnovsich zvukovych ovladacov), hladal som informacie na webe, no stale bez uspechu. Dokonca som nainstaloval aj windows xp professional, ale ten isty problem. Nakoniec som kontaktoval acer support so otazkou, kde moze byt problem a dozvedel sa, ze zakladna doska tohto notebook tuto funkciu nepodporuje a naviac, ze ziadny z novych modelov od aceru takuto funkciu nema. Kedze je notebook takmer novy a investoval som do neho nemale peniaze, som strasne zufaly. Rozhodol som sa notebook predat a kupit taky, na ktorom to pojde. Avsak dostal som radu, ze by to mohla vyriesit externa zvukovka, tak som si taku zohnal (Creative SOUND BLASTER X-Fi Surround 5.1 retail), zvuk konecne pocujem, ale s velkym oneskorenim. Skusal som velijake nastavenia aj asio drivery, ale nic (asi to neviem ). Tak sa chcem spytat, ci to ide nejako vyriesit alebo ci ozaj treba novy notebook. Dakujem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 24. Október , 2008, 15:45:25 » |
|
toto je rozoberane milionktrat ne nete, aj nasom fore. ze si si neskusil nic prehladat ? ak by som Ti to mal pisat sty razy cele, ako to je, zosedivel by som.
bez na portal (uvodnu stranku gitaristi.sk) a najdi si moj clanok na tuto temu. mozno Ti pomoze k zakladnemu zorientovaniu sa.
|
|
« Posledná zmena: 24. Október , 2008, 15:45:42 od rastis »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 24. Október , 2008, 16:38:13 » |
|
a ked ti to nepomoze tak sa vrat hlavne v ziadnom pripade nic nepredavaj a nekupuj
|
|
« Posledná zmena: 24. Október , 2008, 16:38:46 od Zakky »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
POLIS
nováčik
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 24. Október , 2008, 19:00:45 » |
|
no ten clanok som si precital a skusal som aj ten asio driver, ale nereagovalo to, ked som tam menil latenciu. nainstaloval som aj kx driver, dokonca 3 verzie a tam zasa vypisovalo, ze nieco not found a invalid. ze to mam preinstalovat, preinstaloval som a to iste. ja s tymito vecami neviem narabat, v starom notebooku som len pripojil gitaru a hral som...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 24. Október , 2008, 20:39:52 » |
|
Čo sa týka tých KX driverov, tak Rastis o nich písal o.i. aj to, že sa ťažko inštalujú a sú alergické na zbytky ostatných driverov. V živote som ich nemal, ale ak si ich inštaloval do Visty, tak asi ani nemohli ísť, pretože podľa veľkého Rastisa ich vývoj zamrzol X rokov dozadu. Na KX by som sa asi vyflákol zfleku. S Asio4All nemám skúsenosti.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 24. Október , 2008, 20:56:54 » |
|
Avsak dostal som radu, ze by to mohla vyriesit externa zvukovka, tak som si taku zohnal (Creative SOUND BLASTER X-Fi Surround 5.1 retail), zvuk konecne pocujem, ale s velkym oneskorenim. Skusal som velijake nastavenia aj asio drivery, ale nic (asi to neviem ). Tak sa chcem spytat, ci to ide nejako vyriesit alebo ci ozaj treba novy notebook.Dakujem Novy notebook netreba. Kup si "poriadnu" externu zvukovu kartu USB/FireWire napr. od M-Audio alebo Native Instruments, ktore budu podporovat asio driverz na urovni.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 5879
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 24. Október , 2008, 20:59:02 » |
|
Novy notebook netreba. Kup si "poriadnu" externu zvukovu kartu USB/FireWire napr. od M-Audio alebo Native Instruments, ktore budu podporovat asio driverz na urovni.
Alebo rovno M-Box 2.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 24. Október , 2008, 22:53:35 » |
|
A nemal si to len zle nastavene v Sound Mixeri?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 24. Október , 2008, 22:56:56 » |
|
A nemal si to len zle nastavene v Sound Mixeri?
mozno stacilo len zvysit Line in, prip. odmutovat ho
|
|
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 25. Október , 2008, 09:26:10 » |
|
raz za cas cvicne opacim asio4all a vzdy ide, latencie dokaze pomerne nizky aj na starom HW. a bezne v diskusiach citavam, ze ludom chodieva na vsakovatych zvukovkach.
POLIS - cize mas notebook a onboard zvukovku ? alebo ? nejaky novsi Sound Blaster ? do coho s tym hras ? do akeho softu ? pocujes direct signal (cistu nezefektovanu neopozdenu gitaru) ? pocujes ked vsetko zapnes zefektovanu gitaru ? s akym asi oneskorenim ?
mrkol som KX v rychlosti a maju tam po 4 rokokoch nejake update z maja 2008, tak ktovie...
|
|
« Posledná zmena: 25. Október , 2008, 09:28:28 od rastis »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
POLIS
nováčik
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 25. Október , 2008, 10:29:33 » |
|
pravda je, ze tie kx drivery som skusal len vo viste,tak to este vyskusam v xp. mam notebook externu zvukovku http://us.creative.com/products/product.asp?category=209&subcategory=669&product=17751, ako som to pisal uz vysie. no a v tom softe, ktory bol k zvukovke musim zaskrknut monitor line-in/mic, aby som sa pocul-potom sa pocujem, ale je tam oneskorenie asi tak nejak do pol sekundy si myslim. pytam sa aj preto, ze mozem do 14 dni zvukovku vratit s tym, ze mi vratia peniaze.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 25. Október , 2008, 10:40:45 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 25. Október , 2008, 10:43:12 » |
|
nech nic nekupuje musi to ist aj na onboardke, ked to nevie nastavit takto tak to nenastavi ani s fasttrackom
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 25. Október , 2008, 10:55:15 » |
|
Ako sa to vezme. Ja sa na onboarde nedostanem pod asi 20 - 30ms, aj ked mi pise udaj 7ms. Neda sa to nastavit. Znamena to, ze ani na lepsom zvukovom HW to nezvladnem? Veru neznamena.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 25. Október , 2008, 10:59:14 » |
|
matko - neni to nejaka kokotina ? vsak ja som onboard + asio4all rozbehal pred rokmi na Duron 1.3 + 256ram... v com moze byt podla Teba problem ? inak tiez sa priklanam k nazoru, ze nez hocico od Creative (mimo E-mu ), tak radsej hocico od M-Audio. POLIS - do akeho SW sa pokusas hrat alebo nahravat ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|