Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 05:46:51
Strán: 1 [2] 3 4 ... 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: problem s pripojenim gitary do PC  (Prečítané 23381 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #15 kedy: 25. Október , 2008, 11:00:10 »

Ako sa to vezme. Ja sa na onboarde nedostanem pod asi 20 - 30ms, aj ked mi pise udaj 7ms. Neda sa to nastavit. Znamena to, ze ani na lepsom zvukovom HW to nezvladnem? Veru neznamena.

ale on nepocuje zvuk, ked nahrava a to sa da urobit aj s onboard
ako zakky pisal, treba vediet nahravat aj s onboard
« Posledná zmena: 25. Október , 2008, 11:03:20 od Zeck » Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #16 kedy: 25. Október , 2008, 11:02:07 »

rastis, Ide o notebook s Intel 915 chipsetom. To ASIO4All je vzdy asi trochu zavisle od ovladaca. Akurat prave pozeram, ze tam mam AC97 ovladac, mozno original od Intelu by mohol fungovat lepsie, skusim.

Je rozdiel Creative a Creative Professional (E-MU).
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #17 kedy: 25. Október , 2008, 11:02:25 »

ale on nepocuje zvuk, ked nahrava a to sa da urobit aj s onboard
Hej, tak som to napisal odveci.
Zaznamenané

Zeck
miestny štamgast

« Odpoveď #18 kedy: 25. Október , 2008, 11:05:51 »

Hej, tak som to napisal odveci.

polis pisal o latencii v suvislosti s externou zvukovkou, nie v suvislosti s onboard Na zdravie!
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
udry
Hosť
« Odpoveď #19 kedy: 25. Október , 2008, 11:10:22 »

POLIS- ja mam tiež Acer Aspire,zvukovku m-audio fast track pro a všetko ide bez problemov. Takže myslim,že maš len niečo zle nastavene a nie je potrebne kupovat nove veci.
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast

« Odpoveď #20 kedy: 25. Október , 2008, 11:12:40 »

POLIS, aky pouzivas multitrack/sekvencer na hranie? Mas v nastaveniach toho softu, vybraty ASIO ovladac?
Zaznamenané

POLIS
nováčik
*
Príspevkov: 12

« Odpoveď #21 kedy: 25. Október , 2008, 11:13:35 »

no tak skusal som kx drivery aj v xp a to iste, vzdy ma to vyzve k restartu a potom ked spustim kxmixer.exe ci jak sa to vola, napise re-run setup. ja si myslim, ze potom restarte by sa nieco asi mali sputit automaticky-pokracovat instalacia alebo tak nieco. mepouzivam zatial ziadny soft, lebo v starom notebooku ked som pripojil gitaru tak som normalne hral a pocul sa bez latencie a az potom som si nainstaloval adobe audition a cez to som nahraval. moze mat na latenciu vplyv aj takyto soft?
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #22 kedy: 25. Október , 2008, 11:22:24 »

no tak skusal som kx drivery aj v xp a to iste, vzdy ma to vyzve k restartu a potom ked spustim kxmixer.exe ci jak sa to vola, napise re-run setup. ja si myslim, ze potom restarte by sa nieco asi mali sputit automaticky-pokracovat instalacia alebo tak nieco. mepouzivam zatial ziadny soft, lebo v starom notebooku ked som pripojil gitaru tak som normalne hral a pocul sa bez latencie a az potom som si nainstaloval adobe audition a cez to som nahraval. moze mat na latenciu vplyv aj takyto soft?
Ale ved latencia sa da  na zvukovke nastavit.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #23 kedy: 25. Október , 2008, 11:30:48 »

POLIS - mas to uplne domotane.

su 2 pripady, ked mozes pocut gitaru von z reprakov.

1. ako direct zvuk cistej gitary, ktora len prejde dnu a von bez toho, aby sa na nu nabalili efekty, napriklad skreslenie. takyto zvuk sice nechceme pocut, ale za istych okolnosti ho pocut musi byt. bez latencie, bez oneskorenia, bez vsetkeho. takyto zvuk by si mal pocut, pokial mas pichnutu gitaru do nejakeho inputu a v ovladaci mas navoleny prave ten input a mas na nom vytiahnutu hlasitost. no ! ked tento zvuk mas, tak tu hlasitost treba stiahnut, lebo ten zvuk pocut nechceme.

2. ako zefektovany signal, napriklad skresleny. toto uz je o latencii, pretoze ten zvuk musi prejst kartou a musi sa vynalozit nejaky vypoctovy vykon na jeho zefektovanie. aby si takyto zvuk niekde pocul, potrebujes sa zapnut do nejakeho SW, bud standalone aplikacie alebo multitracku so zapnutou funkciou input monitoring. v oboch typoch aplikacii musis zvolit, ze pouzivas ASIO driver a musis zvolit vstup, do ktoreho mas pichnutu gitaru. potom si nastavis v ovladacoch latenciu. som presvedceny, ze s onboard+asio4all sa da dosiahnut to, co potrebujes.

na KX sa vyser uplne.
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 25. Október , 2008, 11:33:49 »

mepouzivam zatial ziadny soft, lebo v starom notebooku ked som pripojil gitaru tak som normalne hral a pocul sa bez latencie a az potom som si nainstaloval adobe audition a cez to som nahraval. moze mat na latenciu vplyv aj takyto soft?

asi to ma vplyv, nemam to ako posudit. ja nemam takmer ziadnu latenciu, lebo mam zvukovku urcenu na nahravanie/ prehravanie s min latenciou,
ale treba pozivat nejky soft ak nahravas (jednoduchy a dobry je Audacity a zadarmo - s tym by si mohol zacat, potom zlozitejsi je uz Reaper) a tma si vybrat ASIO.
ja nahravam s cubase a mam na vyber z 3 ASIO driverov, ale tam je dolezity fakt, ze su ASIO (maju min latenciu)
pozeral som tu tvoju zvukovku - je urcena na sledovanie filmov, a nie na nahravanie, nikde nie je ani zmienka o ASIO a v takom pripade su to vyhodene peniaze, kedze robi asi taku sluzbu ako onboard zvukovka

ja by som ti odporucal vratit ju a potom, ked dostanes prachy a poriadne si rozmysliet, co presne potrebujes

EDIT:Rasto ti uz odpovedal
Zaznamenané

Zeck
miestny štamgast

« Odpoveď #25 kedy: 25. Október , 2008, 11:35:21 »

1. ako direct zvuk cistej gitary, ktora len prejde dnu a von bez toho, aby sa na nu nabalili efekty, napriklad skreslenie. takyto zvuk sice nechceme pocut, ale za istych okolnosti ho pocut musi byt. bez latencie, bez oneskorenia, bez vsetkeho.

s onboard som mal aj v takomto pripade dost velku latenciu Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 25. Október , 2008, 11:36:38 od Zeck » Zaznamenané

POLIS
nováčik
*
Príspevkov: 12

« Odpoveď #26 kedy: 25. Október , 2008, 11:37:08 »

1. ako direct zvuk cistej gitary, ktora len prejde dnu a von bez toho, aby sa na nu nabalili efekty, napriklad skreslenie. takyto zvuk sice nechceme pocut, ale za istych okolnosti ho pocut musi byt. bez latencie, bez oneskorenia, bez vsetkeho. takyto zvuk by si mal pocut, pokial mas pichnutu gitaru do nejakeho inputu a v ovladaci mas navoleny prave ten input a mas na nom vytiahnutu hlasitost. no ! ked tento zvuk mas, tak tu hlasitost treba stiahnut, lebo ten zvuk pocut nechceme.

2. ako zefektovany signal, napriklad skresleny. toto uz je o latencii, pretoze ten zvuk musi prejst kartou a musi sa vynalozit nejaky vypoctovy vykon na jeho zefektovanie. aby si takyto zvuk niekde pocul, potrebujes sa zapnut do nejakeho SW, bud standalone aplikacie alebo multitracku so zapnutou funkciou input monitoring. v oboch typoch aplikacii musis zvolit, ze pouzivas ASIO driver a musis zvolit vstup, do ktoreho mas pichnutu gitaru. potom si nastavis v ovladacoch latenciu. som presvedceny, ze s onboard+asio4all sa da dosiahnut to, co potrebujes.

na KX sa vyser uplne.

no takto ja mam gitaru pichnutu do multiefektu a odtial do zvukovky. ziadny soft nepouzivam. mam teda ten monitoring stiahnut a najst si nejaky soft?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #27 kedy: 25. Október , 2008, 11:47:41 »

s onboard som mal aj v takomto pripade dost velku latenciu Bavím sa skvele

nejaka p*čovina, nie ? uz na PIII 400Mhz ked som pichol do prastareho SB live s povodnymi prastarymi driveami gitaru, tak som ju online pocul von, tam sa predsa nedeje po ceste ziaden procesing, dokonca by som povedal, ze ani AD/DA. ci pletiem sa ?
« Posledná zmena: 25. Október , 2008, 11:50:49 od rastis » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #28 kedy: 25. Október , 2008, 11:49:58 »

no takto ja mam gitaru pichnutu do multiefektu a odtial do zvukovky. ziadny soft nepouzivam. mam teda ten monitoring stiahnut a najst si nejaky soft?

v tom pripade vobec nechapem. riesis najlahsiu situaciu na Zemeguly predsa, nie ? som mal pocit, ze riesis nieco zlozitejsie, ako napriklad gitarovy modeling v kompe alebo tak neco... nepotrebujes ziadne asio, ani nic.

kam presne mas pichnutu zvukovku ? ked ides do ovladacich panelov -> ovladanie zvuku - co tam mas nastavene v recording sekcii a co v playback sekcii ?
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast

« Odpoveď #29 kedy: 25. Október , 2008, 11:56:34 »

nejaka p*čovina, nie ? uz na PIII 400Mhz ked som pichol do prastareho SB live s povodnymi prastarymi driveami gitaru, tak som ju online pocul von, tam sa predsa nedeje po ceste ziaden procesing, dokonca by som povedal, ze ani AD/DA. ci pletiem sa ?

Rasto! SB Live je neporovnatelna s onboard
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 4 ... 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.039 sekund, 23 otázok.