Gazda
|
|
« Odpoveď #60 kedy: 05. Jún , 2014, 21:34:46 » |
|
rozladena gitara, nenacvicena hra ale myslim ze na demonstraciu ok
|
|
|
Zaznamenané
|
...If the amp wasn't made to be played cranked to the max, then it wasn't made like a Marshall.
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #61 kedy: 05. Jún , 2014, 21:54:14 » |
|
msyslim, ze mozes byt na seba hrdy, pretoze Ti to normalne hra, ma to vsetky vlastnosti a zjavne je to zdrave. velke skreslenia su uz trochu prazenica v tom horsom zmysle. neviem, ci by to slo este nejak odladit alebo je to skratka vlastnost tejto primitivnej koncepcie. ale vsetky verzie cistych ci nakreslenych charakterov su bezproblemu pouzitelne...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mn
|
|
« Odpoveď #62 kedy: 06. Jún , 2014, 00:07:11 » |
|
hrat na rozladenej gitare je pre mna akosi nepochopitelne, ved to nalad, nie je to sitar. O toceni demo videi na takom nastroji uz ani nehovorim. inac obdivujem, ze vie niekto postavit aparat. parada
|
|
|
Zaznamenané
|
"Practice cures most tone issues" John Suhr
|
|
|
Gazda
|
|
« Odpoveď #63 kedy: 06. Jún , 2014, 19:42:27 » |
|
Diky za odozvu Ešte mi napadla jedna nezvyčajná otázka na znalých veci. EL84ky majú napájacie napätie zdroja medzi 210-230V čo sa v našej krajine plus mínus rovná sieťovému napätiu. Dalo by sa teoreticky napájať zdroj priamo zo siete? Nechystám sa nič také urobiť, len ma zauujíma či je nutné to vinutie na sieťaku 1:1, keďže to ani nevyrovnáva napätie ani nič podobné. Ale logicky mi vychádza že ak na C1 namerám 280V po nakrmení z 230V vinutia tak by som rovnaký výsledok dosiahol aj zo zásuvky. Či by to nemalo byť galvanicky prepojené?
|
|
|
Zaznamenané
|
...If the amp wasn't made to be played cranked to the max, then it wasn't made like a Marshall.
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #64 kedy: 06. Jún , 2014, 21:37:57 » |
|
mozes, ale potom sa nepytaj, ze preco ti z aparatu lezu divne pazvuky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #65 kedy: 06. Jún , 2014, 21:55:13 » |
|
... Dalo by sa teoreticky napájať zdroj priamo zo siete?... Či by to nemalo byť galvanicky prepojené?
Bývali tak zapojené elektrónkové televízory kvôli tomu, že trafák v blízkosti vákuovej obrazovky sa nedal odrušiť. Lenže všetko musí byť galvanicky spojené so sieťou, aj vstup aj reprákový výstup, tie televízory mali reprák vstavaný (nikdy nemali výstup pre externý) a anténový vstup sa ľahko oddelil kondíkmi. U gitarového aparátu by to bol problém. Nie neriešiteľný, ale veľký. Dnes máme spínané zdroje, ak chceme zmenšiť váhu zosilňovačov. Ale priznám sa, že gitarový amp so spínaným zdrojom som ešte nevidel, len sme o tom s Brďom teoretizovali.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #66 kedy: 06. Jún , 2014, 22:21:40 » |
|
... Ale priznám sa, že gitarový amp so spínaným zdrojom som ešte nevidel, len sme o tom s Brďom teoretizovali.
nie su tie Mark Bass takto riesene ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #67 kedy: 07. Jún , 2014, 05:41:58 » |
|
tranďáky ano, dnes to robí hádam už každý výrobca, nie len Markbass, sú úplne bežné aj koncáky, ale všetko sú to tranďáky, oni asi myslia lampu zo spínaným zdrojom
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #68 kedy: 07. Jún , 2014, 09:31:44 » |
|
...oni asi myslia lampu zo spínaným zdrojom
Presne tak, celkom by sa určite páčil celolampový amp, ktorý má malý výstupný trafák, ale nemá ten ťažký napájací.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Gazda
|
|
« Odpoveď #69 kedy: 07. Jún , 2014, 15:01:55 » |
|
Hmm ako sa tak pozerám tak to nie je až také sci-fi Práve na takýto single enden malý amp by mohlo stačiť toto http://www.siliconray.com/rtp-15-switching-mode-power-supply-smps-for-tube-amplifier.htmlvýstup 6,3/280V a cena plus mínus ako za originál sieťové trafo...no, možno trochu vyššia oproti u nás navinutému ale zase sa ušetrí na hmotnosti a rozmeroch presne ako vraví Andrej.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #70 kedy: 07. Jún , 2014, 22:16:55 » |
|
a keď to budeš preťažovať, tak ti to bude vkuse vypínať tepelná ochrana alebo ten výkon bude čisté scifi ako napríklad že GK MB150 hrá hlasnejšie ako Carvin BX500
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
Gazda
|
|
« Odpoveď #71 kedy: 22. August , 2014, 20:06:45 » |
|
Chlapi ja len že...zrobil som si k tomu aj bedňu Vnútri je greenback, vzadu je otvorená. Na fotke je všetko homemade (okrem dverí) :D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #72 kedy: 24. August , 2014, 08:48:02 » |
|
Keby niekto chcel , darujem taku podobnu jedno 12"covu prazdnu bednu... ak ju do mesiaca/dvoch nikto nebude chciet, vyleti von kominom.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
BrokenWings
|
|
« Odpoveď #73 kedy: 24. August , 2014, 10:38:01 » |
|
Brdo, aj by som si ju zobral. Uz dlhsie som chcel nieco postavit. Kde sa mozeme stretnut?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Gazda
|
|
« Odpoveď #74 kedy: 13. Jún , 2017, 11:27:11 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|