Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 08:44:21
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Telecaster podla mna!  (Prečítané 26258 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #75 kedy: 18. December , 2008, 10:42:40 »

Telecaster je tvar a kazdy si ho moze "vyzdobit" ako chce, podobne je to pri SG, LesPaul, Strat, Veckach... kuknes a vies, ze je to "ona".
v tomto sa imo mylis, taketo zakladne "etalony" elektrickych gitar ako su tele, strat, lp, sg, V, exp...nie su len o tvare, ale aj o konstrukcii a materialoch, ktore vyrazne ovplyvnuju ako dana gitara hra. pre mna je tele gitara s tvarom tele, telo jelsa/jasen, krk javor a hmatnik palisander/javor, 2x SC. ale gitara, ktorej telo sice ma tvar tele, ale ide o mahagonovu gitaru s priebeznym krkom a aktivnymi HB (islustracny extremny priklad) ma s povodnym tele spolocny fakt len nazov a tvar :) je to sice v podstate jedno, ale ked niekomu povies tele, tak si vacsinou predstavi to, co som opisal ako prve  Na zdravie! Žmurk
Zaznamenané
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #76 kedy: 18. December , 2008, 10:51:05 »

Opakujem. Najlepší Stratocaster je Telecaster a dá sa na tom zahrať akákoľvek muzika keď človek vie hrať... Na zdravie!
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #77 kedy: 18. December , 2008, 10:56:38 »

Pre mna nie. Telecaster je len Fender Telecaster, Les Paul je len Gibson Les Paul. Nepropagujem nejaky Fender/Gibson sovinizmus, ale v tomto treba mat jasno. Je rozdiel gitara Telecaster a gitara s tvarom Telecaster, alebo podobna ako Telecaster :)

OK, Fender Telecaster je Jim Root s aktivkami, aj Telecoustic, aj ´72 series, aj John5... maju to v nazve, ze...

Inak ja by som nebol az taky talibanisticky ako to vyzera, ked vidim Viper, tak je mi jasne, ze je SG, ked vidim japonsky Law-Suite, tiez viem ktora bije, aj ESP Ron Wood je pre mna Telecaster.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #78 kedy: 18. December , 2008, 11:08:35 »

OK, Fender Telecaster je Jim Root s aktivkami, aj Telecoustic, aj ´72 series, aj John5... maju to v nazve, ze...

Inak ja by som nebol az taky talibanisticky ako to vyzera, ked vidim Viper, tak je mi jasne, ze je SG, ked vidim japonsky Law-Suite, tiez viem ktora bije, aj ESP Ron Wood je pre mna Telecaster.
snimace by sa dali este odpustit, pokial tie gitary maju spolocne konstrukcne prvky a materialy, tak to ako tele beriem..ale kdesi, neviem ci si to nebol nahodou ty, som videl, ze niekto hodil fotku na nejaku mahagonovu sedmicku s priebeznym krkom a telom s tvarom podobnym telecastru. toto by som uz telecastrom nenazval  Žmurk
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #79 kedy: 18. December , 2008, 11:28:33 »

Takže napr. Telecaster Elite,Telecaster Deluxe,TelecasterCustom,Telecaster Thinline nie je Telecaster? A čo to potom je ?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #80 kedy: 18. December , 2008, 11:37:27 »

Takže napr. Telecaster Elite,Telecaster Deluxe,TelecasterCustom,Telecaster Thinline nie je Telecaster? A čo to potom je ?

to je na filozoficku uvahu. ci je rozhodujuce, co napise vyrobca alebo ci rozhoduje tvar alebo ci je vseobecny uzus, ze Telecaster je to vtedy, ked to splna nejake tie zakladne predpoklady a vlastnosti, ake mali prve Broadcastre (tvar, HW, materialy, konstrukcia)

lebo ak plati, ze tvar rozhoduje, tak potom je Telecaster aj Jolana Iris.

Ak plati, ze ide o to, ako to nazve vyrobca, tak vieme, ako vyzerali Gibsony LP z roku 1961

[img width= height=]http://www.rocknrollvintage.com/prodimages/1961-Les%20Paul-SG-b.JPG[/img]

je to Les Paul alebo to nie je Les Paul ?
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #81 kedy: 18. December , 2008, 11:41:31 »

OK, Fender Telecaster je Jim Root s aktivkami, aj Telecoustic, aj ´72 series, aj John5... maju to v nazve, ze... (...)
Telecaster je Fender Telecaster. Fender Telecaster Jim Root je Fender Telecaster Jim Root, Fender Teleacoustic je Fender Teleacoustic, snad toto nemusim pisat aj pre John 5 :)
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #82 kedy: 18. December , 2008, 11:42:27 »

ach zase sa chytame slovicok a prekrucame. ak gitara splna iste konstrukcne predpoklady a odlisuju sa v detailoch ako snimace, pripadne typ kobylky, tak je jasne, ze ide len o trochu odlisny model. ak je vsak gitara diametralne odlisna konstrukcne, materialovo a ma spolocny len tvar, tak tam uz by som pochyboval ci je to tele alebo nie. potom by som mohol sebavedome oznacit ako LP vsetky gitary s 2xHB a lepenym krkom  Žmurk snad uz je jasne, co chcem povedat, ale mozno tomu len hovno rozumiem  Zdravíčko

konkretne toto za telecaster nepovazujem, aj ked sa tvar tela podoba  Žmurk

« Posledná zmena: 18. December , 2008, 11:46:58 od styrioci » Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #83 kedy: 18. December , 2008, 11:51:41 »

ach zase sa chytame slovicok a prekrucame. ak gitara splna iste konstrukcne predpoklady a odlisuju sa v detailoch ako snimace, pripadne typ kobylky, tak je jasne, ze ide len o trochu odlisny model. ak je vsak gitara diametralne odlisna konstrukcne, materialovo a ma spolocny len tvar, tak tam uz by som pochyboval ci je to tele alebo nie. potom by som mohol sebavedome oznacit ako LP vsetky gitary s 2xHB a lepenym krkom  Žmurk snad uz je jasne, co chcem povedat, ale mozno tomu len hovno rozumiem  Zdravíčko
Telecaster Deluxe ma hlavu ako Strat,2xHB,vibrato/tremolo typu Strat,4 potaky ako Gibson,prepinač snimačov umiestneny ako Gibson./ a na hlave napis Fender TelecasterDeluxe./  Na zdravie! telecaster Elite ma snimače ako "P90",potaky ala Gibson,masivnu kobylku,nema pickuard. Na zdravie!

* Fender207220Telecaster20Deluxe20Electric20Guitar.jpg (21.84 KB, 480x640 - prehliadnuté 468 krát.)

* 604369_tele_elite.jpg (67.44 KB, 207x426 - prehliadnuté 469 krát.)
« Posledná zmena: 18. December , 2008, 11:57:08 od udry » Zaznamenané
spyros
inventár podniku

« Odpoveď #84 kedy: 18. December , 2008, 11:54:16 »

ach zase sa chytame slovicok a prekrucame.

Tak hlavne ty  ha ha ha

De iure je Telecaster ochranna znamka Fenderu, tak ak sa ti chce hrabat, vyhrab si co je v tom zahrnute. Fy Fender do rodiny Telecaster zahrnuje rozne modely a kazdemu je jasne, ked sa pozrie na tu gitaru, ze je to Telecaster. Btw aj ked sa pozriem na tu sedemstrunku, tak ma vela nepochybnych znakov Telecastru, takze pre mna do rodiny patri - ci uz pickguard, riesenie prepinania s volume a clonou, tvar, hlava, struny cez telo etc, jedna struna hore dole. Ci tebe sa viac podoba na Jolanu Iris alebo BCR Mockinbird?
Zaznamenané

ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #85 kedy: 18. December , 2008, 11:55:46 »

konkretne toto za telecaster nepovazujem, aj ked sa tvar tela podoba  Žmurk

ked toto vidím tak prvé čo ma napadne,že super telecaster
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #86 kedy: 18. December , 2008, 11:59:24 »

Btw aj ked sa pozriem na tu sedemstrunku, tak ma vela nepochybnych znakov Telecastru, takze pre mna do rodiny patri - ci uz pickguard, riesenie prepinania s volume a clonou, tvar, hlava, struny cez telo etc, jedna struna hore dole. Ci tebe sa viac podoba na Jolanu Iris alebo BCR Mockinbird?
hlavne, ze konstrukcne vychadza z telecastra, nie? celomahagon, priebezny krk, 7strunka, ebenovy hmatnik, tune-o-matic...tele ako vino  :)
« Posledná zmena: 18. December , 2008, 12:00:29 od styrioci » Zaznamenané
spyros
inventár podniku

« Odpoveď #87 kedy: 18. December , 2008, 12:14:52 »

[img width= height=]http://www.rocknrollvintage.com/prodimages/1961-Les%20Paul-SG-b.JPG[/img]
je to Les Paul alebo to nie je Les Paul ?

Je to SG s Bigsy tremolom, vidno castejsie ako Les Paul s tremolom.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #88 kedy: 18. December , 2008, 12:17:46 »

Je to SG s Bigsy tremolom, vidno castejsie ako Les Paul s tremolom.

je to chytak, rastis to dal zamerne, pozri lepsie na krytku vyztuhy  Žmurk
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #89 kedy: 18. December , 2008, 12:31:55 »

Tieto gitary /pôvodne s vibrolou/ sa začali vyrabat v r.61. Niesli na krytke  napis Les Paul. Ale samotny Les Paul nebol spokojny s touto gitarou a tak "zasiahol". Od roku 1962 su to SG-ečka.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.473 sekund, 23 otázok.