No, Squier '51 je ako nova dost ohyzdna gitara:
Robi to len Squier, vlastne
robil kedze uz sa nevyraba a bol to asi jediny 'originalny' dizajn Squieru... Telo ma ocividne tvar Strata ale output jack je zboku ako na Tele a najma 'neck pocket' je na telecastrovsku hranatu patku krku. Krk je Telecastrovsky, tvar dekla je zase a la Fender Bass '51 (preto Squier '51).
Moja zacala svoj zivot ako ilustracia hore, kupena za par supov vo vypredaji. Nasledoval uchylny a cielavedomy tuning spocivajuci v:
1. vymenena kobylka (ano, taka ista sa montuje na drahe Framusy a je tazka ako krava), prevrtane diery v tele na telecaster system zelezne valceky a struny cez telo. Vysledok = sustain.
2. vymeneny dekel za tortiose shell custom deluxe z
www.guitarfetish.com (robia vela veci specialne na Squier '51)
3. krkovy snimac vymeneny za Lace Sensor Chrome Dome, humbucker za Seymour Duncan, chromova obruc a krytka su len pseudoesteticke prvky.
4. control plate vymenena za IanRich Custom '51 plate s otvorom na dva CTS potaky a 5-way switch -
http://shop.seeker.co.nz/51/51_chrome.aspx5. origo Fender switch tip na Tele a origo Tele knofliky, pod tym vsetkym nanovo utobena elektrika a switchcraft output jack
6. USA Fender krk z 2005 Telecastra (yeeeah)
Ked to tak zhrniem tak povodne je tam jedine telo ale stale je to Squier a som nann pysny (vsetko som si sam zbastloval). Zapojene to je momentalne
1 krkovy snimac
2 krkovy aj humbucker
3 krkovy a humbucker rozpojeny na singel
4 humbucker
5 humbucker rozpojeny na singel
Dobra gitara z toho vznikla, ale ked tak nad tym rozmyslam je teraz pod postelou v kufriku a vonku mam aj tak Strat
DominkO - mne sa moja '72 custom tiez velmi pacila aj vzhladom, ale vacsina ludi sa s mojim nazorom akosi nestotoznuje, a ano ano, ta gitara ma strasny keith factor!
Este mi napadlo, ze na baze Squier 51 urobil John Cruz origo Masterbuild hybrid tele a strata (ovsem s origo kobylou telecaster) presne vo farbe vintage blonde a stala asi 15.000 dolarov. :D