Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
17. November , 2024, 03:37:49
Strán: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 51 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: JT-AMPS  (Prečítané 221304 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #630 kedy: 14. Apríl , 2012, 09:01:00 »

janko zvykne naplut na hrot pajkovacky, to bude jeho slinami  Bavím sa skvele
Zaznamenané
jjaannkkoo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 460

« Odpoveď #631 kedy: 14. Apríl , 2012, 10:12:40 »

Moja OBROVSKA VDAKA patri Jankovi, ktory vykonal najprofesionalnejsiu vymenu elektroniky v gitare. Neskutocne profi pristup k veci, moznost vyskusat x moznosti za par minut. :)

Povodne zapojenie snimacov isty clovek doslova odflakol (aj ked ho tu vsetci pozname, nebudem menovat).

Janko je sikulak a mam ho velmi rad.

btw, ak budete rozmyslat, ake potaky dat do HSS gitary, tak odporucam 250tky na tone a aj volume. Len nech Janko dopise, ci log alebo linear, lebo to mi uz vypadlo.  Bavím sa skvele Janko, pripadne dopis, co vsetko si tam dal, lebo zvuk snimacov je nekompromisne lepsi.
Som rad ze si spokojny  Zdravíčko

Tak na doplnenie: Brankovi sa zdal zvuk snimacov prils ostry az tenky a nepacil sa mu priebeh volume ani tone. Kedze tam mal 500K potaky, tak sme aj na odporucanie maja fera sli hned do 250K a skusania ci log alebo linear a skusania roznych tone kondikov. Na musicman treba pri kazdej vymene zhadzovat struny a vyberat cely pickguard z gitarky, tak som vyviedol signal rovno od prepinaca vonku do provizornej krabicky, kde sme si potom menili rozne kombinacie potakov a kondiky prepinali prepinacmi koli rychlemu A/B testu. Kondiky sme mali Orange Drops 4,7nF/10nF/22nF/47nF pre TONE a Silver Mica 300pF/1000pF na "treble bleed".

Nakoniec si branko vybral nasledovnu kombinaciu:

VOLUME:
predtym:  500k/log
potom:    250k/log  + nastavitelny treble bleed  (300pF SilverMica + 500k odporovy trimer)

TONE:
predtym:  500k/lin   + 22nF
potom:    250k/log  + 47nF

vysledok je subjektivne plnsi zvuk (objektivne menej vysok) co ale pri stahovani VOLUME kompenzuje nastavitelny Treble Bleed. Lepsie sa tiez cisti skreslenie do crunchu/cleanu pri stahovani VOLUME. TONE teraz pracuje rovnomernejsie v celom rozsahu, s celkovo vacsim zaberom, ktory branko vyzadoval.
Zaznamenané

brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #632 kedy: 14. Apríl , 2012, 10:19:16 »

tolko cirkusu okolo jedneho kondiku a vymeny potaku  Bavím sa skvele .

aspon to odfot nech je co obdivovat
Zaznamenané

jjaannkkoo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #633 kedy: 14. Apríl , 2012, 10:29:01 »

Osobne mam v gitare 1xVolume a ziaden kondik  Bavím sa skvele Ale ked sa niekto potrebuje bavkat s Volume aj Tone vela, tak po vcerajsku uznavam ze tam su dost rozdiely, a da sa to celkom poladit. Napriklad TONE nezaberala skoro vobec, az ku koncu drahy smerom ku 0ke bol velky skok. Teraz zabera krasne uz od 10tky plynule s merom ku 0ke.

No urcite vysledna kombinacia potakov a kondikov nieje najlepsia a pre kazdeho. Vsetko zalezi od celeho retazca, snimace, efekty, aparat, gitara atd atd. Co clovek od toho caka, ako chce aby sa to chovalo. A ci to vobec pouziva :D ako som pisal ja mam jednu hlasitost  Zdravíčko

Odfotene to nemam, lebo branko sa tak ponahlal ze stihol zabudnut ciapocky z potakov  Bavím sa skvele Ale ked dojde na vytienenie priestoru snimacov aj potakov a bude mat viac casu tak mozme nieco cvaknut, pripadne nahrat nejaku ukazku :)
« Posledná zmena: 14. Apríl , 2012, 10:36:05 od jjaannkkoo » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #634 kedy: 14. Apríl , 2012, 10:45:34 »

ovela viac ako blbe potaky v gitare ma zaujima, kto odflakol zapojenie v tej gitare, ked ho uz teda vsetci pozname...
Zaznamenané
jjaannkkoo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #635 kedy: 14. Apríl , 2012, 11:02:05 »

k tomu by sa mal vyjadrit Branko. Mne sa to zdalo urobene v poriadku co sa tyka pajkovania a prace. Akurat brankovi nevyhovovali hodnoty a priebehy potakov, kondiky a to ze pri kombinacii HB-Singel to nerozpajalo HB. Ale to sa odflaknutim nemoze nazvat. Takze musi Branko napisat ci s tym boli este nejake problemy a komplikacie.
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #636 kedy: 16. Apríl , 2012, 09:40:21 »

Este by som dodal, ze ten maly VHT 1*12 boxik s Jankovou hlavou hra ultimatne popici a skoro mi ujebalo hlavu od toho tlaku. Zatial cestne prehlasujem, ze lepsiu 1*12 som nepocul.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #637 kedy: 16. Apríl , 2012, 09:44:32 »

no ved uz rozbehnite nejaku malovyrobu a predaj ked je to take utlimatne fantasticke ked moze fungovat nejake ESH tak bude snad aj toto
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #638 kedy: 16. Apríl , 2012, 09:48:15 »

a brano bude firemny hrac ked uz hra tie knechty  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2012, 09:48:32 od vikur » Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
telcontar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 433

« Odpoveď #639 kedy: 16. Apríl , 2012, 09:56:15 »

Dik chlapi za tento prispevok o potakoch. Tiez mi vadi na mojom strate priebeh, je to podobne ako opisoval jjaannkkoo. Idem si skontrolovat svoju elektrinu....
Zaznamenané

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #640 kedy: 16. Apríl , 2012, 10:02:14 »

no ved uz rozbehnite nejaku malovyrobu a predaj ked je to take utlimatne fantasticke ked moze fungovat nejake ESH tak bude snad aj toto
vsak malovyroba funguje na objednavku. len kazdy si mysli, ze janko spravi ppc hlavu s laserom vyrezanym sasi, sietotlacou, pekne otolexovanym caseom, ppci suciastkami za 300-400Eur a to je v dost kompromisnom pripade pomaly ani nie cena suciastok.. v takom pripade janko dotycnemu pekne vysvetli, ze to nebude mat zmysel a nech si kupi radsej nejakeho valvekinga alebo nejaku jazdenku. uz sa to tu x-krat riesilo je tu prilis maly trh na to, aby sa mu oplatilo robit veci na sklad. kto chce, tak si to moze u janka vyskusat ma po ruke hned 3 hlavy. naopak efekty a pedale ma cenovo dostupnejsie a tie nestiha pomaly ani letovat.
Zaznamenané
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #641 kedy: 16. Apríl , 2012, 10:07:43 »

chcelo by to aspon dajaky prezentacny web 
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #642 kedy: 16. Apríl , 2012, 10:10:09 »

chysta sa, nie priamo samotna web stranka, ale nejaka prezenacia s detailnymi popismi, fotkami, snad aj ukazkami..len treba tomu nechat trochu cas
Zaznamenané
telcontar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 433

« Odpoveď #643 kedy: 17. Apríl , 2012, 16:54:37 »

Dik chlapi za tento prispevok o potakoch. Tiez mi vadi na mojom strate priebeh, je to podobne ako opisoval jjaannkkoo. Idem si skontrolovat svoju elektrinu....

Dnes som bol vcelku dost prekvapeny, ked som otvoril svoj strat deluxe. Vsetky potaky su 1M.
Vsade, kde sa spominaju hodnoty potakov pre strat sa vychvaluje 250k, takze sa to vsetko ide menit.
Zaznamenané

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #644 kedy: 17. Apríl , 2012, 16:56:15 »

a hra zle?
Zaznamenané

o-yep sro
Strán: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 51 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.03 sekund, 23 otázok.