Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 06:51:09
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Double Tracking ci zdvojovanie gitar  (Prečítané 5150 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
MiracleMan
stály hosť
Príspevkov: 1292

« kedy: 15. Január , 2009, 13:23:11 »

Pozeram ze na tutu problematiku sa tu v podstate nic nepopisalo, nakolko si myslim ze je to dost dolezita vec pri nahravani gitar. Donedavna som si myslel, ze sa to robi tak ze skopirujem stopu a mam uz zdvojene  ha ha ha  avsak takto to asi nie je. Treba poctivo nahrat aj druhu gitaru. ALebo ako to je vlastne? nejake typy, rady, napiste...thank you :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 15. Január , 2009, 13:31:27 »

co presne myslis pod zdvojovanim ? ja sa snazim vzdy presviedcat aj jednogitarove kapely, nech si chalani ponahravaju vsetky gitary dvojmo, nech je to pekne vpravo / vlavo po stereu.

ale napriklad na poslednom Extreme je kopec skladieb o jednej "chudobnej" mono gitare kdesi v strede a zneje to super...
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #2 kedy: 15. Január , 2009, 13:35:13 »

Je tu uz tema o tom a dost sa tam o danej problematike popisalo.
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
MiracleMan
stály hosť

« Odpoveď #3 kedy: 15. Január , 2009, 13:36:57 »

Je tu uz tema o tom a dost sa tam o danej problematike popisalo.

supni link  Na zdravie!
Zaznamenané

MiracleMan
stály hosť

« Odpoveď #4 kedy: 15. Január , 2009, 13:37:46 »

co presne myslis pod zdvojovanim ? ja sa snazim vzdy presviedcat aj jednogitarove kapely, nech si chalani ponahravaju vsetky gitary dvojmo, nech je to pekne vpravo / vlavo po stereu.

ale napriklad na poslednom Extreme je kopec skladieb o jednej "chudobnej" mono gitare kdesi v strede a zneje to super...

no ako to hej, ze sa da pan dolava doprava v tom zmysle nieco :)
Zaznamenané

MiracleMan
stály hosť

« Odpoveď #5 kedy: 15. Január , 2009, 13:40:27 »

celkom zaujimavy blog som nasiel: http://benvesco.com/tonemonster/mixing/2008/mix-recipes-heavy-guitar-haas-and-eq/ s ukazkami
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 15. Január , 2009, 13:44:43 »

no ako to hej, ze sa da pan dolava doprava v tom zmysle nieco :)

furt si ale nenapisal, co presne si pod tym predstavujes...
Zaznamenané
MiracleMan
stály hosť

« Odpoveď #7 kedy: 15. Január , 2009, 13:48:56 »

furt si ale nenapisal, co presne si pod tym predstavujes...

:) ako vseobecne vsetko mozne, ci sa to robi najma so skreslenymi gitarami, na nejake riffovacky, ciste zvuky a podobne. Ci mam nahravat mono alebo stereo stopy a tak ich panovat alebo ci dokonca nenahravat to stvormo :D aj to som cital ze robi...tzv quad tracking :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 15. Január , 2009, 13:57:50 »

:) ako vseobecne vsetko mozne, ci sa to robi najma so skreslenymi gitarami, na nejake riffovacky, ciste zvuky a podobne. Ci mam nahravat mono alebo stereo stopy a tak ich panovat alebo ci dokonca nenahravat to stvormo :D aj to som cital ze robi...tzv quad tracking :)

- kedze je gitara mono, neni dovod ju nahravat do stereostopy - vsak naco ? aj tak ju stale nahras iba mono do raz tak velkeho fajlu

- pokial mas v aranzma iba jednu skreslenu gitaru, tak v ramci vkusu ju mozes nahrat 2 x po sebe a rozhodit na pravo a nalavo - zneje to potom bohatsie. ale nemusis - ako som spominal, novy Extreme sa s takymto umenim moc nesrali :)

co okolo zdvojovania by Ta este zaujimalo ?
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #9 kedy: 15. Január , 2009, 14:05:55 »

Su tam aj dobre clanky? Tento jeden ma veru nepresvedcil.
Zaznamenané

musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #10 kedy: 15. Január , 2009, 14:06:57 »

Su tam aj dobre clanky? Tento jeden ma veru nepresvedcil.

uplne blbosti nic konkretne
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
vojco
pravidelný návštevník
Príspevkov: 305

Treba hrať hrať hrať

« Odpoveď #11 kedy: 18. Január , 2009, 10:22:52 »

zdar
o quad tackingu som pocul napr.Hypocrisy(Pete T.)si vsetko poctivo nahrava dvakrat do kazdej strany a vysledok je gitarova hradba ako svina.Avsak ma to jeden hacik musis hrat fakt presne Bacha na vec kamo! lebo ti z toho vznikne gitarovy gulas.. :)
Zaznamenané

Mesa/Boogie čo iné a možno že aj oné
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 18. Január , 2009, 10:41:47 »

to je vrstvenie, bezne sa to pouziva... podla toho, ako sa musicman1411 pytal, tak to vyzeralo, ze sa nepyta na vrstvenie...
Zaznamenané
vojco
pravidelný návštevník
Príspevkov: 305

Treba hrať hrať hrať

« Odpoveď #13 kedy: 18. Január , 2009, 10:47:42 »

to je vrstvenie, bezne sa to pouziva... podla toho, ako sa musicman1411 pytal, tak to vyzeralo, ze sa nepyta na vrstvenie...

ups  No hanbím sa..  a co je potom ten Quad Tracking Huh!
Zaznamenané

Mesa/Boogie čo iné a možno že aj oné
jaywalker
miestny štamgast
Príspevkov: 1531

« Odpoveď #14 kedy: 18. Január , 2009, 10:53:38 »

Su alternativy lebo casto ten zvuk skonci ako mick ronson/spiders from mars.

bezne sa pouziva kombinacia - womanizer a motown compression aby bol feel ako double track, ale bez prirodzneho modulacii.

Womanizer technique je cez pitch shifter, + 0.5 centov a - 0.5 centov stereo hard pan - L = 100% wet mix (-) R _ 100% wet mix (+) Centre = original.

Ak pustis Balance od Van halen je to vsade. Obrovsky zvuk ale iba jedna gitara. Da sa live pouzivat, ale samozrejme je to lepsie ked mas aspon stereo set up alebo true stereo pan set up (3 comba napriklad)

Ak pridas motown (parallell) compresion mas zvuk ako hovado.
« Posledná zmena: 18. Január , 2009, 10:54:48 od jaywalker » Zaznamenané

Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.098 sekund, 23 otázok.