Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 06:16:05
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Double Tracking ci zdvojovanie gitar  (Prečítané 5143 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 18. Január , 2009, 11:45:10 »

mne sa odladenie jednej  stereo strany rozdelenej mono gitary o par centov nikdy neosvedcilo, robilo to fazove problemy... mozno som niekde robil chybu... to viac sa mi osvedcil casovy posun, s tym problem nikdy nebol.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #16 kedy: 18. Január , 2009, 11:50:21 »

ups  No hanbím sa..  a co je potom ten Quad Tracking Huh!

ja neviem, v anglickych odbornych terminoch sa moc neorientujem. hlavne ono ich vela ludi pouziva, lebo ich niekde naslo na internete a ani nevedia co znamenaju a potom je z toho terminologicky gulas, hlavne ze sa pouzivaju anglicke slovicka... (nic proti nim). to co si popisal sa u nas bezne nazyva vrstvenie (prehra sa viacej razy to iste s trochu inym zvukom, ale nerozhadzuje sa to do sterea, nechava sa to v jednom bode panoramy a vysledkom je novy, bohatsi zvuk, ktory by z jedneho aparatu nevyliezol... mozno sa to vola ak tak, ako si pisal ty, ale ktovie - ked sa vrstvi, nie su pravidla, ze 2x na jednu stranu a 2x na druhu stranu - zalezi od okolnosti / moznosti / vkusu, takze to Quad v tom nazve je vlastne... ... ... vlastne je to jedno :)  Na zdravie!
Zaznamenané
dusky
miestny štamgast
Príspevkov: 2219

« Odpoveď #17 kedy: 18. Január , 2009, 11:52:43 »

mne sa odladenie jednej  stereo strany rozdelenej mono gitary o par centov nikdy neosvedcilo, robilo to fazove problemy... mozno som niekde robil chybu... to viac sa mi osvedcil casovy posun, s tym problem nikdy nebol.

nie je spatna metoda nahrat dve gitary.......
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #18 kedy: 18. Január , 2009, 12:05:10 »

to je jasne :)
Zaznamenané
MiracleMan
stály hosť
Príspevkov: 1292

« Odpoveď #19 kedy: 18. Január , 2009, 12:16:23 »

to je vrstvenie, bezne sa to pouziva... podla toho, ako sa musicman1411 pytal, tak to vyzeralo, ze sa nepyta na vrstvenie...

sak vrstvenie ci double tracking nie je synonymum? jasne ze som sa na to pytal :)
Zaznamenané

MiracleMan
stály hosť
Príspevkov: 1292

« Odpoveď #20 kedy: 18. Január , 2009, 12:17:40 »

ja neviem, v anglickych odbornych terminoch sa moc neorientujem.

tak double su 2 vrstvy a quad 4...ziadna komplikovana anglictina len co s tymi vrstvami to ma stale zaujima, ci len doprava dolava ich dat a to je konec alebo nieco viac :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #21 kedy: 18. Január , 2009, 12:23:29 »

sak vrstvenie ci double tracking nie je synonymum? jasne ze som sa na to pytal :)

si si isty ?  Žmurk

co presne myslis pod zdvojovanim ? ...

no ako to hej, ze sa da pan dolava doprava v tom zmysle nieco :)

... ze sa da pan dolava doprava v tom zmysle nieco ... - nie je vrstvenie.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #22 kedy: 18. Január , 2009, 12:26:01 »

tak double su 2 vrstvy a quad 4...ziadna komplikovana anglictina len co s tymi vrstvami to ma stale zaujima, ci len doprava dolava ich dat a to je konec alebo nieco viac :)

precitaj si temu este raz... doprava / dolava porozhadzovat panoramy je jedna vec. mozes vyuzit na to jednu mono gitaru (jeden z kanalov musi byt bud ladenim alebo casovo mierne posunuty, aby to budilo dojem sterea) alebo je lepsie nahrat 2x to iste a to rozhodit do sterea.

vrstvit gitary cez seba je nieco trosku ine a aj vysledok sa ocakava iny - vyssie som to tiez spomenul...

len taka trochu rypava otazka - ked sa rozhodnem nahrat do lava jednu gitaru, do prava druhu taku istu gitaru a tu navrstvit dvojmo cez seba - ako to odborne nazvem ? triple tracking ?
« Posledná zmena: 18. Január , 2009, 12:27:52 od rastis » Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #23 kedy: 18. Január , 2009, 12:28:39 »

K tomu vrstveniu...robí sa aj také, že sa nahrá gitara, ktorá sa dá napr. 70% vľavo a potom ešte jedna, ktorá sa posunie ešte za ňu? Napr 80, alebo aj 100% vľavo? Alebo sa na každú vrstvu hodí iný reverb kvôli nejakému šialenejšiemu priestorovému dojmu?
Neskúšal som, tak neviem, ale chcem sa na to spýtať skôr, než sa pustím do nejakej voloviny.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 18. Január , 2009, 12:41:10 »

K tomu vrstveniu...robí sa aj také, že sa nahrá gitara, ktorá sa dá napr. 70% vľavo a potom ešte jedna, ktorá sa posunie ešte za ňu? Napr 80, alebo aj 100% vľavo? Alebo sa na každú vrstvu hodí iný reverb kvôli nejakému šialenejšiemu priestorovému dojmu?
Neskúšal som, tak neviem, ale chcem sa na to spýtať skôr, než sa pustím do nejakej voloviny.

ja som pouzil vrstvenie 1x v zivote... Majo z Castaway, ako mudrlant pri nahravani ( :) ) ma nahovaral, aby som to tak rozhodil (nieco viac nakraj, nieco k stredu)..., tak sme to rozne skusali, ale mne osobne to najlepsie znelo ked to slo vzdy z jedneho bodu... ale ako vravim - mal len jednu skuesnost, tak neviem...

to s tymi reverbami... tzv. priestorotvorba - to sa ani nemusi tykat len gitar, ale vsetkych nastrojov... osobne v tom stale tapam - kolko krat pocujem nejaku popicacku nahravku a nemam najmensi sajn, ako by som pri reverbovani postupoval, aby som dosiahol cosi podobne... pri gitarach som uz skusal vsakovate reverbovanie, aj som uz na to otvaral temu:

http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,53020.0.html

... ale v praxi mi vacsinou zneje najlepsie nereverbovat alebo len velmi zlahla ambientne...

« Posledná zmena: 18. Január , 2009, 12:41:55 od rastis » Zaznamenané
Yaro
pravidelný návštevník
Príspevkov: 692

« Odpoveď #25 kedy: 29. Apríl , 2009, 12:23:59 »

co presne myslis pod zdvojovanim ? ja sa snazim vzdy presviedcat aj jednogitarove kapely, nech si chalani ponahravaju vsetky gitary dvojmo, nech je to pekne vpravo / vlavo po stereu.

ale napriklad na poslednom Extreme je kopec skladieb o jednej "chudobnej" mono gitare kdesi v strede a zneje to super...
Aj ked to znie ako jedna chudobna, je to vlastne jedna plnotucna, teda do stereo linky (L+R v jednej stope).
Zaznamenané

Mesa Boogie Mark V head, 4x12 MB Rectifier, Fender Custom Shop Deluxe Tele, B.C.Rich Exclusive, Warwick Thumb Bolt On 5 string
Yaro
pravidelný návštevník

« Odpoveď #26 kedy: 29. Apríl , 2009, 12:30:28 »

- kedze je gitara mono, neni dovod ju nahravat do stereostopy - vsak naco ? aj tak ju stale nahras iba mono do raz tak velkeho fajlu

- pokial mas v aranzma iba jednu skreslenu gitaru, tak v ramci vkusu ju mozes nahrat 2 x po sebe a rozhodit na pravo a nalavo - zneje to potom bohatsie. ale nemusis - ako som spominal, novy Extreme sa s takymto umenim moc nesrali :)

co okolo zdvojovania by Ta este zaujimalo ?
Ja ti vysvetlim preco sa to robi. Pretoze dodatocne mozes pri mixazi na tuto stopu davat rozne priestorove efekty, co by pri mono stope nebolo ono.
Zaznamenané

Mesa Boogie Mark V head, 4x12 MB Rectifier, Fender Custom Shop Deluxe Tele, B.C.Rich Exclusive, Warwick Thumb Bolt On 5 string
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #27 kedy: 29. Apríl , 2009, 12:39:41 »

Ja ti vysvetlim preco sa to robi. Pretoze dodatocne mozes pri mixazi na tuto stopu davat rozne priestorove efekty, co by pri mono stope nebolo ono.

HE Huh! mono gitaru nahram do mono stopy a dam na nu kolko len chcem stereoefektov. v pripade, ze ju nahram do stereostopy, tak ziskam nachlp tie iste moznosti, + 2x tak nafuknuty fajl navyse  Žmurk
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #28 kedy: 29. Apríl , 2009, 12:40:00 »

Aj ked to znie ako jedna chudobna, je to vlastne jedna plnotucna, teda do stereo linky (L+R v jednej stope).

nerozumiem.
Zaznamenané
Yaro
pravidelný návštevník

« Odpoveď #29 kedy: 29. Apríl , 2009, 12:45:53 »

nerozumiem.
Nebudem ti davat rozumy, ale si mimo.
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.084 sekund, 23 otázok.