Branko
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 31. Január , 2009, 09:25:24 » |
|
Čo to trepeš. Kto tu hovorí o nejakom slovenskom plate...? A Mark V určite nie je oproti iným mesinám predražený.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 31. Január , 2009, 09:41:04 » |
|
vzhladom na to, kam sa dolar za rok posunul si myslim, ze 3000 Eur je zdieranie.. kebyze daju takyto list price pred rokom a pol na nu tak poviem uff je to drahe, ale tak to zial je.. dnes je to ale uplne inak! A co som tym chcel povedat? Jaj uz viem.. Ze ak to stoji 2000 USD v Amerike a u nas nazvime to Europou (aj ked mne to evokuje Malu Aziu za cias Troje) je to posranych 3000 Eur, tak to nazvem zdieranie zo strany obchodnikov u nas..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marianguitar
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 31. Január , 2009, 09:48:09 » |
|
vzhladom na to, kam sa dolar za rok posunul si myslim, ze 3000 Eur je zdieranie.. kebyze daju takyto list price pred rokom a pol na nu tak poviem uff je to drahe, ale tak to zial je.. dnes je to ale uplne inak! A co som tym chcel povedat? Jaj uz viem.. Ze ak to stoji 2000 USD v Amerike a u nas nazvime to Europou (aj ked mne to evokuje Malu Aziu za cias Troje) je to posranych 3000 Eur, tak to nazvem zdieranie zo strany obchodnikov u nas..
Nechcem polemizovat o zdierani ci nezdierani zakaznikov obchodnikmi. Len som chcel dat do pozornosti vyvoj dolaru za posledne mesiace /od leta/ kde zacala jeho hodnota rast aj napriek tomu /alebo prave pre to / takze aj nakupne ceny z augusta 2008 a dnes su niekde inde... A potom znamy postreh dlhodoby.... Amici si vzdy pocitali USA Dolar a EURO 1:1 a to aj v dobe, ked dolar bol uplne max. dole. Osobne si myslim, ze amici su ovela vacsi zdieraci /celosvetovy/ ako je EU. Len prosim nepytvajme to teraz horom/dolom
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 31. Január , 2009, 09:48:40 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 31. Január , 2009, 09:51:15 » |
|
Nechcem polemizovat o zdierani ci nezdierani zakaznikov obchodnikmi. Len som chcel dat do pozornosti vyvoj dolaru za posledne mesiace /od leta/ kde zacala jeho hodnota rast aj napriek tomu /alebo prave pre to / takze aj nakupne ceny z augusta 2008 a dnes su niekde inde... A potom znamy postreh dlhodoby.... Amici si vzdy pocitali USA Dolar a EURO 1:1 a to aj v dobe, ked dolar bol uplne max. dole. Osobne si myslim, ze amici su ovela vacsi zdieraci /celosvetovy/ ako je EU. Len prosim nepytvajme to teraz horom/dolom s tymto sa viem stotoznit.. mnoho spolocnosti to tak aj rata ze USD:Eur je 1:1.. cize predpokladajme teda, ze MB stanovili konkretnu cenu pre EU trh a je to tah z ich strany.. to je vlastne zas len dokaz, ze len Euro ich dokaze vytiahnut hore.. potrebuju z nas vymacknut eurase, aby za ne mali kopec tych ich bezcennych papierikov.. jaj, dolare sa to vola
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 31. Január , 2009, 09:53:19 » |
|
|
|
« Posledná zmena: 31. Január , 2009, 09:58:34 od joe »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 31. Január , 2009, 09:55:13 » |
|
Nechcem polemizovat o zdierani ci nezdierani zakaznikov obchodnikmi. Len som chcel dat do pozornosti vyvoj dolaru za posledne mesiace /od leta/ kde zacala jeho hodnota rast aj napriek tomu /alebo prave pre to / takze aj nakupne ceny z augusta 2008 a dnes su niekde inde... A potom znamy postreh dlhodoby.... Amici si vzdy pocitali USA Dolar a EURO 1:1 a to aj v dobe, ked dolar bol uplne max. dole. Osobne si myslim, ze amici su ovela vacsi zdieraci /celosvetovy/ ako je EU. Len prosim nepytvajme to teraz horom/dolom presne problem je tam nie tu,my sme jebli že to od nich berieme nech si všetky svoje americke sračky nechaju doma a budeme mat pokoj
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 31. Január , 2009, 10:24:21 » |
|
az tak malo nezarabaju, minimalna mzda pred troma rokmi bola okolo 1280 $ mesacne. priemerne je to od 1500$ do 2300$ za prace v sluzbach, od 2000$ v administrative a profesionalnych pracach. Kedze teraz sa znizili minimalne mzdy v celej USA, cakam ze sa to vratilo na uroven zpred 3-4 rokov.
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
marianguitar
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 31. Január , 2009, 10:33:25 » |
|
Tak ale potom nehysterizujme predajcov a obchodnikov v EU, aj ked niekedy je to opravnene... Me sa len paci ako sa kyda na kamenne obchody a dovozcov, ze zdieraju,lebo v toma alebo tom E Shope to maju lacnejsie... Je to zase len podraz zo strany E Shopov, nakolko co je vo vacsine pripadoch E Shop Manus za PC ponuka veci /obrazky/ na svojich strankach a ked sa niekto ozve uz aj vola obchodnika /dovozcu/ aby mu to poslal, najlepsie cim skor helikopterou, zadarmo , nie na jeho naklady, najlepsie, keby to mali hned do minuty u seba, aby prelepili etiketu, pripadne strhli ju a nalepili svoju a hajde k zakaznikovi... Skladove zasoby a tym padom financie v tom ziadne resp. minimalne v HW a SW okolo PC a netu, takze potom, ked dostanu standardny VO rabat, tak si z neho nechaju 2 - 3 % a smeju sa obchodníkom /kamennym obchodom/, ktore toto urobit nemozu, lebo by neprezili s takou marzou /musia totizto platit najmy a zamestnancov,nove kasy, predpisy, a co ja viem co. Na to potrebuju t marzu bytostne vyssiu ako E shop... Ak to takto pojde a ludia budu rozmslat tak ze ak to ma E shop lacnejsie /nehovorim o velkych rozdieloch/ tak to kupim tam, tak zanedlho uz nebudu at moznost si osbne nic vyskusat, lebo kopu kamnnych obchodov zavre... TO CHCETE Uznavam E Shopy v ramci firiem, ktore maju aj kamenne obchody, nie take ako som pisal... Ty kokso ale som za OT-ckoval, toto by patrilo do temy o E Shopoch
|
|
« Posledná zmena: 31. Január , 2009, 10:37:09 od marianguitar »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 31. Január , 2009, 10:34:59 » |
|
az tak malo nezarabaju, minimalna mzda pred troma rokmi bola okolo 1280 $ mesacne. priemerne je to od 1500$ do 2300$ za prace v sluzbach, od 2000$ v administrative a profesionalnych pracach. Kedze teraz sa znizili minimalne mzdy v celej USA, cakam ze sa to vratilo na uroven zpred 3-4 rokov.
ked z tej vyplaty poplati vsetky uvery co ma na ktore si z dalsej banky zobere kreditku aby v inej z nej nou splacal pozicku tak to plat na vysokej urovni.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 31. Január , 2009, 10:37:29 » |
|
Tak ale potom nehysterizujme predajcov a obchodnikov v EU, aj ked niekedy je to opravnene... Me sa len paci ako sa kyda na kamenne obchody a dovozcov, ze zdieraju,lebo v toma alebo tom E Shope to maju lacnejsie... Je to zase len podraz zo strany E Shopov, nakolko co je vo vacsine pripadoch E Shop Manus za PC ponuka veci /obrazky/ na svojich strankach a ked sa niekto ozve uz aj vola obchodnika /dovozcu/ aby mu to poslal, najlepsie cim skor helikopterou, zadarmo , nie na jeho naklady, najlepsie, keby to mali hned do minuty u seba, aby prelepili etiketu, pripadne strhli ju a nalepili svoju a hajde k zakaznikovi... Skladove zasoby a tym padom financie v tom ziadne resp. minimalne v HW a SW okolo PC a netu, takze potom, ked dostanu standardny VO rabat, tak si z neho nechaju 2 - 3 % a smeju sa obchodníkom /kamennym obchodom/, ktore toto urobit nemozu, lebo by neprezili s takou marzou /musia totizto platit najmy a zamestnancov,nove kasy, predpisy, a co ja viem co. Na to potrebuju t marzu bytostne vyssiu ako E shop... Ak to takto pojde a ludia budu rozmslat tak ze ak to ma E shop lacnejsie /nehovorim o velkych rozdieloch/ tak to kupim tam, tak zanedlho uz nebudu at moznost si osbne nic vyskusat, lebo kopu kamnnych obchodov zavre... TO CHCETE ved aj vy mate E shop
|
|
« Posledná zmena: 31. Január , 2009, 10:38:20 od musicman »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marianguitar
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 31. Január , 2009, 10:39:44 » |
|
ved aj vy mate E shop Mame, ale ten je podoprety zasobami tovaru a to je rozdiel...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 31. Január , 2009, 10:40:15 » |
|
Mame, ale ten je podoprety zasobami tovaru a to je rozdiel...
to si tam potom dopisal sorry inak by som nereagoval
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 31. Január , 2009, 10:41:45 » |
|
na to že su Big america" zarabaju malo a všetko je pre nich drahe a z Europy ktora ani nevedia kde je sa idu dosrat,dojebavaju po všetkych strankach cely svet,a my sa z nich sice neviem z čoho ideme dosrat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|