sory za taky stary prispevok, necheclo sa mi to citat do konca. ale toto ked som si precital som sa skoro vyvratil zo stolicky.
kkcina
v amerike prosim pekne (este v lete tomu bolo tak
) ti staci robit 3 mesiace cez leto za najminimalnejsi plat, pocas toho si platit ubytovanie, stravu, kupovat si oblecenie a hnusne amiricke pivo, a stav tvojho bankoveho uctu ide stale hore... na konci leta si veselo mozes dovolit dual recto s gibsonom explorer. a to nemyslim nejake obite stare sracky z ebayu, ale z bezneho obchodu - nove...
toto na slovensku neni mozne ani pici. brigadnik moze dostat za tu istu robotu tak nanajvys 60korun na hodinu (v BA trochu viacej 70-80...). ked je odkazany platiti si niekde ubytko tak je rad ked ma na konci leta 1000 euro -za to si moze kupit napr. golema a kustom box....
a toto mi este nieje jasne (mozno ste sa o tom aj bavili)
ze americky vyrobok kupim u nas za raztaku cenu ako v USA by sa dalo pochopit, ale v USA su ceny europskych vyrobokov bud rovnako drahe, alebo len trosku drahsie a dokonca dakedy este lacnejsie...
a ta najvacsia anomalia este len pride, ze ako je mozne ze slovesky vyrobok, konkretne JJ lampy, kupim v nemecku lacnejsie ako na slovensku, ale rozdiel je tam taych 40% kua. Dokonca vyselektovane JJcka kupim cez nemecko o "par centov"drahsie ako u nas neselektovane. konkretne cez nemecky TubeTown.
edit: to s tymi 1000Eurami som este dost prehnal.
Toto ma serie, ze tie americke kurvy su bohate a este je tam vsetko lacnejsie... a my tu zivorime a este nas kazdy natiahne a zderie