Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 00:51:47
Anketa
Otázka: aké drevo na telo elektrickej gitary je the best?
jaseň
javor
mahagón
jelša
lipa
topoľ
agatis
iný
preglejka
drevotrieska

Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 15 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Odkiaľ drevo???  (Prečítané 41487 krát)
0 užívateľov a 13 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #90 kedy: 11. Február , 2009, 15:29:52 »

si si isty ze je to drevo? nie je to lepidlo? hmm zda sa mi to ako seriozna prplacka podkladat to 1mm dihou
je to tenka dyha, osobne som sa o tom bavil s rudom sivcakom  Žmurk

btw taka hruba vrstva lepidla by bola nepripustna. ak ma byt nastroj kvalitne spraveny, tak lepidla v spojoch ma byt iba tenka vrstva aby sa spoj spraval akoby bolo drevo spojene "odprirodzenia"
« Posledná zmena: 11. Február , 2009, 15:32:22 od styrioci » Zaznamenané
endy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

Melisko usko

« Odpoveď #91 kedy: 11. Február , 2009, 15:34:54 »

je to tenka dyha, osobne som sa o tom bavil s rudom sivcakom  Žmurk

btw taka hruba vrstva lepidla by bola nepripustna. ak ma byt nastroj kvalitne spraveny, tak lepidla v spojoch ma byt iba tenka vrstva aby sa spoj spraval akoby bolo drevo spojene "odprirodzenia"

iste, napisal som picovinu, skor som myslel tmel alebo take daco. ale to asi tiez nie kedze to zabrusis do hladka uz po nalepeni. hmm. pogooglujem o tom co presne to robi
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #92 kedy: 11. Február , 2009, 15:36:31 »

iste, napisal som picovinu, skor som myslel tmel alebo take daco. ale to asi tiez nie kedze to zabrusis do hladka uz po nalepeni. hmm. pogooglujem o tom co presne to robi
neviem ti teraz presne povedat, co to tam je za drevinu (ta dyha), ale rudo mi vravel, ze to trosku zjemni ten javor
Zaznamenané
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #93 kedy: 11. Február , 2009, 15:38:25 »

styrioci neexistuje nieco ako typicke "frekvencne odozvy" drevin? Asi blbost, ale ja som tak vedecky zalozeny, ked mi povies, ze hento je rezonancne podobne ako tamto, tak mi to nic nepovie.
Nedava sa ta medzivrstva ako akysi "adapter" na prestup frekvencii? (tiez asi blbost, ale neviem si predstavit, ze by niekto pocul ci tam ta 2mm je alebo nie)
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #94 kedy: 11. Február , 2009, 15:44:31 »

styrioci neexistuje nieco ako typicke "frekvencne odozvy" drevin? Asi blbost, ale ja som tak vedecky zalozeny, ked mi povies, ze hento je rezonancne podobne ako tamto, tak mi to nic nepovie.
Nedava sa ta medzivrstva ako akysi "adapter" na prestup frekvencii? (tiez asi blbost, ale neviem si predstavit, ze by niekto pocul ci tam ta 2mm je alebo nie)
mozes to pomerat :) ale ak sa trochu posnazis, tak vygooglis nejake zvukove charakteristiky jednotlivych drevin a doporucene kombinacie. najlepsie je si zahrat na viacerych gitarach na sucho a vsimat si z coho su a ake rozdiely vo zvuku to sposobi... ale exaktne popisane cislami som to nevidel, myslim, ze by to bolo aj zbytocne.

skor som pocul/cital o takomto merani nastroja ako celku, ale nevenoval som sa tomu nejako zvlastne. myslim, ze slo o meranie rezonancneho tonu nastroja, alebo take nieco...nepamatam..
Zaznamenané
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #95 kedy: 11. Február , 2009, 15:52:22 »

Tak jasne, ze sa to neda nejako presne a ze vsetko drevo bude taketo, ale clovek ziska aspon nejaku predstavu. Ja som videl len nejaky dokument, kde takto merali stradivarky, ale na nic nedosli  ha ha ha.
S tym skusanim - nie kazdy robi v hudobninach  Žmurk.
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #96 kedy: 11. Február , 2009, 15:55:28 »

kebyze clovek da dokopy zakladnu dosku mahagon a ten birdseye na vrch ma to nejaky zmysel? dajme tomu uz len pre cisto esteticky efekt je mi to sympaticke, ale ci to je aj zvukovo kompatibilne..
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #97 kedy: 11. Február , 2009, 16:01:37 »

kebyze clovek da dokopy zakladnu dosku mahagon a ten birdseye na vrch ma to nejaky zmysel? dajme tomu uz len pre cisto esteticky efekt je mi to sympaticke, ale ci to je aj zvukovo kompatibilne..
zalezi aj aka hruba doska to bude, cim tensia, tym mensi efekt.. ten topol je skor taky neutralnejsi (papierovo), nebude to znie ani ako cisty mahagon, ale ani ako mahagon s javorovym topom, skor nieco medzi...

S tym skusanim - nie kazdy robi v hudobninach  Žmurk.
vsak ani ja nie, uz...
« Posledná zmena: 11. Február , 2009, 16:06:38 od styrioci » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #98 kedy: 11. Február , 2009, 16:03:45 »

mne napadlo aj tak, ze mahagon gitara a tenka doska z hentoho topola len pre efekt, cize v tomto pripade by to bola len zvlastne vyzerajuca mahagonovo hrajuca gitara :)
Zaznamenané

endy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

Melisko usko

« Odpoveď #99 kedy: 11. Február , 2009, 16:15:52 »

mne napadlo aj tak, ze mahagon gitara a tenka doska z hentoho topola len pre efekt, cize v tomto pripade by to bola len zvlastne vyzerajuca mahagonovo hrajuca gitara :)

nie, zjemnuje ten mahagon takisto.

Rezonancia dreva sa tazko da zosumarizovat lebo od toho nezavisi len celkova stavba, tvrdost, olejnatost, poroidnost, ale aj pod akym uhlom bolo drevo zrezane, smer vlakien, struktura vlakien, kanaliky. ako povedal styrioci, je to alchymia
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #100 kedy: 11. Február , 2009, 18:06:22 »

tie platky dyhy sa davaju uplne bezne... nez robit okolo toho vedu, co ako ktore zjemnuje, tak by som sa spokojil s tym, ze to tam ma hlavne esteticky zmysel... mimochodom v tej zjemnovaco-doplnovacej debate ste zabudli, v akej nadmorskej vyske strom rastol a v akom rocnom obdobii bol zotaty  Žmurk to len tak - ze ked sa generalizuje o zjemnovani/zostrovani, tak toto je tiez docela vyznamny faktor  Žmurk
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #101 kedy: 11. Február , 2009, 18:11:45 »

tie platky dyhy sa davaju uplne bezne... nez robit okolo toho vedu, co ako ktore zjemnuje, tak by som sa spokojil s tym, ze to tam ma hlavne esteticky zmysel... mimochodom v tej zjemnovaco-doplnovacej debate ste zabudli, v akej nadmorskej vyske strom rastol a v akom rocnom obdobii bol zotaty  Žmurk to len tak - ze ked sa generalizuje o zjemnovani/zostrovani, tak toto je tiez docela vyznamny faktor  Žmurk
neviem ci to bolo myslene ironicky, ale v podstate nie si daleko od pravdy :)

(inac pre mna je celkom zaujimava takato debata, tak preco sa o tom nebavit Žmurk )
Zaznamenané
ondreee
stály hosť
Príspevkov: 1085

« Odpoveď #102 kedy: 11. Február , 2009, 18:50:39 »

mne Rudo sivcak rozpraval, ze tie dyhy medzi vrstvy sa tam davaju preto, ze to ulahcuje proces pri spajani dvoch masivnejsich platov..

ja osobne som rad, ked ma horna javorova doska vacsiu hrubku.. ta javorovitost pri celomahagonovom tele i hmatniku dost pomaha a zvuk viac prerazi cez kapelu..
typujem, ze tu tkvie aj uspech gibsonom a PRSiek.. pri PRS ma javorova doska skoro 2cm..
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #103 kedy: 11. Február , 2009, 18:53:07 »

neviem ci to bolo myslene ironicky, ale v podstate nie si daleko od pravdy :)...

ciastocne ironicky, ale s nadmorskymi vyskami, podnebiami, rocnymi obdobiami... to su vsetko vyznamne faktory ovplyvnujuce vlastnosti dreva...
Zaznamenané
ondreee
stály hosť
Príspevkov: 1085

« Odpoveď #104 kedy: 11. Február , 2009, 18:58:13 »

ciastocne ironicky, ale s nadmorskymi vyskami, podnebiami, rocnymi obdobiami... to su vsetko vyznamne faktory ovplyvnujuce vlastnosti dreva...

max suhlas.. a kedze na slovensku su tvrde pomery, tak nas vysokohorsky javor momentalne velmi uspesny vo svete je..
Zaznamenané

Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 15 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.053 sekund, 25 otázok.