Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 00:25:32
Anketa
Otázka: aké drevo na telo elektrickej gitary je the best?
jaseň
javor
mahagón
jelša
lipa
topoľ
agatis
iný
preglejka
drevotrieska

Strán: 1 ... 11 12 [13] 14 15 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Odkiaľ drevo???  (Prečítané 41408 krát)
0 užívateľov a 15 Hostí prehliada túto tému.
Winc0
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 93

ta ja ne?

« Odpoveď #180 kedy: 24. Marec , 2009, 13:48:20 »

Všetko si dobre rozmysli než začneš ,vracať sa na zad sa niekedy nedá a počuvaj všetky rady od tých čo to už skusili , to je najlepší spôsob ako sa vyvarovať začiatočníckych prešlapov.Orech je krásne drevo , bola by ho škoda pod niečo schovavať,ale ako si už mohol vela raz čitať ,praca sdrevom a jeho kombinácia je obrovská veda a aj  náhoda .Porad sa z odborníkmi a daj nejaké foto ako pokračuješ.Prajem ti hlavne uspešný koniec a aj trpezlivosť .

vdaka za rady. ja sa chystam robit 2 kusy naraz - jeden testovaci pravdepodobne smrekove drevo - ked urobim chybu tam, nevadi, na originale ju uz nespravim.
uz som tu precital kvanta prispevkov okolo toho, pozrel hromadu videi na youtube....
ja to drevko nejdem schovavat. osobne sa mi vobec nepacia gitary, na ktorych nie je vidno kresbu. pojde len lak, pravdepodobne nitroceluluzovy, najradsej by som bol, keby sa podarilo matny.
 ha ha ha pekne ze mi prajes uspensy koniec... ked som este ani nezacal s pracou (nakresy a mat. uz mam )

ale aj tak dik. koncom tyzdna bude new topic. secky pripomienky, rady a dotazy potom smerujte tam, bo tu je to uz out of topic Bavím sa skvele
Zaznamenané

"Nechajte mi pravo na vlastne omyly, na moznost zvolit si, to co mam rad.
Chcem ist vlastnou cestou nie tou Vami vysliapanou, na ktorej by som stratil vlastnu tvar"

Som metlak Metallica Som metlak

Si píš!!! zmena nicku z ta ja ne? na aktualny - Winc0 Si píš!!!
hate_me
pravidelný návštevník
Príspevkov: 590

« Odpoveď #181 kedy: 24. Marec , 2009, 16:01:19 »

ja sa chystam robit 2 kusy naraz - jeden testovaci pravdepodobne smrekove drevo - ked urobim chybu tam, nevadi, na originale ju uz nespravim.
vyborne  :) ja som rozmyslal presne nad tym istym, smrekoveho dreva mame doma habadej, akurat som lenivy  Bavím sa skvele
Zaznamenané

... ale potom som mu pretiahol sestru a od vtedy sa na mna hnevá ...
ivanb
pravidelný návštevník
Príspevkov: 209

« Odpoveď #182 kedy: 24. Marec , 2009, 16:27:53 »

Aspon prezrad či to bude čiste tvoja fantazia ,alebo budeš vychádzať z nejakej  klasickej gitarky.Ja som robil prvu v tvare stratu ,ale osadenie hardveru bolo čiste moja predstava.Už to že je to čistý mahagon s javorovým krkom a palisandrovým hmatníkom všetko v tvare stratu vytvorilo vlastne originál.Povrch som chcel zachovať čo najviac prírodný ,tak som použil normálny husliarsky šelak.Má to len jemný lesk asi ako na nábytku.
Zaznamenané
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 135

« Odpoveď #183 kedy: 24. Marec , 2009, 16:30:17 »

koľko ťa vyšiel šelak? a kde si ho zohnal?
Zaznamenané

tenson LP, Kustom Quad100 HEAD, Kustom 4x12
ivanb
pravidelný návštevník

« Odpoveď #184 kedy: 24. Marec , 2009, 16:38:57 »

Mal som štastie zohnal mi ho kamoš zadara od nejakých husliarov ,ale to by nemal byť až taký problem ,možno by ti poradili aj nejaký nábytkáry.Horšie je naučiť sa s tým pracovať  a nekonečná trpezlivosť pri nanášaní jednotlivých vrstiev ,nesmieš to unáhliť ,nechať každu vrstvu riadne zaschnuť,prebrusovať takmer hajzlakom a znova dalšiu,až do blba.
Zaznamenané
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #185 kedy: 24. Marec , 2009, 16:57:36 »

ja som si o tom čosi zisťoval ale na to že som na drevárskej priemyslovke mi o tom vedel niečo povedať len jeden učiteľ a jeden chlapík čo si to dával na gitaru a inak nikto... est emusím zisťiť že kde sa to dá zohnať, ten učiteľ mi spomínal nejakú firmu čo to predáva niekde zo západného slovenska...tuším...
Zaznamenané

ivanb
pravidelný návštevník

« Odpoveď #186 kedy: 24. Marec , 2009, 17:10:04 »

selak sa predáva aj v potrebách pre umelcov ,ale či je to to isté to neviem.Pekný povrch dreva dosiahneš aj navoskovaním ale nemá to velku oteruvzdornosť,zato sa to dá pomerne lahko opraviť.Skus sa porozprávať s nejakým gitarárom z fora,možno budu mať viac skuseností.
Zaznamenané
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #187 kedy: 24. Marec , 2009, 17:19:23 »

Citácia
Skus sa porozprávať s nejakým gitarárom z fora,možno budu mať viac skuseností.
napríklad kto  skúsený by sa dal zastihnúť?
Zaznamenané

ivanb
pravidelný návštevník

« Odpoveď #188 kedy: 24. Marec , 2009, 17:35:55 »

Myslím ,že napr Kato už urobil kopu krásnych gitar ,alebo Igork ,4oči má už tieš spustu vecí  odskušaných a ako som si všimol tak vie aj dobre poradiť.
Zaznamenané
Winc0
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 93

ta ja ne?

« Odpoveď #189 kedy: 24. Marec , 2009, 18:29:37 »

Aspon prezrad či to bude čiste tvoja fantazia ,alebo budeš vychádzať z nejakej  klasickej gitarky.Ja som robil prvu v tvare stratu ,ale osadenie hardveru bolo čiste moja predstava.Už to že je to čistý mahagon s javorovým krkom a palisandrovým hmatníkom všetko v tvare stratu vytvorilo vlastne originál.Povrch som chcel zachovať čo najviac prírodný ,tak som použil normálny husliarsky šelak.Má to len jemný lesk asi ako na nábytku.

cisto moja fantazia. telo aj krk podla mojej predstavy.mne osobne tvar strat nejak nereze. skor nieco vynimocne,  netradicne. sak uvidite  Žmurk
Zaznamenané

"Nechajte mi pravo na vlastne omyly, na moznost zvolit si, to co mam rad.
Chcem ist vlastnou cestou nie tou Vami vysliapanou, na ktorej by som stratil vlastnu tvar"

Som metlak Metallica Som metlak

Si píš!!! zmena nicku z ta ja ne? na aktualny - Winc0 Si píš!!!
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #190 kedy: 24. Marec , 2009, 18:41:10 »

raz som presne o tomto rozprával s jedným výrobcom gitár a on mi na to: "nič nové už nevymyslíš lebo to čo je dobré je už dávno vymyslené a odskúšané miliónmi gitaristov" - stratocaster bol na trh predstavený v roku1954 aodvtedy je veľmi populárna.... nové tvary už veľmi nevymislíš ale napr. ja chcem urobiť hybrida a len čakám na drevo ktoré by mi malo doraziť každým dňom...

trosku pre fantáziu:

* image073.jpg (41.21 KB, 541x406 - prehliadnuté 277 krát.)

* dragon_wizard.jpg (53.71 KB, 500x404 - prehliadnuté 266 krát.)

* moollon_guitars_2.jpg (91.05 KB, 560x491 - prehliadnuté 279 krát.)

* sol.jpg (22.82 KB, 421x605 - prehliadnuté 279 krát.)

* custom_guitar_dailey1.jpg (29.4 KB, 582x265 - prehliadnuté 272 krát.)
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #191 kedy: 24. Marec , 2009, 20:28:56 »

Pekný povrch dreva dosiahneš aj navoskovaním ale nemá to velku oteruvzdornosť,zato sa to dá pomerne lahko opraviť.
jj velmi pekny, matny povrch a pre mna asi najprijemnejsi aj na dotyk. ak si clovek dava pozor, tak nie je problem. bavil som sa o tom s rudom sivcakom, ze ma tento sposob najradsej, pretoze to mas spravene za hodku a je :) s trvanlivostou vravel, ze staci raz za rok prevoskovat a malo by byt v pohode... inde v literature sa pri tomto uvadzalo, ze prevoskovanie sa moze stat rutinou pri pravidelnej udrzbe nastroja (vymena strun, cistenie..) takze az tak hrozny ten vosk nie  je..
Zaznamenané
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #192 kedy: 24. Marec , 2009, 22:18:08 »

a aký vosk sa používa? prírodný, syntetický, na ropnej báze? a na aké drevá je vhodný?(to už začína byť na novú tému)
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #193 kedy: 24. Marec , 2009, 22:56:53 »

a aký vosk sa používa? prírodný, syntetický, na ropnej báze? a na aké drevá je vhodný?(to už začína byť na novú tému)
s tym voskom neviem aky presne kto pouziva, zrejme bude mat kazdy svoju "oblubenu znacku".

v podstate mozes olej/vosk pouzit na akekolvek drevo. niektori to neodporucaju na porovite dreva, ale to skor z titulu, ze tak nedosiahnes uplne hladky povrch. ale ak chces dosiahnut zamatovy, jemny povrch, tak aby bolo vidno aj porovitost dreva, tak nemas problem :) (osobne mam znova radsej ak citim aj pory dreva ak je pouzite drevo s vacsimi porami)
Zaznamenané
pet
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 90

« Odpoveď #194 kedy: 25. Marec , 2009, 10:36:04 »

koľko ťa vyšiel šelak? a kde si ho zohnal?

Keď som koncom minuleho roka kupoval, tak ma vyšlo 100g za 5,61 EUR - v umeleckých potrebách.

Inak šelakov je viac druhov - svetlé, tmavé, s voskom, bez vosku - vybera sa podla dreva.
Nanášanie šelaku je veda sama o sebe, čo sa týka nanášania šelaku podľa pôvodných postupov, tak sa brúsenie nepoužíva...
Zaznamenané
Strán: 1 ... 11 12 [13] 14 15 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.041 sekund, 25 otázok.