Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 13:07:41
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: fingernail pick (finger pick) - náprstok namiesto nechtov  (Prečítané 4776 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« kedy: 04. Február , 2009, 18:45:43 »

Už dávnejšie som sa snažil vyrobiť náprstky, s ktorými sa bude hrať na gitaru podobne ako nechtami, nie štýlom banjových náprstkov.  Vtedy som na nete nič podobné nenašiel, skúšal som svojpomocne niečo vytvoriť, ale nefungovalo mi to dobre. Hýbalo sa to na prstoch, hrot, ktorým sa hralo, nebol dobre pritlačený na koniec prsta.
Zaujímalo ma to preto, lebo by som rád využíval aj možnosti hrania nechtami a zároveň nestratiť možnosť hrať bruškom. Hlavne pri slape, ale aj pri bežnom brnkaní prstom.

A teraz som konečne pri pozretí si videa malého Sungha Junga :), uvidel, že sa to normálne používa a teda asi aj vyrába.

Takže som mrkol zas na net a je to tu:

Jeden patent - http://www.patentstorm.us/patents/7179976/description.html

Alaska Pik http://www.alaskapik.com/ - predpokladá, že aspoň nejaký necht je na prste a špička trsátka sa zachytí pod neho.

Perfect Touch Clawhammer Pick http://www.angiesbanjo.com/perfect-picks/Perfect-Touch-Clawhammer-Pick.htm - hrot sa zachytí o bruško

A ja som sa zas rozhodol, že už to musím konečne dotvoriť tak, aby to spoľahlivo fungovalo aj na moje prsty.
« Posledná zmena: 06. Február , 2009, 17:31:39 od Pitu » Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #1 kedy: 04. Február , 2009, 18:49:49 »

Aj tak nechápem aký význam majú tieto nechty
http://www.alaskapik.com/
podľa mňa by sa to dalo kľudne spraviť akrylom, sekundovým lepidlom, alebo nejakým lakom. Len je problém v tom, že ti to zostane na nechte a hento môžeš dať dolu.

Premiestnil som tvoju otázku sem. No práve preto majú tie nechty význam. Nebudem si nič na stálo lepiť na moje prsty/nechty.
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #2 kedy: 04. Február , 2009, 21:23:26 »

Po 2 hodinách babrania sa s výrobou niečoho, čo nebude spoľahlivo fungovať som si tie AlaskaPik pekne objednal. Tak hádam za 2-3 týždne tu budú.. :)
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #3 kedy: 04. Február , 2009, 21:30:24 »

Po 2 hodinách babrania sa s výrobou niečoho, čo nebude spoľahlivo fungovať som si tie AlaskaPik pekne objednal. Tak hádam za 2-3 týždne tu budú.. :)
niekedy ine vychodisko neexisuje  :)
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #4 kedy: 06. Február , 2009, 17:25:48 »

Nedalo mi to, pustil som sa do toho ešte raz a výsledok je na svete - robené fingernail pick's.
Úchytná časť je upravená z banjových umelých náprstkov, brnkacia z polyetylénovej škatuľky od vitamínu C. :)
Funguje to prekvapivo dobre, trsátka sú robené na mieru na jednotlivé prsty.

Vedľa nich je moje palcové trsátko.

fotky cvaknuté v izbe pri menšom svetle a po následnej úprave kontrastu a jasu a zmenšení trochu skresľujú. Nič nie je zubaté, trsátka sú perfektne vyhladené.

* trsatka1.jpg (41.65 KB, 653x490 - prehliadnuté 2693 krát.)

* trsatka2.jpg (28.01 KB, 654x283 - prehliadnuté 2406 krát.)
« Posledná zmena: 06. Február , 2009, 17:42:41 od Pitu » Zaznamenané

johnzo
stály hosť
Príspevkov: 1051

A ČO SI TY UROBIL PRE DOBRO SOCIÁLEHO ŠTÁTU?!

« Odpoveď #5 kedy: 07. Február , 2009, 23:06:47 »

inak, k tvojmu špecial trsátku: ako si dostal trsátko do tej hmoty(iného trsátka?) a ako si to uchytil? daj aj nejaké detailnejšie foto, ak máš chuť  Na zdravie!
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #6 kedy: 08. Február , 2009, 02:45:58 »

Všetko lepím najlacnejším sekunďákom a drží to pri hraní výborne. A keď chcem niečo zmeniť, hrot alebo úchyt, veľmi ľahko sa to vylomí a nahradí novým..
Zaznamenané

Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.03 sekund, 23 otázok.