Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 23:27:24
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 15 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: tibor7 - moja nová láska  (Prečítané 31892 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #90 kedy: 24. Marec , 2009, 21:13:36 »

ale tak emental za 3000 europenazi,to je uz ina delikatesa  Bavím sa skvele

nejako to nepasuje k tym bajkam ze na vystupnej kontrole hotovy vylesteny gibson zobral do ruk majster brnkol a ked sa mu nepacil zvuk zobral motorovu pilu a prerezal ho napoly  :)  holt casy sa menia  Bavím sa skvele
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #91 kedy: 24. Marec , 2009, 21:15:04 »

nejako to nepasuje k tym bajkam ze na vystupnej kontrole hotovy vylesteny gibson zobral do ruk majster brnkol a ked sa mu nepacil zvuk zobral motorovu pilu a prerezal ho napoly  :)  holt casy sa menia  Bavím sa skvele

Ach tá sladká naivita  Je to frajer
Zaznamenané
jtakac
miestny štamgast
Príspevkov: 1702

« Odpoveď #92 kedy: 24. Marec , 2009, 21:19:31 »

mozno je to teraz tak,ze gibson nakupi za vagon SX lespaulov,prebrusi napisy na hlavach a to su vlastne tie custom shopy, co tu z nich niektori chytaju orgazmus  Bavím sa skvele
Zaznamenané

mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
johnzo
stály hosť
Príspevkov: 1051

A ČO SI TY UROBIL PRE DOBRO SOCIÁLEHO ŠTÁTU?!

« Odpoveď #93 kedy: 24. Marec , 2009, 21:32:54 »

a pretoto chcem fender  Ja som čert.. žiadne ementále ani hovadiny, žiadne bájky, žiadne poleno, proste pekná dobrá gitara  Bavím sa skvele
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #94 kedy: 24. Marec , 2009, 22:08:15 »

a pretoto chcem fender  Ja som čert.. žiadne ementále ani hovadiny, žiadne bájky, žiadne poleno, proste pekná dobrá gitara  Bavím sa skvele

Tak tak, hovoris dufam o Telecastri  Zdravíčko
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #95 kedy: 25. Marec , 2009, 00:04:54 »

presne tak, ludia si kupuju gitary s nejakym napisom na hlave a platia len za ten napis,inak to je uplne obycajna gitara a mozno obcas aj horsia ako obycajna, no dost trapas  Popiskujem si Bavím sa skvele

Ale zas z toho netreba robit privelku vedu, Gibson to takto robi uz 25 rokov a aj to oficialne deklaruje. Neznamena to, ze to je pomaly nejaka konstrukcna vada. Treba to zas brat aj tak, ze tie seriove Les Pauly sa nesnazia byt za kazdu cenu napodobeniny starych a nie su ani na to urcene.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #96 kedy: 25. Marec , 2009, 00:08:03 »

a co je lepsie zlepene cinske plne mahagonove telo alebo vyvrtane diery do tela z jedneho kusa ?
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
udry
Hosť
« Odpoveď #97 kedy: 25. Marec , 2009, 00:28:49 »

a co je lepsie zlepene cinske plne mahagonove telo alebo vyvrtane diery do tela z jedneho kusa ?
Tie "diery" su tam kvoli rezonančnym-zvukovym vlastnostiam.A nie su tam lentak,že "ako trafil vrtákom",ale je to presne vypočitané. / podobne robil gitary aj Godin-ak sa nemylim/. Zníženie váhy nástroja je len okrajova zaležitost.Čo je lepšie? Vyskušat .
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #98 kedy: 25. Marec , 2009, 00:50:30 »

Tie "diery" su tam kvoli rezonančnym-zvukovym vlastnostiam.A nie su tam lentak,že "ako trafil vrtákom",ale je to presne vypočitané. / podobne robil gitary aj Godin-ak sa nemylim/. Zníženie váhy nástroja je len okrajova zaležitost.Čo je lepšie? Vyskušat .

Nie pozor. Rezonancne su tie tzv. chambered -- treti obrazok (to su specialne modely). Tie ementalove male su cisto len na znizenie vahy nastroja a Gibson ich aj preto nazval weight relief holes.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #99 kedy: 25. Marec , 2009, 01:53:54 »

Nie pozor. Rezonancne su tie tzv. chambered -- treti obrazok (to su specialne modely). Tie ementalove male su cisto len na znizenie vahy nastroja a Gibson ich aj preto nazval weight relief holes.

kolko to moze znizit tie diery vahu 100 - 200 gramov ?  aky to ma ale zmysel ked gitara ma 4-5kg  tych 200 gramov odlahcenia by absolutne nepomohlo hracovi ked to ma zavesene na krku 1 hodinu.
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #100 kedy: 25. Marec , 2009, 09:51:37 »

kolko to moze znizit tie diery vahu 100 - 200 gramov ?  aky to ma ale zmysel ked gitara ma 4-5kg  tych 200 gramov odlahcenia by absolutne nepomohlo hracovi ked to ma zavesene na krku 1 hodinu.

Zrejme to odlahci o viac, ked sa s tym serkaju. Mozno 400 - 500 g, co uz je citelne.
Zaznamenané

musicman
inventár podniku

« Odpoveď #101 kedy: 25. Marec , 2009, 10:04:30 »

Zrejme to odlahci o viac, ked sa s tym serkaju. Mozno 400 - 500 g, co uz je citelne.

ta vykuchana chambered ta moze byt 0.5kg lahsia ale hentych 8 dier mi nehovor ze z nich vypadne 0.5 kila mahagonovych pilin.
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #102 kedy: 25. Marec , 2009, 10:08:00 »

ta vykuchana chambered ta moze byt 0.5kg lahsia ale hentych 8 dier mi nehovor ze z nich vypadne 0.5 kila mahagonovych pilin.

Tie chambered maju bezne 3,5 - 4 kg, cize v priemere o 0,75 - 1 kg menej. Tie s dierami netusim, ale myslim, ze to aj bola reakcia na dost nepopularne supertazke Les Pauly zo zaciatku 80tych rokov, ked vazili aj 6 kil a ludia sa na to velmi stazovali. Zaviedli to, ked znacku prevzalo terajsie vedenie v roku 1985 od krachujucej korporacie Norlin.
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #103 kedy: 25. Marec , 2009, 10:09:01 »

Tolko asi nie. Som to tak zhruba prepočital a vyšlo mi ccr. 100g.  Aj keby to bolo 200g ako piše musicman,tak je to zanedbatelné.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #104 kedy: 25. Marec , 2009, 10:10:51 »

Tolko asi nie. Som to tak zhruba prepočital a vyšlo mi ccr. 100g.  Aj keby to bolo 200g ako piše musicman,tak je to zanedbatelné.

Fakt neviem presne. Mnohe su tazke tak ci tak. Mozno to bol skor marketingovy tah noveho vedenia, ze sa nieco meni po skonceni rozporuplnej Norlin ery, ako som spomenul vyssie.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 15 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.046 sekund, 23 otázok.