Vsetci co ma poznaju, tak vedia ze som na tazkej ceste za najlepsim zvukom. Niekto rad nove, niekto stare, preto hram na stary marshall, stary les paul custom a akurat s boxom som to mal take nejake nejasne. Vedel som, ze na boxy k tejto zostave peniaze nemam, ani by som nedal 2500$ alebo 1300 euro za marshall box z obdobia 68-72. Predosly handmade box nehral zle, ale nebolo to ani "na voz ani z voza", preto po dlhom snoreni na forach vintageamps.com, metroamp.com (ktore kazdemu nadsencovi klasickych zvukov len doporucujem, a nielen tym ale aj letovacom aparatov) rozhodol, ze je cas mat taku bednu aka patri k mojmu aparatu.
Box musel splnat tieto specifikacie: komplet preglejka, Bckovy box, basketweave platno a hlavne tradicne repraky.
1) Preglejka je casto diskutovany material, cital som kopec studii, ze na metal ale aj na hifi audio bedne nieje najidealnejsia, nakolko ma viac stredov a prirodzene skresluje zvuk.
2) Pre basketweave platno som sa rozhodol preto, lebo vdaka svojej hrubke filtruje ujacane frekvencie, ktore su tak zname z modernych marshall boxov. Mimo to ze velmi dobre vyzera, tak lepsie splna ochrannu funkciu.
3) Bckovy box sa mi viac paci ako Acko, neviem ci verim modle ze Bcko ma viac basov - o tomto sa daju viest dlhe polemiky.
4) Odskusal som uz dost celestion reprakov: V30 sa blatili, G12T75 nemali potrebne stredy (ale na metal super), G12M-25 greenbacky hrali prierazne a prijemne, no chybali im basy. Tusil som, ze G12H-30 je ten spravny reprak ale anniversary model ma nepresvedcil - bol ujacany a strkovity. Na originaly pre-rola peniaze nemam, ale docital som sa ze jeden maly vyrobca v USA sa tesil velkej popularite a jeho repraky su velmi blizke (nechcem pouzit termin identicke) k originalom pre-rola G12H30. Po tom, co som pocul liezt z tejto bedne v kombinacii s VHT som presvedceny ze vyber nebolo slapnutie vedla.
Nahravky boxu budu urcite, momentalne je vo faze breaking-in reprakov. Tak isto chcem verejne podakovat Misovi, ktory mi splnil maly sen.