Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
18. November , 2024, 19:21:12
Strán: 1 ... 67 68 [69] 70 71 ... 430 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Teoretizovanie o Gibsonoch  (Prečítané 911802 krát)
0 užívateľov a 12 Hostí prehliada túto tému.
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #1020 kedy: 21. Máj , 2010, 14:43:15 »

ja sa len divím, že to pnutie tých basových strún nevytrhne tú prednú dosku keďže je to lubovka...
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #1021 kedy: 21. Máj , 2010, 14:59:33 »

sranda je ze kebyze na to hra hocikto iny na tie frettedamericana gitary tak poviem ze su uplne hrozne.. on to tak nejak zachranuje cele a podla mna o tom aj vintage gitary su  Bavím sa skvele ze ich maju mat ti spravni ludia  Bavím sa skvele lebo inak je to len hruza hruza hruza
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #1022 kedy: 21. Máj , 2010, 15:00:43 »

ja sa len divím, že to pnutie tých basových strún nevytrhne tú prednú dosku keďže je to lubovka...

Robili aj basy taketo. Model EB2.

http://www.guitarphotographer.com/Gibson-Bass-Guitars/1966-eb2-s.jpg
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #1023 kedy: 21. Máj , 2010, 15:01:23 »

sranda je ze kebyze na to hra hocikto iny na tie frettedamericana gitary tak poviem ze su uplne hrozne.. on to tak nejak zachranuje cele a podla mna o tom aj vintage gitary su  Bavím sa skvele ze ich maju mat ti spravni ludia  Bavím sa skvele lebo inak je to len hruza hruza hruza

Co je na nich hruza? Ze nemaju floyd rose a 7 strun? Bavím sa skvele
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #1024 kedy: 21. Máj , 2010, 15:17:22 »

Co je na nich hruza? Ze nemaju floyd rose a 7 strun? Bavím sa skvele

napr ta basa ved to hra uplne hrozne :D
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #1025 kedy: 21. Máj , 2010, 15:42:16 »

napr ta basa ved to hra uplne hrozne :D

Na dnesnu muziku hej. Kedysi sa to celkom uplatnilo v bluesrocku, jazzrocku atd. Teda myslim tu EB2. Ta EB6 s Philom je ozaj volovina.
« Posledná zmena: 21. Máj , 2010, 15:43:43 od proghoper » Zaznamenané

joey
miestny štamgast
Príspevkov: 1808

« Odpoveď #1026 kedy: 21. Máj , 2010, 16:01:25 »

Na dnesnu muziku hej. Kedysi sa to celkom uplatnilo v bluesrocku, jazzrocku atd. Teda myslim tu EB2. Ta EB6 s Philom je ozaj volovina.

ale rit, co je dnesna muzika? vela rockovych sucasnych basakov hra na lubovych basach.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #1027 kedy: 21. Máj , 2010, 17:36:11 »

ale rit, co je dnesna muzika? vela rockovych sucasnych basakov hra na lubovych basach.

Posli linky, az sa mi to nechce verit.  :)
Zaznamenané

nos
nováčik
*
Príspevkov: 22

« Odpoveď #1028 kedy: 21. Máj , 2010, 19:36:57 »

inak tiez som zavahal, ze kolko ich tak asi je...Tymto skupinam to znie paradne, tie dve su novsie veci, v oboch pripadoch je tak trochu jedno, ci je to lubovka alebo nie. Ci...?

The dead weather (gretschka), takze aj Racounters:

Now Now every children (ibaneza, nie len v klipe, pouzivaju ju aj nazivo, od 2:50):

"sucasna rockova" kapela to zrovna nie je, ale predsa, super zvuk basy: Medeski, Martin and Wood (70s hoffner):

Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #1029 kedy: 21. Máj , 2010, 19:44:26 »

žeby tam bol tzv. stredový blok ?
Zaznamenané
muziker
nováčik
*
Príspevkov: 31

« Odpoveď #1030 kedy: 23. Máj , 2010, 10:21:38 »

Stačí len nahliadnuť cez "f" otvory do bársktorej lubovej, či pololubovej basgitary a hneď to bude jasné.  Prípadne len nahmatať blok prstami. Z toho automaticky vyplýva, že na "španielku" by asi nikto nemal odvahu natiahnúť basové struny. Alebo áno? Bavím sa skvele
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #1031 kedy: 23. Máj , 2010, 15:39:28 »

Ano, to je podobna konstrukcia ako ES335-355.
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #1032 kedy: 23. Máj , 2010, 17:55:13 »

Mne nemusite odpovedat. Konštrukciu luboviek a pololuboviek som "študoval" asi v roku 1977.  Žmurk  Bavím sa skvele
Zaznamenané
mr. redwine
stály hosť
Príspevkov: 965

« Odpoveď #1033 kedy: 23. Máj , 2010, 18:14:51 »

Mne nemusite odpovedat. Konštrukciu luboviek a pololuboviek som "študoval" asi v roku 1977.  Žmurk  Bavím sa skvele

...kua rudy, zas som nevydrazal a musel som napisat  Bavím sa skvele ...co ty clovek s takymto "egom" robis na tomto fore ?? ...idu volby, ty si zasluzis byt niekde inde !  Bavím sa skvele ...nemozem si pomoc, ale svojimi hlaskami mi strasne niekoho pripominas  Bavím sa skvele
Zaznamenané

„a beer a day keeps the doctor away.“
udry
Hosť
« Odpoveď #1034 kedy: 23. Máj , 2010, 18:23:54 »

...kua rudy, zas som nevydrazal a musel som napisat  Bavím sa skvele ...co ty clovek s takymto "egom" robis na tomto fore ?? ...idu volby, ty si zasluzis byt niekde inde !  Bavím sa skvele ...nemozem si pomoc, ale svojimi hlaskami mi strasne niekoho pripominas  Bavím sa skvele
čo ty ..be? aké ego.  Niekto tu napíše kok....u,že či tie struny nevytrhnú prednu dosku,ja "ironicky"  napíšem o tom stredovom bloku a oni ma začnu citovat,jak keby som videl lubovu gitaru len v televízii. Tak som to len uviedol na pravú mieru.  Na zdravie! Ale budiš ti odpustené za ten príspevok,lebo pre starych ludí mám kvapku pochopenia. :)  Zdravíčko  Edit.  A koho ti pripominam?   :)
« Posledná zmena: 23. Máj , 2010, 18:45:47 od udry » Zaznamenané
Strán: 1 ... 67 68 [69] 70 71 ... 430 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.054 sekund, 23 otázok.