Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
20. November , 2024, 08:15:12
Strán: 1 ... 299 300 [301] 302 303 ... 430 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Teoretizovanie o Gibsonoch  (Prečítané 913472 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #4500 kedy: 10. Jún , 2013, 11:05:59 »

Inak to je zaujímavé. ja som vždy pekný TOP na gitare bral len ako bonus. Gitara ma musí zaujať zvukovo...väčšinu Gibsonov čo som mal a mám, nemá nejaké extrémne krásne topy a je  mi to aj jedno...na jednom 2002 STANDARDE som mal dýhu ako tiger ale hral o dosť biednejšie ako plain top, čo som mal súbežne 1994 ...custom nemá nejakú špeci kresbu a hrá super...ako dekorácia, alebo na fotky sú tie TOPY ale dobrá vec..  Na zdravie!
Zaznamenané
exhumer
stály hosť
Príspevkov: 1477

Egatimer

« Odpoveď #4501 kedy: 10. Jún , 2013, 11:21:19 »

Ja tiez nie som moc na super cacane topy, plain topy su pre mna najkrajsie. Ked gitara nie je dokonala(nemyslim teraz ladenie v polohach a celkovo funkcnost alebo lak) tak sa mi viac paci. Ma taky ludskejsi vyzor. Hlavne vzdy ide hlavne o hratelnost a zvuk.
Zaznamenané

WEIRD THRASH
bubucci
pravidelný návštevník
Príspevkov: 427

« Odpoveď #4502 kedy: 10. Jún , 2013, 11:35:28 »

toz pokud nekdo nehledi na vzhled, tak mu staci Studio, ne ? Sak to je ta sama kytara jak Standard, hlavne kdyz mas v obou snimace 498T, 490R...nebo je v tom Standartu oproti Studiu, krome tej parady kolem, aj vic srdicka ?
Zaznamenané

negibson, lacne napodobeniny, domorobo...
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #4503 kedy: 10. Jún , 2013, 11:46:24 »

toz pokud nekdo nehledi na vzhled, tak mu staci Studio, ne ? Sak to je ta sama kytara jak Standard, hlavne kdyz mas v obou snimace 498T, 490R...nebo je v tom Standartu oproti Studiu, krome tej parady kolem, aj vic srdicka ?

velmi dobra otazka
Zaznamenané

hyenik
stály hosť
Príspevkov: 1406

« Odpoveď #4504 kedy: 10. Jún , 2013, 12:25:06 »

je tam vyssi cena = je to lepsi.
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4505 kedy: 10. Jún , 2013, 12:30:45 »

Standard seriovy uz dlho nema 490 a 498 snimace, Studia su tensie, mnohe nemaju maple top atd. Standard je dnes zvnutra menej vykuchany a pod. Je tam kopec rozdielov, paradoxne kedysi bolo menej.

Custom Shop modely su oproti tymto vsetkym USA modelom na o dost vyssej urovni, su z lahsieho mahagonu, maju ine snimace, inu konstrukciu, viac doraz na detaily atd.

« Posledná zmena: 10. Jún , 2013, 12:32:18 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4506 kedy: 10. Jún , 2013, 12:31:41 »

je tam vyssi cena = je to lepsi.

Vacsinou to tak veru plati, to je smutna realita. Hoci u inych vyrobkov to plati este viac ako u gitar. :)
« Posledná zmena: 10. Jún , 2013, 12:32:34 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
bubucci
pravidelný návštevník
Príspevkov: 427

« Odpoveď #4507 kedy: 10. Jún , 2013, 12:48:55 »

ma to zajima treba v porovnani se starsim Studiem, ktere mam doma. Je tlustejsi nez ty nove, ma javorovy top a ebenovy hmatnik, takze ma bliz ke Standardu nez ty nove.  Porovnavali jsme ho treba s 2009 faded Studiem a to stare bylo o neco ''muzikalnejsi'', ale zase nic dramatickeho.
Co jsem tak sledoval ty factory tour, tak tam to na zacatku vyroby moc nedeli, jestli to bude Std. nebo St., takze kdyz neberu v potaz ruzny hardware a zpracovani, tak drevo jako takove by melo byt stejne... tzn pokud mam studio s javorovym tope, dam tam snimace a wiring ze Std......voila mam zvukove Std, jestl itomu teda dobre rozumim  Bavím sa skvele
Zaznamenané

negibson, lacne napodobeniny, domorobo...
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4508 kedy: 10. Jún , 2013, 12:52:06 »

Ano, pokial porovnavas starsie Studio a pomenis snimace, tak si v podstate u Standarda, akurat bude rozdiel v tom, ci ma v tele len diery alebo cele komory. Samotny mahagon bude u Studia a Standarda rovnaky, Studia su akurat casto zlepene z viac kusov. Len tazko sa to takto porovnava, kedze tie modely sa specifikaciami vyrazne menili v roznych rokoch. Studia obzvlast.
Zaznamenané

exhumer
stály hosť
Príspevkov: 1477

Egatimer

« Odpoveď #4509 kedy: 10. Jún , 2013, 13:57:38 »

ja som este na dobrom studiu nehral, 1 bol s ebenovym hmatnikom a 2 nejake novsie...mozno som len nechytil dobry kus
Zaznamenané

WEIRD THRASH
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #4510 kedy: 10. Jún , 2013, 14:14:48 »

Standard seriovy uz dlho nema 490 a 498 snimace, Studia su tensie, mnohe nemaju maple top atd. Standard je dnes zvnutra menej vykuchany a pod. Je tam kopec rozdielov, paradoxne kedysi bolo menej.

Custom Shop modely su oproti tymto vsetkym USA modelom na o dost vyssej urovni, su z lahsieho mahagonu, maju ine snimace, inu konstrukciu, viac doraz na detaily atd.

len ci by si ten rozdiel pocul, keby si o tom vstekom nevedel  Bavím sa skvele
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4511 kedy: 10. Jún , 2013, 14:20:11 »

len ci by si ten rozdiel pocul, keby si o tom vstekom nevedel  Bavím sa skvele

Su bezne pomerne velke rozdiely medzi 2 kusmi rovnakeho modelu z toho isteho roku, tak preco nie.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #4512 kedy: 10. Jún , 2013, 14:36:12 »

boli obdobia, ked Studiam ako lacnym modelom pokrivkavalo cele finalne spracovanie, ako zacistenie prazcov a podobne... inak zvukovo Studio / Standard z jednej ery, pokial su materialovo a snimacovo totozne, tak neni dovod, aby hrali nejak dramaticky rozlicne si myslim...
Zaznamenané
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #4513 kedy: 10. Jún , 2013, 14:36:45 »

Su bezne pomerne velke rozdiely medzi 2 kusmi rovnakeho modelu z toho isteho roku, tak preco nie.

takze vlastne rozdiel medzi studiom a standardom je v rozmedzi tej beznej odchylky medzi dvoma kusmi rovnakeho typu  Bavím sa skvele
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4514 kedy: 10. Jún , 2013, 14:43:37 »

takze vlastne rozdiel medzi studiom a standardom je v rozmedzi tej beznej odchylky medzi dvoma kusmi rovnakeho typu  Bavím sa skvele

Teoreticky moze byt. Problem je, ako som pisal, ze maju vacsinou velmi rozdielne specifikacie, takye vlastne tazko sa da presne povedat, co je reprezentativne Studio alebo Standard. :)

Co sa zvuku tyka, niektore Standardy hraju v klude ako Custom Shop reedicie, ale je ich pomerne malo. Cize v priemere ten CS bude lahsi, viac rezonantny atd. Ale odchylky najdes vzdy a to je na tom zabavne.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 299 300 [301] 302 303 ... 430 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.147 sekund, 23 otázok.