Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
17. November , 2024, 19:44:34
Strán: 1 ... 359 360 [361] 362 363 ... 430 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Teoretizovanie o Gibsonoch  (Prečítané 910375 krát)
0 užívateľov a 13 Hostí prehliada túto tému.
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #5400 kedy: 16. Jún , 2014, 08:52:45 »

dost taky upizukany tenky zvuk nie?
tie SG Jr maju vyrazny stredovy peak, ale prelezie to cez kapelu  :)
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5401 kedy: 16. Jún , 2014, 09:10:13 »

dost taky upizukany tenky zvuk nie?

Tak je to Fender amp, asi dost priskrteny. Ma to ale typicky taky vrzgot a konkretnost P90. Inak tieto gitary zneju strasne tlsto, prave kvoli tomu stredovemu peaku.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #5402 kedy: 16. Jún , 2014, 10:07:19 »

ktore? sg s p90?  Bavím sa skvele
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5403 kedy: 16. Jún , 2014, 10:55:01 »

ktore? sg s p90?  Bavím sa skvele

Hej, mal som 64 Juniora a to bolo zvukovo velmi tlste SGcko, uz nasucho velmi hlasne s kopou stredov.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #5404 kedy: 16. Jún , 2014, 12:10:40 »

Tak je to Fender amp, asi dost priskrteny. Ma to ale typicky taky vrzgot a konkretnost P90. Inak tieto gitary zneju strasne tlsto, prave kvoli tomu stredovemu peaku.

no pride mi to vsetko len nie tlsty zvuk.. inak sak uz u samotneho SGcka je tlsty zvuk asi posledne co mi napadne.. vacsinou mi evokuje skor dravy, neprijemny a ostry sound..
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5405 kedy: 16. Jún , 2014, 12:30:53 »

no pride mi to vsetko len nie tlsty zvuk.. inak sak uz u samotneho SGcka je tlsty zvuk asi posledne co mi napadne.. vacsinou mi evokuje skor dravy, neprijemny a ostry sound..

Dravy, ostry a tlsty sa predsa vzajomne nevylucuje. :)

Vacsina SG, co som mal cest boli pomerne tlste, vyrazne stredovo znejuce gitary, niekedy pocitovo aj tlstejsie ako LP, kedze maju casto viac stredov az taky nosovy charakter trosku. Ved si vypocuj uz len Angusa Younga alebo skorsie Black Sabbath a snad netvrdis, ze su to "tenke" a ostre zvuky. Ano, su take viac urevane, viac "in your face" a menej "uslachtile" ako LP, ale urcite nie ostre alebo nedajboze tenke. Tieto charakteristiky sa skor hodia na Fendre. :)

Zvukovo mi inak SG pridu casto blizsie k ES335 ako Les Pauly. Fakt kopec nahravok s poriadne tlstym drevennym zvukom som sa neskor dozvedel, ze boli hrane na SG.
« Posledná zmena: 16. Jún , 2014, 12:38:56 od proghopik » Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #5406 kedy: 16. Jún , 2014, 13:31:09 »

sem tam som nuteny pocuvat sg s p90 a asi preto ze to nejde cez hiwatt to zrovna tlste nieje. ale nevadi  Na zdravie!

progy, ktora pesnicka od sabbath je podla teba dobra vzorka tlsteho sg zvuku?
« Posledná zmena: 16. Jún , 2014, 13:31:46 od pista58 » Zaznamenané

o-yep sro
epiphonic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 734

« Odpoveď #5407 kedy: 16. Jún , 2014, 14:07:45 »

...a ktorá neni?
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #5408 kedy: 16. Jún , 2014, 14:10:31 »

hej, mas pravdu
este aj ta basa bura steny.
Zaznamenané

o-yep sro
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5409 kedy: 16. Jún , 2014, 16:40:11 »

sem tam som nuteny pocuvat sg s p90 a asi preto ze to nejde cez hiwatt to zrovna tlste nieje.

SG s P90 a SG s P90 moze byt kurevsky rozdiel. :)

A inak hej, ak by ste ju prehnali cez nejaky klasicky britsky amp, urcite by to pomohlo. Žmurk

Ale vazne, SGcka sa pouzivali aj pouzivaju pomaly vo vsetkych zanroch od jazzu a bluesu a boli vzdy brane ako klasicka gitara stelesnujuca pomaly hardrock a stavnate rockove riffy a zrazu na nasom fore sa clovek dozvie, ze zneju tenucko a ostro. Stale sa tu oplati prist. Bavím sa skvele
Zaznamenané

mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #5410 kedy: 16. Jún , 2014, 16:54:45 »

inac to sa stale bavime o tom tipkovi na P90 SG v riflovej bunde? vsak to je uuplne popici zvuk. hento by som presnel od junioru chcel more
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #5411 kedy: 16. Jún , 2014, 18:45:08 »

A inak hej, ak by ste ju prehnali cez nejaky klasicky britsky amp, urcite by to pomohlo. Žmurk

Ale vazne, SGcka sa pouzivali aj pouzivaju pomaly vo vsetkych zanroch od jazzu a bluesu a boli vzdy brane ako klasicka gitara stelesnujuca pomaly hardrock a stavnate rockove riffy a zrazu na nasom fore sa clovek dozvie, ze zneju tenucko a ostro. Stale sa tu oplati prist. Bavím sa skvele

a das uz teda priklad tucneho zvuku toho sabbatu? len na to cakam  Na zdravie!
Zaznamenané

o-yep sro
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5412 kedy: 16. Jún , 2014, 19:47:08 »

Uz len na ich prvom albume mas kopec prikladov. Bol nahravany na SG Special s P90, potom ich vymenil za paradoxne slabsie minihumbuckery (uz na druhom Paranoid). Na hociktorom ich albume najdes kopu tlstych riffov.
Zaznamenané

glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #5413 kedy: 16. Jún , 2014, 19:58:30 »

sg s p90 je sg s p90 a nie kurevsky rozdiel, mozno si mal inak privrete dvere do kupelky ked si nejake porovnaval. prehnali sme to cez co ine ako bogner uberschal twinjet(kde je prvy kanal ako hot rod marshall, mali sme to aj vedla starej 800ky) a k tlstosti to malo teda daleko hlavne ked tu atrapu s nechutnym napisom Gibson porovnas napirklad s PRS McCarty. kazdy normalny clovek pocuje ze SG s P90 je ujacane a uskriekane a nie tlste, to ze to na nejakej starej nahravke znie "tlsto" je isto preto ze to cele hra ako s pod deky  Bleee ?§!. Bavím sa skvele
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5414 kedy: 16. Jún , 2014, 20:06:21 »

Veru, chudaci vsetci gitaristi, co doteraz kopu desatrocii nahravali na P90 snimacoch alebo hociakych SGckach. Keby oni vedeli, aky mali a maju stale napicu uskriekany tenucky zvuk. Na nasom fore by hned boli pouceni Bavím sa skvele Na zdravie!

« Posledná zmena: 16. Jún , 2014, 20:07:47 od proghopik » Zaznamenané

Strán: 1 ... 359 360 [361] 362 363 ... 430 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.066 sekund, 23 otázok.