Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
17. November , 2024, 16:42:54
Strán: 1 ... 360 361 [362] 363 364 ... 430 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Teoretizovanie o Gibsonoch  (Prečítané 910167 krát)
0 užívateľov a 23 Hostí prehliada túto tému.
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #5415 kedy: 16. Jún , 2014, 20:15:53 »

to akoze je singel co je aj p90 tlsty? a HB je potom co?
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5416 kedy: 16. Jún , 2014, 20:21:12 »

Jasne, ze su P90 tlsto znejuce snimace. Su v podstate zvukovo dost podobne klasickym PAF humbuckerom, maju trochu viac twangu ale a su akoby nasratejsie, draplavejsie. Vystup maju inak tiez casto vacsi ako bezne PAFka. Na vacsom gaine sa uz mozu ale dost blatit, casto viac ako humbuckery. Dost sa ale aj zvukovo lisili v roznych obdobiach, ale ked si porovnas trebars klasiku 50s Gibsony, tak mozes mat dost problem rozoznat P90 a PAFka, kedze su prakticky rovnako tlste.

Tu je tiez pomerne ich typicky zvuk, urcite je este tensi ako trebars Strat. Bavím sa skvele

Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #5417 kedy: 16. Jún , 2014, 20:38:40 »

ale progy ved ja mam tu hrozostrasne nechutnu gitaru doma, a dokonca aj variaciu na PAF snimace od PRS, tak niesom odkazany na tvoj fanaticky opis a porovnanie zvuku gibsonu. tie gitary mozu zniet "tucno" jedine preto ked hra viac strun naraz tak to znie plno, ale to je o tom ako hra ten gitarista a nie ze to hra tucno. kazdy normalny clovek ktore sa rano nezobudza v presvedceni ze p90 znie tucno,lebo to pisali na lespaul fore, ked som zapojil SG s p90 po PRS povedal ze je to uskriekane a nechutne Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 16. Jún , 2014, 20:40:25 od glamrocker » Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #5418 kedy: 16. Jún , 2014, 21:13:15 »

progy sak ja tie albumy doma mam a teda ked je hento tlsty zvuk tak okej  Bavím sa skvele kazdy vnimame tu tlstotu nejako inac. aj tie bicie im tam hraju uplne tucno a basa je etalon, tie dnesne tenucke zvuky su oproti tomu fakt ako cez struhatko  Bavím sa skvele Na zdravie!

ti musela tiect z usi riadne krv ked si pocul ten posledny album, ze ako to zvukovo sprznili  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

o-yep sro
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5419 kedy: 16. Jún , 2014, 21:18:32 »

kazdy normalny clovek ktore sa rano nezobudza v presvedceni ze p90 znie tucno,lebo to pisali na lespaul fore, ked som zapojil SG s p90 po PRS povedal ze je to uskriekane a nechutne Bavím sa skvele

No vidis, velmi zalezi aj od aparatu, zapoj to do nejakej plexiny trebars a tam zas to PRS bude mozno zniet skor mrtvo, sterilne.  Vsetky P90 Gibsony co som zatial mal zneli pomerne tucno (samozrejme rozdielne), drviva vacsina ludi, co ich ma a uprednostnuje, tvrdia to iste tak kazdy mame evidentne ine skusenosti. Porovnavat to s PRS fakt nema vyznam, ani Tele nebudem ucelovo porovnat s LP trebars.

Paradox je, ze tie P90 su tu viac ako 60 rokov a pouziva a doslova miluje ich stale kopa ludi a v zanroch ako je blues, jazz, az po aj hardrock. :) Ja inak btw. tiez uprednostnujem humbuckery, takze z nejakej zaujatosti ma nepodozrievaj.  Žmurk
« Posledná zmena: 16. Jún , 2014, 21:20:50 od proghopik » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
peterst
pravidelný návštevník
Príspevkov: 439

Znalci vědí, co je svědí!

« Odpoveď #5420 kedy: 16. Jún , 2014, 21:51:21 »

nemozem si pomoct, ale tieto debaty o "tlstom" a "tenkom" zvuku mi vzdy pripomenu tuto scenku:

Bavím sa skvele
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5421 kedy: 16. Jún , 2014, 22:12:58 »

Asi tak  Bavím sa skvele
Zaznamenané

frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #5422 kedy: 17. Jún , 2014, 05:00:39 »

Fajn P90 zvuk.

tlsty netlsty, ale skvely zvuk... este som s p90 nehral, tak ani neviem ake su pod rukami, ci ako klas single na stratoch napr
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5423 kedy: 17. Jún , 2014, 06:14:22 »

tlsty netlsty, ale skvely zvuk... este som s p90 nehral, tak ani neviem ake su pod rukami, ci ako klas single na stratoch napr

Je to pocitovo aj dynamikou citelne ine od humbuckrov, od fendrovskych singlov to ale ma zas daleko. Mne skor fendrovske single pripominaju minihumbuckery ako P90.
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5424 kedy: 07. Júl , 2014, 13:43:26 »

Roberto sa nam nejako osiva, tak za neho tu dam jeho fajn domace porovnanie 3 gitar. Popis je uz v samotnej linke. Rozdiely pocut dost vyrazne, nastavenie gitar je co mozno co najpodobnejsie. Dik Roberto. :) Zdravíčko

Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #5425 kedy: 07. Júl , 2014, 13:50:19 »

nahrate na rovnakom nastaveni, rovnake struny 10-46 dean markley. ano, mohlo to byt aj lepsie :)
« Posledná zmena: 07. Júl , 2014, 14:01:24 od Roberto » Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Stano
stály hosť
Príspevkov: 833

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #5426 kedy: 08. Júl , 2014, 07:40:13 »

Roberto sa nam nejako osiva, tak za neho tu dam jeho fajn domace porovnanie 3 gitar. Popis je uz v samotnej linke. Rozdiely pocut dost vyrazne, nastavenie gitar je co mozno co najpodobnejsie. Dik Roberto. :) Zdravíčko

Pekne a zase raz som si potvrdil ze Gibson LP Custom nie je gitara pre mna. Teda najviacej sa mi paci LP Standard a ES335 typ gitar s tym, ze asi by som najskorej volil ES335 s PAF HB snimacmi. No ale Fender strat by to u mna samozrejme vyhral na plnej ciare.  Na zdravie!
Zaznamenané

Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #5427 kedy: 08. Júl , 2014, 09:14:28 »

Je to pocitovo aj dynamikou citelne ine od humbuckrov, od fendrovskych singlov to ale ma zas daleko. Mne skor fendrovske single pripominaju minihumbuckery ako P90.
Ked som niekoho pocul hrat na P90tkach, tak nikdy sa mi nepacil ten mierne blativy sound a makky cisty... take same medove tony, ale odkedy hravam na P90tkach, tak mam problem hrat na HB a singloch. :) Vyborne sa s tym pracuje, skvela dynamika a uhra to jak krasne ciste tony, tak aj bezproblemovy metalek. Podla mna TOPka v type snimacov.
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #5428 kedy: 08. Júl , 2014, 11:41:51 »

Ked som niekoho pocul hrat na P90tkach, tak nikdy sa mi nepacil ten mierne blativy sound a makky cisty... take same medove tony, ale odkedy hravam na P90tkach, tak mam problem hrat na HB a singloch. :) Vyborne sa s tym pracuje, skvela dynamika a uhra to jak krasne ciste tony, tak aj bezproblemovy metalek. Podla mna TOPka v type snimacov.
paradoxne ja naopak. mam problem sa o p90 opriet, lebo sa to tvari ako pafko ale netaha to ako humbucker (zalezi od gainu). single a humbuckery su pre mna top, musim ale priznat ze dynamika p90 s lubovkou je paradna.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5429 kedy: 08. Júl , 2014, 14:48:47 »

Pekne a zase raz som si potvrdil ze Gibson LP Custom nie je gitara pre mna.

To sa neda tak jednoznacne. Tento ma javorovy krk, pomerne specificke detaily a aj zneje citelne odlisne ako ine LP Customy. Mne sa na nom napr. kobylkovy snimac velmi lubi, jasny, prierazny a velmi konkretny. Je to vyslovene gitara na vacsi gain a paradoxne jazz a rychlu hru.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 360 361 [362] 363 364 ... 430 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.062 sekund, 23 otázok.