B.B.Kingblues
nováčik
Príspevkov: 29
|
|
« kedy: 20. Marec , 2009, 13:19:31 » |
|
hm
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 20. Marec , 2009, 13:20:37 » |
|
hmmm co to je? vyzera to ako Krammer alebo BC.rich nejaka starsia.. ale ten napis na hlave neviem precitat..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
focus
náhodný pocestný
Príspevkov: 127
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 20. Marec , 2009, 13:22:02 » |
|
Sirinx, Shark ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 20. Marec , 2009, 13:22:57 » |
|
podla mna je na tej gitare napisane : Stavsazezlezalozenatema..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 20. Marec , 2009, 13:24:20 » |
|
heh, to poznam, ze je to ta "jacksonacka" Jolana? siriux ci jak?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
B.B.Kingblues
nováčik
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 20. Marec , 2009, 13:24:49 » |
|
je to syrinx má asi 15 rokov
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 20. Marec , 2009, 13:25:09 » |
|
heh, to poznam, ze je to ta "jacksonacka" Jolana? siriux ci jak?
Skorej Kramerovská
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
B.B.Kingblues
nováčik
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 20. Marec , 2009, 13:33:54 » |
|
ten biely snímač je Fender aj ten čierny singl a ten Hanbáč je povodný len som pridal prepinač na rozpojenie hanbáču mechanika je Scheller.Má výborný zvuk mám ju od Pobjeckého hrával v Modusi ............
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 20. Marec , 2009, 13:35:07 » |
|
joj aj ja sa tesim az mi v polke maja dojde gitara.. tiez zalozil temu.. alebo zalozim aj ked nedojde ale trocha inu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
B.B.Kingblues
nováčik
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 20. Marec , 2009, 13:35:47 » |
|
akú máš objednanú hm???
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 20. Marec , 2009, 13:37:54 » |
|
Schecter C-7 Hellraiser.. v bielom.. ale toto je tema o tvojej gitke.. vcelku milo vyzera.. mas este nieco okrem nej alebo?
|
|
« Posledná zmena: 20. Marec , 2009, 13:39:31 od kaolko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
B.B.Kingblues
nováčik
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 20. Marec , 2009, 13:44:54 » |
|
Fender strat,Gibson-ES 335,Gibson SG,nejaké Jolany a akustiky.Na schectera sem hral na modeli C-1 Classic Vintage natural Gloss a na Schecter Jazz-6 Dark Vintage Sunburst
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 20. Marec , 2009, 13:51:12 » |
|
fiiiii pofot aj ostatne gitarky. isto je to pekna zbierka.. tento Strinx je z nich tvoj najoblubenejsi alebo?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 20. Marec , 2009, 13:55:34 » |
|
ten biely snímač je Fender aj ten čierny singl a ten Hanbáč je povodný len som pridal prepinač na rozpojenie hanbáču mechanika je Scheller.Má výborný zvuk mám ju od Pobjeckého hrával v Modusi ............
Od Vila? A to kedy ti ju dal, ved ja ho poznam x rokov a neviem o tom, ze by ju mal.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mr. redwine
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 20. Marec , 2009, 14:19:33 » |
|
Od Vila? A to kedy ti ju dal, ved ja ho poznam x rokov a neviem o tom, ze by ju mal.
...chlapci vy ste v kontakte s Vilom Pobjeckym ? ...je to moj kamarat este zo starych bigbitovych cias ...ako si zije ten stary pes ? ...nevidel som ho takych 15 rokov, mozno aj viac
|
|
|
Zaznamenané
|
„a beer a day keeps the doctor away.“
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 20. Marec , 2009, 15:04:52 » |
|
hmmm co to je? vyzera to ako Krammer alebo BC.rich nejaka starsia.. ale ten napis na hlave neviem precitat..
na prelome 80/90 zacal vyrabat Kramer v jolanovych fabrikach v Horoviciach, iba chvilu, potom ta znacka uplne vymizla. a z tych istych komponentov, co mali narobene tie gitary potom montovali a predavali pod znackou Syrinx. mali celkom kvalitne krky z 3 kusov javoru, jelsove tela, na Kramery sa osadzal HW od Schalleru, na tie Syrinx uz neviem, ale asi tiez...
|
|
« Posledná zmena: 20. Marec , 2009, 15:18:14 od rastis »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dejvo
Hosť
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 20. Marec , 2009, 15:07:22 » |
|
na prelome 80/90 zacal vyrabat Kramer v jolanovych fabrikach v Horoviciach, iba chvilu, potom ta znacka uplne vymyzla. a z tych istych komponentov, co mali narobene tie gitary potom montovali a predavali pod znackou Syrinx. mali celkom kvalitne krky z 3 kusov javoru, jelsove tela, na Kramery sa osadzal HW od Schalleru, na tie Syrinx uz neviem, ale asi tiez...
Cize tie Syrinx sa montovali v Horoviciach ? Patrilo to vtedy Krameru, alebo to premenovali...?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 20. Marec , 2009, 15:21:30 » |
|
Cize tie Syrinx sa montovali v Horoviciach ? Patrilo to vtedy Krameru, alebo to premenovali...?
Kramer s tym nemal nic. zadali si vyrobu gitar do Horovic a ty ich pre nich vyrabali. netrvalo to dlho, to bolo posledne Kramerove obdobie pred v podstate uplnym vytratenim sa z trhu. predpokladam, ze v Horoviciach im pozostavalo vela komponentov, tak to montovali a predavali pod znackou Syrinx. napriklad tie krameracke krky sa predavali za par korun v Prahe v Alexime este 10 rokov neskorej, zopar som si kupil...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 20. Marec , 2009, 15:26:52 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dejvo
Hosť
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 20. Marec , 2009, 16:35:36 » |
|
Kramer s tym nemal nic. zadali si vyrobu gitar do Horovic a ty ich pre nich vyrabali. netrvalo to dlho, to bolo posledne Kramerove obdobie pred v podstate uplnym vytratenim sa z trhu. predpokladam, ze v Horoviciach im pozostavalo vela komponentov, tak to montovali a predavali pod znackou Syrinx. napriklad tie krameracke krky sa predavali za par korun v Prahe v Alexime este 10 rokov neskorej, zopar som si kupil...
Aha tak...ja som myslel, ze to nejako participovalo s Kramerom...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
B.B.Kingblues
nováčik
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 20. Marec , 2009, 19:27:51 » |
|
Syrinx Historie a popis
Jolana Syrinx se vyráběla od roku 1991 v Delicii Hořovice ve spolupráci s firmou Kramer. Jedná se o velmi vyspělý nástroj, který měl šroubovaný krk a hlavně zámky ladění. Měl i slušnou kobylku a tremolo. Jolana Syrinx byla jedním z posledních nástrojů (kytar) vyráběných v Hořovicích. Po snaze obnovit výrobu kytar v Čechách vzkříšením nových Diamantek, Tornád a několika dalších zkoušela Delicia ještě spolupráci s Kramerem, ze které vzešel Syrinx, Delta a pár malosériových typů a poté byla výroba ukončena… Zkušenosti s nástrojem
Na nástroj se hraje velice dobře a dobře drží ladění. Je vhodný hlavně na sólové hraní. Ale to je věc názoru. Samozřejmě do drahých Gibsonů má ještě daleko, ale rozhodně při dobrém seřízení se jedná o spolehlivý nástroj. Ten, který je na fotografiích, byl upravován. Z hlediska hráče rozhodně k lepšímu. Z hlediska historického samozřejmě ne. Přišel o dva potenciometry, místo kterých jsou nyní záslepky. Má nový snímač Seymour Duncan. A to jsou změny, které jsou opravdu znát… Nepochopitelnou vadou je to, že jsou zadní kryty potenciometrů a tremola z poměrně křehkého materiálu a i při slušném zacházení dopadnou tak, jak je to na fotografiích – prostě se olámou. K tomu ještě kryt tremola není zapuštěný – má jen zaoblené hrany. Proto dojde po čase k tomu, že o něj zachytíte a kousek odlomíte… Ale i přes tyto drobnosti jde o velmi povedený nástroj.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
B.B.Kingblues
nováčik
|