arnysimilar
|
|
« kedy: 26. Apríl , 2009, 07:10:36 » |
|
Dostala sa mi do ruky ľavácka kórejská kópia v cene cca 750,- € tejto slávnej gitarky. Gitara vyzerá na pohľad nádherne. Je osadená originál Burns TriSonic snímačmi. Celá je z mahagónu v prevedení vintage red. Hmatník ebenový. Je osadená 0.008 strunami a dá sa prepínať aj fáza snímačov. Zvuk je dosť "podobný" originálu. Pozitíva: originál vzhľad, dobré mechaniky Groover, dobré tremolo, zvuk. A teraz nedostatky: Gitara je nevyvážená - padá na hlavu, pražce nie sú zabrúsené, skoro som sa porezal, na okrajoch ako britva ostré hrany, gitara nie je zoštelovaná, vysoký dohmat, pražce nie sú zrovnané - niektore polohy drnčia. Potenciometer tone šuští ... chcelo by to vystriekať Contoxom. Hmatník je dosť hrubý - tvar C a nesadol mi do ruky. Veľmi to kontrastuje z tenkými strunami. Nakoniec som ju vrátil, geometria krku by asi nebol problém, ale strašne padala na hlavu, čo pri hre v stoji by nebolo pohodlné a bola pekelne ťažká - mahagón je mahagón.
|
|
|
Zaznamenané
|
Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 26. Apríl , 2009, 08:11:15 » |
|
ak by som ti mohol poradit, daj si gitaru vyrobit na mieru a podla svojich poziadaviek,lebo inak si asi vyhovujucu gitaru do konca zivota nezozenies
|
|
|
Zaznamenané
|
mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
|
|
|
johnzo
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 26. Apríl , 2009, 08:13:26 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno [/quot
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 26. Apríl , 2009, 08:27:01 » |
|
ale strašne padala na hlavu,
Čo su to za sprostosti ? ...už som to tu pisal: "na hlavu pada opitý gitarista" / a vela je aj padlych na hlavu-nemyslim Teba/.
|
|
« Posledná zmena: 26. Apríl , 2009, 08:31:30 od udry »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
arnysimilar
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 26. Apríl , 2009, 08:37:59 » |
|
Ja si myslím, že gitara má byť správne vyvážená, tj. keď ju zavesím na remeň, mala by bez toho, aby som sa o telo oprel lakťom, zotrvať v rovnovážnej polohe a nie sa prevažovať - krk s hlavou samovoľne klesali dolu. Zatiaľ som mal len 5 gitár za život, ale všetky sa takto správali. A keď som hral 8 hodinovú nočnú akciu, tak to nie je len pohodlie, ale nutnosť.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
arnysimilar
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 26. Apríl , 2009, 08:46:32 » |
|
ak by som ti mohol poradit, daj si gitaru vyrobit na mieru a podla svojich poziadaviek,lebo inak si asi vyhovujucu gitaru do konca zivota nezozenies Dobrá rada, beriem. Lenže ma odrádza jedna 17 rokov stará skúsenosť. Bola to moja v podstate prvá vážna elektrická gitara, dal som si ju vyrobiť na mieru. Tvar superstrat, telo jaseň, krk javor, hmatník palisander, priebežný krk, 24 pražcov, licencovaný Floyd, mechaniky Gotoh, snímače SD, tie som neskôr vymenil. Gitara vyzerala krásne aj slušne hrala - bola červená, priesvitný lak zvýrazňoval drevo. Po pár mesiacoch nastali problémy. Krk sa skrútil do vrtule, Floyd prestal ladiť - mäkký ako maslo. Proste gitarár tam dal mokré drevo a lacné komponenty a stálo ma to na tú dobu 10 000,-Kčs, čo boli vtedy 2 výplaty. Viem, že teraz sú už gitarári na Slovensku niekde inde a kvalita išla riadne hore, ale ja nemám nejaké nenormálne požiadavky, chcem len normálnu gitaru, na ktorej sa dá hrať.
|
|
« Posledná zmena: 26. Apríl , 2009, 08:47:19 od arnysimilar »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 26. Apríl , 2009, 08:57:48 » |
|
ale ja nemám nejaké nenormálne požiadavky, chcem len normálnu gitaru, na ktorej sa dá hrať. No, tak potom sa da aj kupit lavacka v pohode, len si priprav 1000 - 2000 EUR aspon a mas na cely zivot lebo lavacke sa az tak nepredavaju...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 26. Apríl , 2009, 09:04:46 » |
|
Dobrá rada, beriem. Lenže ma odrádza jedna 17 rokov stará skúsenosť. Bola to moja v podstate prvá vážna elektrická gitara, dal som si ju vyrobiť na mieru. Tvar superstrat, telo jaseň, krk javor, hmatník palisander, priebežný krk, 24 pražcov, licencovaný Floyd, mechaniky Gotoh, snímače SD, tie som neskôr vymenil. Gitara vyzerala krásne aj slušne hrala - bola červená, priesvitný lak zvýrazňoval drevo. Po pár mesiacoch nastali problémy. Krk sa skrútil do vrtule, Floyd prestal ladiť - mäkký ako maslo. Proste gitarár tam dal mokré drevo a lacné komponenty a stálo ma to na tú dobu 10 000,-Kčs, čo boli vtedy 2 výplaty. Viem, že teraz sú už gitarári na Slovensku niekde inde a kvalita išla riadne hore, ale ja nemám nejaké nenormálne požiadavky, chcem len normálnu gitaru, na ktorej sa dá hrať.
na slovensku su handmade vyrobcovia, ktori ti za cca 1000 eur vyrobia kvalitnu gitaru, mozes si povedat ake snimace chces,aku farbu,cokolvek. Myslim tych znamych vyrobcov,ktori pouzivaju kvalitne materialy a tam by sa ti nemalo stat, ze by sa ti napr. skrutil krk a podobne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
arnysimilar
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 26. Apríl , 2009, 09:05:16 » |
|
2000,-€ na to bohužiaľ nemám a tú gitaru chcem už fakt na celý zvyšok života, nejakú univerzálnu, aby mala aj HB aj SC snímače a zvukovo od country, cez blues po rock, metal nehrám. Ešte mám vo výhlade jeden Godin a potom už len gitarár to istí.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 26. Apríl , 2009, 09:10:39 » |
|
Arny, ty si z Podhajskej? Ja mam o dedinu vedla chatu - v Travnici
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
arnysimilar
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 26. Apríl , 2009, 09:16:25 » |
|
To kaolko: áno, áno ja bývam už pol roka v Podhájskej a cez Trávnicu chodím občas na bicykli. Svet je malý a Slovensko ešte menšie. Tak niekedy môžme kecnúť naživo - už sa teším.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 26. Apríl , 2009, 12:25:09 » |
|
na slovensku su handmade vyrobcovia, ktori ti za cca 1000 eur vyrobia kvalitnu gitaru, mozes si povedat ake snimace chces,aku farbu,cokolvek. Myslim tych znamych vyrobcov,ktori pouzivaju kvalitne materialy a tam by sa ti nemalo stat, ze by sa ti napr. skrutil krk a podobne. Slusny gitarar pod 1500 EUR gitaru neda, to by ju musel niekde osulit resp. potom svoju rodinu, tak skor osuli tu gitaru
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 26. Apríl , 2009, 12:30:25 » |
|
Slusny gitarar pod 1500 EUR gitaru neda, to by ju musel niekde osulit resp. potom svoju rodinu, tak skor osuli tu gitaru milan ciz je podla mna slusny gitarar a ceny ma 1200 -1500 za elektricku gitaru,je to sice trochu viac,ale tak trosku naspori a bude
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
arnysimilar
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 26. Apríl , 2009, 18:20:59 » |
|
Ja mám rozpočet na gitaru cca 800,-€. Viac si nemôžem dovoliť a nemôžem rok sporiť a nehrať, pretože starú som už predal a ostala mi len elektro-akustika.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 26. Apríl , 2009, 18:35:18 » |
|
ja len nechapem o čo ide zhanaš nejaku gitaru? ? alebo
|
|
|