Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
16. November , 2024, 23:33:10
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Brian May Signature Red Special - Korea  (Prečítané 13461 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #45 kedy: 28. Apríl , 2009, 09:49:47 »

inak co som hral na framus tak to boli vzdy vynikajuce nastroje, kludne to skus
to je pravda Na zdravie!
Zaznamenané

arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #46 kedy: 30. Apríl , 2009, 19:24:05 »

Tak kamoš znovu doniesol tú Brian May Signature. Prešla rukami gitarárovi a je to akoby iný nástroj. Zabrúsené pražce, zrovnaná geometria. Takto by sa to malo predávať a predali by iné objemy. Nemá každý možnosť ani chuť si to dať spraviť. Mňa to nestálo nič, lebo kamoš má kontakty, ale za normálnych okolností by som už vyhodil vyše 100,-€ len za poštovné z Nemecka a do Nemecka. Výsledok: Gitara sa musí vidieť, skúšať, nekupovať mačku vo vreci.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
duroslav
nováčik
*
Príspevkov: 30

« Odpoveď #47 kedy: 07. Máj , 2009, 22:35:50 »

Tak Mayoviek sa vyraba vicero kopii, od 8 tis. do 300 tis. Sk Bavím sa skvele...Tato je s tych najlacnejsich, v anglicku za 170 libier, vraj nehra zle...lenze pre takeho imidzaka, ako ja predstavuje problem pomerne velke (aj) vizazne odlisnosti, najma tremolo, najlacnejsia Mayovka vyzerajuca ako original je za cca. 70 tis. sk...mam plany, kamarata gitarara, druheho kamosa stolara, tretieho sustruznika (extra vyzerajuce kobylka a tremolo), dufam, ze sa mi to podari zrealizovat...a neodpadavajte: korpus dub, krk mahagon, hmatnik opat dub... Ja som čert..
Zaznamenané
Sammko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 625

muck :-*

« Odpoveď #48 kedy: 07. Máj , 2009, 23:43:28 »

sak dospor este kusok a daj si spravit do gitarara co ja viem nejaky telecaster ...... za 1000 E paradny nastroj .....
Zaznamenané

arnysimilar
pravidelný návštevník

« Odpoveď #49 kedy: 08. Máj , 2009, 06:49:51 »

To duroslav: Táto kópia nie je za 170 libier, ale za 543 - http://www.dv247.com/invt/60496/ a bola to gitara roku 2001. U Thomanna stojí 759 €. Len boli pražce nedorobené. Už je to vyriešené. Gitarár to spravil, hrá super. Inak spracovanie je na úrovni, mahagón vyzerá z tých lepších. Vrchná a spodná doska sú z jedného kusu (apsoň som nenašiel spoj). Keď sa s ňou lepšie zoznámim, možno napíšem recenziu. Má to originál Trisonic snímače, Groover zamykacie mechaniky. Tremolo nie je ako originál, ale to nie je ani Floyd ako na sračke menom Bach. Ešte musím u Thomanna zjednať cenu, oni to mali nastavené podľa kurzu libry z pred 3 rokov, ale s nimi sa dá.
To Sammko: Za 1000 € mi žiaden poriadný gitarár nič poriadne nespraví na Slovensku. Ceny gitár u dobrých gitarárov (Sivčák a spol.) začínajú na 1500 € a moje predstavy by vedeli realizovať za cca 2000 - 2500 € a ešte im to nemusí výjsť. Však aj tesár sa občas utne. A musíš uznať, že toľke prachy na domáce brnkanie by boli neadekvátne vyhodené. V kapele som hral 14 rokov a teraz na "staré" kolená si chcem len na niečom "slušnom" normálne zahrať.
« Posledná zmena: 08. Máj , 2009, 06:54:56 od arnysimilar » Zaznamenané

joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #50 kedy: 08. Máj , 2009, 08:06:25 »

netrep ja mam od kata za par šupov gitaru a hra tak ako hovado mal som od hentych majstrov všeličo a stali za hovno
Zaznamenané

Sammko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 625

muck :-*

« Odpoveď #51 kedy: 08. Máj , 2009, 09:34:32 »

netrep ja mam od kata za par šupov gitaru a hra tak ako hovado mal som od hentych majstrov všeličo a stali za hovno
no povedz mu povedz :)
Zaznamenané

arnysimilar
pravidelný návštevník

« Odpoveď #52 kedy: 08. Máj , 2009, 16:46:54 »

Ja ako ľavák som mal tiež dve robené gitary a nestáli za nič, preto som chcel teraz továrenskú. Myslím, že záleží kus od kusu. Ono totiž gitarár si nemôže dovoliť gitaru ak sa mu nepodarí vyhodiť, ako tu bolo na fóre niekde písané, taká firma Gibson si to môže dovoliť - povolené nepodarky - 3 - 5 %. Verím, že môže aj lacná gitara dobre znieť, ale tu ide aj o iné. Ako pocit z hry, spracovanie, stálosť materiálu. Aj tá moja hrala prvý rok pekne a potom sa vykrútil krk do vrtule a bol som rád, že som ju predal. Chalan bol ešte radšej, keď mu ju potom cigáni ukradli a mal to poistené, tak dostal prachy. Za 2 roky sa našla - bola niekde vonku celý čas ... takže zničená zubom času - bolo mi do plaču, keď som ju videl. Ale to sú len také staré spomienky, to tu nikoho netrápi ani mňa už nie.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #53 kedy: 08. Máj , 2009, 19:03:50 »

taká firma Gibson si to môže dovoliť - povolené nepodarky - 3 - 5 %.
ja verim skor v to, ze toto je taka bachorka pre prezentaciu znacky a realita je ina :)
Zaznamenané
arnysimilar
pravidelný návštevník

« Odpoveď #54 kedy: 08. Máj , 2009, 22:34:44 »

Je možné, že je to fake. Nech sa teda ozve niekto, kto mal v ruke nejaký zlý nepodarený Gibson, budem rád.
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #55 kedy: 09. Máj , 2009, 10:26:23 »

Je možné, že je to fake. Nech sa teda ozve niekto, kto mal v ruke nejaký zlý nepodarený Gibson, budem rád.

Blbost. Aky nepodarok? Ake su kriteria na nepodarok? Su akurat Gibsony, dobre Gibsony a vyborne Gibsony. Rozdiely samozrejme su, najma podla obdobii vyroby - tak v samotnom vypracovani, materialoch, zvuku atd. 
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
arnysimilar
pravidelný návštevník

« Odpoveď #56 kedy: 09. Máj , 2009, 11:06:57 »

Citácia
Gibsony, dobre Gibsony a vyborne Gibsony
Plne s tebou súhlasím. Všetko je to o výstupnej kontrole. Taká firma ako Gibson si nemôže dovoliť pustiť von nepodarky, ale to neznamená, že ich nerobí. Pri každej pásovej výrobe sa stane, že vznikne aj nepodarol a nielen pri pásovej. Sú majstri husliari a niekedy im nástroj nevýjde a skončí v peci. Takže pri pásovej výrobe aj keď mám zaručený dobrý postup, výber dreva, presné cnc stroje, šablóny, ... sa podľa mňa stáva, že niektorá gitara proste výjde z výroby ako nepodarok. Zistí sa to pri výstupnej kontrole. Ak je chyba v dreve, vyberú sa črevá a drevo ide do pece, ak je chyba v komponentoch riešia sa tie.
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #57 kedy: 09. Máj , 2009, 12:00:16 »

Takže pri pásovej výrobe aj keď mám zaručený dobrý postup, výber dreva, presné cnc stroje, šablóny, ... sa podľa mňa stáva, že niektorá gitara proste výjde z výroby ako nepodarok. Zistí sa to pri výstupnej kontrole. Ak je chyba v dreve, vyberú sa črevá a drevo ide do pece, ak je chyba v komponentoch riešia sa tie.

Pochybujem, ze pocas vystupnej kontroly na tych gitarach dlho hraju. Zistia iba, ci hraju, ci nemaju hluche prazce, kozmeticke vady a tym to hasne. Kedysi aspon boli u Gibsonov ferovejsi, ze gitary s drobnymi nedostatkami v laku alebo s vizualnymi vadami oznacovali ako 2 alebo second. Potom este boli 3 - tam uz boli konstrukcne nedostatky.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
arnysimilar
pravidelný návštevník

« Odpoveď #58 kedy: 09. Máj , 2009, 14:29:11 »

Tak ak je to tak, to aby človek fakt vyberal aspoň z 10 kusov aj pri značke a keďže som ľavák a aj veľký predajcovia majú väčšinou tak po 1 - 2 kusy z ľaváckych modelov, ostáva mi len mať šťastie.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #59 kedy: 09. Máj , 2009, 14:40:04 »

...Nech sa teda ozve niekto, kto mal v ruke nejaký zlý nepodarený Gibson, budem rád.

dobre, Gibsonov som v rukach drzal o cosi menej, ako Fendrov, ale pri Fendroch som drzal nepodarkov habadej a to zahrnam aj USA modely vyssich serii...

gitarar kedze robi rucne postupne kazdu operaciu nema mat preco nepodarky. ked mu nieco ubehne a gitara neladi / neda sa nastelovat / napicu sa na nej hra - tak ojebal seba a ma sam skodu. ak toto bude chciet niekomu predat, tak je hajzel - ja osobne si nemyslim, ze by nasi gitarari boli hajzli. ak take nieco niekto od neho kupi, no tak potom zbohom - taky si to asi aj zasluzi. samozrejme hovorim o renomovanych gitararoch, nie nejakych solichantoch...
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.077 sekund, 22 otázok.