bigbadbrad
|
|
« kedy: 09. Máj , 2009, 17:32:09 » |
|
nazdar, mam otazku, ohladom tohto MSDI, ci o tom niekto pocul viac, ono by sa to malo jednat asi o DI Box so speaker simulatorom, ktory by siel cez XLR output priamo do linky, zaujima to hlavne koli novemu Peavey 6505+ 112 kombu , kde je tato technologia integrovana, v praxi by to teda znamenalo, ze by to kombo okrem normalneho hrania, by mohlo posluzit rovno ako nahravacie zariadenie do mixu alebo PC? nemam moc skusenosti s tymi XLR a myslim, ze ked sa nahrava cez DI Box tak okrem signalu do mixu sa to aj zo zosiku ozyva nie? http://www.peavey.com/news/article.cfm/action/view/id/236/20072707.cfm
|
|
« Posledná zmena: 14. Máj , 2009, 12:33:22 od bigbadbrad »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 09. Máj , 2009, 17:36:28 » |
|
nevyplyva z toho, ze by to bol DiBox, iba speaker simulator.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 09. Máj , 2009, 21:29:19 » |
|
Da sa aj tak, ze nebude hrat repro, ale zosilnovac musi byt napojeny na umelu zataz (motherload napriklad). Byvaju aj priamo so simulaciami bedni.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 09. Máj , 2009, 21:39:10 » |
|
pride mi to na celkom divny princip simulovanie, ked je potreba zapnutej zataze. ono to ma vyuzite podla mna na koncertoch, kde sa predpoklada, ze ista cast zvuku pojde do bedni ( napr ako odposluchy ) a do mixu pojde signal z tejto krabicky. ale na domace hrajkanie a nahravanie to podla mna neni skrz tu potrebnu zataz.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 09. Máj , 2009, 21:53:26 » |
|
ale ked to ma ako kombo tak muje to asi jedno
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 09. Máj , 2009, 22:00:02 » |
|
pride mi to na celkom divny princip simulovanie, ked je potreba zapnutej zataze.
princip taky zrejme preto, ze koncak nema odelene napajanie, ktore sa da vypnut, ak chces ist iba cez dibox.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 10. Máj , 2009, 08:27:51 » |
|
princip taky zrejme preto, ze koncak nema odelene napajanie, ktore sa da vypnut, ak chces ist iba cez dibox.
hm ? jake napajanie a jaky dibox ? ale az teraz som si rpecital ten link, ale pisu, ze to ide aj bez zataze..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 10. Máj , 2009, 08:52:33 » |
|
hm ? jake napajanie a jaky dibox ?
ale az teraz som si rpecital ten link, ale pisu, ze to ide aj bez zataze..
nepochopili sme sa. myslel som, ze vavis o tom, co je integrovane v tom kombe. na tom linku sice nie je nic take napisane, ale skromne si tipnem, ze v manuali bude zmienka o tom, ze neodpajajte zataz pokial chcete pouzivat tu ficuru
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 10. Máj , 2009, 12:37:38 » |
|
The MSDI can also be used with line-level signals, with no speaker connected, to accommodate preamp outputs, effects sends and more.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 10. Máj , 2009, 12:51:07 » |
|
No ved jasne, ale ked chces vystup tahat z koncaka, tak musis pouzit zataz. Ma to vstupy input from amp a vystup speaker/load.
|
|
« Posledná zmena: 10. Máj , 2009, 12:52:13 od mcmaros »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 10. Máj , 2009, 14:03:04 » |
|
The MSDI can also be used with line-level signals, with no speaker connected, to accommodate preamp outputs, effects sends and more.
hej..ale to je krabica... ja som myslel, ze sa bavime o tom, co je integrovane v tom kombe a tam musis uznat, ze odpojenie repra by asi sposobilo dost vazne problemy
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 10. Máj , 2009, 15:56:58 » |
|
ano, ja som myslel ( podla nazvu temy, obrazku ), ze tema je hlavne o krabicke, tak som stale o nej pisal sme sa zle pochopili No ved jasne, ale ked chces vystup tahat z koncaka, tak musis pouzit zataz. Ma to vstupy input from amp a vystup speaker/load.
ano - dava to logiku, len v tom linku to je divno popisane. ale aj tak si myslim, ze je to zbytocna finta riesit speakersim az za koncakom - oni asi chceli do zvuku zaobalit aj zvuk koncoveho stupna, ale podla mna sa to tym speaker simom aj tak dosere
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bigbadbrad
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 11. Máj , 2009, 18:34:37 » |
|
a nieje to nahodou vynikajuce napojit to do mixu bez experimentovania s polohou micu? ci moze to mat aj nejake nevyhody?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 11. Máj , 2009, 18:37:34 » |
|
a nieje to nahodou vynikajuce napojit to do mixu bez experimentovania s polohou micu? ci moze to mat aj nejake nevyhody?
na podiu ? mne je osobne prirodzenejsie sa pocut z vlastnej bedne odzadu, ako z monitoru. a na podiu neni ako experimentovat s polohou mikrofonu - nejak sa tam postavi a to je cele... v kravaly sa take nuansy neriesia...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bigbadbrad
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 11. Máj , 2009, 19:32:38 » |
|
mal som na mysli nahravanie v studiu, doma, v skusobni a pod.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|