Branko
|
|
« Odpoveď #2100 kedy: 27. Máj , 2013, 21:07:47 » |
|
A tento zvuk: - sa mi paci az velmi. Prierazne jak horsky potocik. Edit - ale sak taky zvuk ozaj spravim jak na JTM45, tak na Plexi 1987x so screamerom a upravenym EQ, pripadne potakmi na gitare. Nechapem, co je na tom zvuku take "nedosiahnutelne".
|
|
« Posledná zmena: 27. Máj , 2013, 21:09:46 od Branko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Stano
|
|
« Odpoveď #2101 kedy: 28. Máj , 2013, 08:52:23 » |
|
Neviem, hral som na kope novych beznych, na viacerych starych a hlavne u mna je celkovo nejasne, ako by mal dobry Marshall hrat, kedze fakt doslova kazdy hral inak. U nich je prdel to, ze das vedla seba dva stare z rovnakeho roku a mozu to byt ako som pisal velmi odlisne ampy. Niektore zneju paradne tlsto aj s peknymi basmi, ine velmi ostro bez basov, ine zas huhlaky skapate. Dokonca aj kreslia rozdielne silno. Tazko to je s nima. Proste ta firma na konzistentnost zvysoka srala a cpala do nich co prislo. Preto by som sa bal kupit nejaky bez vyskusania. Je mozne, ze novsie su vyrovnanejsie. Tento je ale napriklad uplne carovny a hlavne nema tie ostre strkove vysky. Skusal som viacere nove JTMky, ale takto teda nehrala zdaleka ziadna. Tie ukazky su dobre (uz som ich davnejsie pozeral), mne sa paci aj tato a je pravda ze ja som mal len niekolko JTM45-tiek doma a ani jedna takto nehrala. Skusal som tie moje aj z HW klonom JTM45, kde boli pouzite kvalitne suciastky a ties to nebolo ono. Najlepsie znejuci klon Marshall ampu bol pre mna prave ten BlackStar Artisan co som chvylu mal, ale tam sa mi ties viacej pacilo to zapojenie na sposob Fendra. Tato firma je ale podla mna dobra na Marshall ampy: http://www.twinsound.de/jta-450.0.htmlUkazky podobne ako ten original: Podla mna aj tie reedicie hraju dobre a co som skusal aj nejake JMP-cka, tak najviac zvukovo to sedi s tym Cervenym Plexi co tu predavam. Je to prierazne a stredova a tak to mam napocuvane. Dost vela sa da potom dorobit tym co dam medzi amp a gitaru.
|
|
« Posledná zmena: 28. Máj , 2013, 09:16:45 od Stano »
|
Zaznamenané
|
Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
|
|
|
Stano
|
|
« Odpoveď #2102 kedy: 28. Máj , 2013, 08:56:17 » |
|
Presne tak, ako pises. Zalezi od gitary. S LPckom a screamerom mam presne tento zvuk:
Ak toto nie je mohutne a tlste, tak ok.
Ano toto je skutocne podla mna Marshall sound, a do 4x12 bedne pri dostatocnom vybudeni je to tam ako ma byt.
|
|
« Posledná zmena: 28. Máj , 2013, 08:57:22 od Stano »
|
Zaznamenané
|
Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
|
|
|
Stano
|
|
« Odpoveď #2103 kedy: 28. Máj , 2013, 09:01:02 » |
|
Fuk to zdaleka nie je, ale nechajme to radsej tak. Kuknite si tie dve ukazky toho stareho JTMka, nie 69 plexiny co som dal ako prvu a ak na novom JTM45 spravite taky zvuk, tak mi dajte vediet. Progi tak s tymto s tebou uplne suhlasim, az sa tomu cudujem Musim ale na obranu Marshall ampov povedat, ze aj tie reedicie hraju dobre, aj ked inak a kazdu jednu Plexinu som mal rozobratu a kazda je podla mna dost podctivo urobena. Napr. oproti novym Orange ampom je to podla mna o triedu lepsie.
|
|
« Posledná zmena: 28. Máj , 2013, 09:06:06 od Stano »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #2104 kedy: 28. Máj , 2013, 10:03:32 » |
|
Tieto su fajn tiez celkom. Samozrejme tam zrejme dost robi aj ten 59 Standard.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #2105 kedy: 30. Máj , 2013, 07:48:05 » |
|
Porovnanie od toho isteho typka
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
joey
|
|
« Odpoveď #2106 kedy: 30. Máj , 2013, 07:48:36 » |
|
O tomto bola rec
s Robertovym LP a mojim Carlsbrom sme fakt neboli daleko od tohoto
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joey
|
|
« Odpoveď #2107 kedy: 30. Máj , 2013, 07:51:35 » |
|
Porovnanie od toho isteho typka
mi pride ze ten Marshall ovela menej "prskal" a bol celkovo pevnejsi, co sa mne osobne viac paci.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #2108 kedy: 30. Máj , 2013, 07:53:53 » |
|
mi pride ze ten Marshall ovela menej "prskal" a bol celkovo pevnejsi, co sa mne osobne viac paci.
Hej, aj gulatejsi, viac sa mi lubi. Ale v kazdom pripade tie Germino su blizko, ale su dost drahe.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #2109 kedy: 30. Máj , 2013, 10:02:12 » |
|
strasne tenky upistany sound kks.. som myslel ze tie stare marshally hraju peknym plnym tonom a nie hentake zjapaky..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #2110 kedy: 30. Máj , 2013, 10:13:11 » |
|
ja neviem kde na tie zvuky chodia..ja mám rád viac skreslené Marshall zvuky a nikdy nemám problém si nakrútiť nejaký takýto zvuk:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
reeller_sk
|
|
« Odpoveď #2111 kedy: 30. Máj , 2013, 10:15:53 » |
|
hmm to co dal Progi hra ako keby pokazene, ja neviem ci nema usi ten clovek, alebo o co mu ide. To bude ale asi tym ze ma aj basy full up a kvoli tomu to prdi nenormalne.
|
|
|
Zaznamenané
|
I love my VHT! "proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)" :D:D...
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #2112 kedy: 30. Máj , 2013, 10:43:22 » |
|
ja neviem kde na tie zvuky chodia..ja mám rád viac skreslené Marshall zvuky a nikdy nemám problém si nakrútiť nejaký takýto zvuk:
o 10 tried lepsi sound.. ppci
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #2113 kedy: 30. Máj , 2013, 11:08:30 » |
|
strasne tenky upistany sound kks.. som myslel ze tie stare marshally hraju peknym plnym tonom a nie hentake zjapaky..
Ver mi, ze ako ktore.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #2114 kedy: 30. Máj , 2013, 11:09:32 » |
|
Toto je taky typicky sarmantny late 70s early 80s zvuk, ala uz JCM800.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|