Tak s Kochom mame za sebou aj nahravanie. Vyskusal som skresleny kanal - velmi konkretny s fakt peknym zrnom. Z coho som bol mierne v rozpakoch bola teplota komba... mal som problem chytit sasy... brutalne horuce.
Ale to bude tym, ze na kraji su hned lampy a hlavne nesetril som hlasitostou. Kombo na cistom uz od polky jemne kresli - celkom logicke pri dvoch EL84. Ale za polkou je to na mensich podiach absolutne nepouzitelne, kedze kombo reze uz na 3ke jak dive.
No, ale k veci:
Dosiel kamos z Kanady a doniesol so sebou same brutalne krabice. Co ma ale najviac zaujalo boli Empress efekty.
Spomeniem tri - Vintage modified superdelay, ParaEQ a Multidrive.
Co ma na tych efektoch neskutocne bavi je to, ze potaky su neuveritelne citlive, fakt som mal miestami problem nastavit delay ako napr. time, fb... chce to cvik, ale stoji to zato. Taktiez je tu maximalne ticho pri zapnutom efekte. Su to proste vymakane efekty. Skusim dat nejake kratke postrehy za par hodin skusania.
Delay - ma pochuja moznosti, co je v tomto pripade velke plus, prave kvoli prehladnosti. Jednoznacne a s najvacsim presvedcenim konstatujem, ze krajsie TAPE echo nenajdete nikde! Uplne rozmyslam nad Tape Delay (je to dalsi delay od nich a v podstate "len jedna" moznost z tejto drahsej varianty delayu). Ide brutalne do priestoru a ako jedine minus vidim, ze nema stereo vystup.
ParaEQ - nikdy som neriesil externy EQ na gitare a v podstate som sa s touto krabickou hral najmenej. Nesmiem vsak zabudnut na famozny boost a input pad - velmi prakticke hlavne pri jednokanaloch. Najma ten input pad.
Multidrive - neviem cim zacat... je to prvy drajv, ktory u mna osobne prekonal po dlhom dlhom case PlexiTone.
Je neskutocne prakticky, velmi sa mi pacia moznosti prepinania Select, kde si viete nastavit pomyselnu A a B moznost zo vsetkych troch drajvoch, ktore obsahuje tento Multidrive. Napr. v A nastaveni si navolite trebars len OD a v B OD+Dist. Alebo v A trebars Fuzz s OD a v B trebars vsetky tri naraz. Nehovoriac, ze opat citlivost potakov je jak klitoris zrelsej zenskej. K samotnym drajvom:
Fuzz - velmi fajnovy fuzzik, s poriadnym zrniskom a agresiou, jeden z tych lepsich fuzzov, nie je to len doplnok pedalu.
Overdrive - NAJLEPSI jemny overdrive, vyslovene sparkle overdrive s krasnymi vyskami jak tatransky potôčik. Hladal som ho roky, fakt asi 5 rokov som hladal tento jemny overdrive -
0:48 podkladove gitary. Ked ale zasolite gain v tomto OD mode, tak agresia rastie velmi rychlo. Super na nakopavanie ampov, ale aj vyborny crunch do cisteho. Hornym prepinacom "filter" je mozne nastavit treble booster, co sa mi zide do AC30tky.
Dist - velmi dobre mlaskajuci dist, pevny jak hovado, pripomina mi CAE skreslenie, nieco taketo:
- uplna parada, prierazne, nic tomu nechyba.
Kazdy z tychto drive-ov ma spolocny EQ, volume a mid freq. Opat JEDINA vytka je to, ze nema boost za skreslenim jak to ma PlexiTone. Momentalne hravam koncerty s PT a ten boost vyuzivam casto, hlavne na sola, ale aj na ciste gitary. Ale to uz nejak vymyslim, mozno cez EP booster.
Multidrive som si musel objednat. A co je horsie, ze robim si zalusk aj na ten delay, Buffer Plus a Nebulus (co je chorus, vibe a flanger v jednom). Vcelku ma zaujima comp od nich. Tento si musim niekde vyskusat.
Aby som nezabudol... s Jankom chystame novy pedal... blizsie info uz coskoro