Dnes sa mi zozbierali doma 3 gitary, sice kral Telecaster potom odisiel mozno uz navzdy, ale clovek si mohol porovnat najklasickejsie gitary ake len su v jednom case. Takze toto nebude nic pre Ibaneizstov, Schecteristov a podobnych tipkov, ale ako obycajne dalsi neobjektivne subjektivny mini testik.
Fender Telecaster American Standard 1994, standardne snimace
Najvacsi kral. V cistych zvukoch sa mu Gibsony nepriblizuju. V skreslenom je to asi o tom, kto ma co rad. Ja tento surovy zvuk uplne zerem a co ma dorazilo, ze pri palm mutingu to ma lepsiu odozvu a drive ako SG.
Tokai LesPaul 1979, snimace Gibson Burstbuker a stary PAF
Mne nejak nikdy humbuckre nerezali na cistom, ale da sa. V crunchi to uz cele oziva a najlepsie mu je v skreslenych oblastiach, cize metalovy vitaz a rockovy allrounder. Nikdy nesklame, neda sa toho uz zbavit.
Gibson SG Standard 2007, standardne snimace
Najprv som mal zmiesane pocity, cisty nic extra a skresleny nie a nie nastavit nieco rozumne, furt je to take blative nekonkretne. Potom ma napadlo prebrnknut nejake SG klasiky. Dal som Sabbathov - NIB, Snowblind, Paranoid a bolo to tam. Extaza. Vlastne ta prisla, ked som si spomenul na Claptonov SG a Sunshine of Your Love. Ta to konec! Specificka gitara, ktorej nie vsetko sadne, ale ked ano, tak po ****. Musim to dobre este poskusat.
Vysledok? Budem sa este vytesovat a pekne to hoblovat, ale uz teraz je jasne, ze treba mat vsetko.
PS: Fasa na tych gitarach je, ze okrem toho, ze dobre hraju, tak aj dobre vyzeraju. Pekny bonus navyse.