Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 15:52:21
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Brum TSL601  (Prečítané 2714 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
machura
nováčik
*
Príspevkov: 66

« kedy: 14. Jún , 2009, 17:12:46 »

Kombo mi nejak vic brumi. Dela to i HB, i mezipolohy (Fender Stratocaster HSS MIM, grafitove kameny). Vypada to na 50Hz.

Dela to na Lead kanalu, kdyz dam GAIN pres polovinu.  Zalezi, jak je natocena kytara.  Kdyz je rovnobezne s prednim celem komba, da se najit minimalni brum, ale je to tak rozmezi natoceni 5stupnu. Pak uz to je zase hodne.

Stahnul jsem vystupni i napajeci trafo, ze uz mam strach, ze se srouby pretrhnou a je to porad stejne. Lampa zadna mikrofonicka neni, to jsem zkousel. Nejhorsi je, ze kdyz jdu od komba dal (6m), zda se, ze se to zvysuje. Kdyz zkousim jinou snuru (3m), je to stejne. Kdyz pustim struny, je to stejne.  Zda se mi, ze uz kdyz zapnu hlavni vypinac a kombo je porad ve standby, ze jiz je trosku brum slyset v repro. To by podle me byt nemelo, kdyz jeste lampy nepracuji, jen se zhavi, ne ?

Co by to mohlo byt ? Jestli mi to bude delat na zabave, zvukar me vyzene.
Zaznamenané

Marshall TSL601, MC212 s 2x Vintage 30/60W-8Ohm => 16Ohm, Fender Stratocaster HSS MIM.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #1 kedy: 14. Jún , 2009, 18:02:30 »

Skusal si inu gitaru, iny kabel, iny aparat, ale v tej istej miestnosti?
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2 kedy: 14. Jún , 2009, 18:39:25 »

strelim naslepo - snimace+ kabel?
Zaznamenané

reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #3 kedy: 14. Jún , 2009, 19:03:03 »

strelim naslepo - snimace+ kabel?
na 80% to bude snimacmi, alebo elektronikou v gitare aj podla mna...
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
machura
nováčik
*

« Odpoveď #4 kedy: 14. Jún , 2009, 20:20:57 »

Tak to by me nenapadlo, ze to budou delat ty nove kabely (Hotwire Premium, Adam Hall). Proto mi bylo divne, ze drive to nedelalo. Zkusil jsem jinou kytaru - stejne.  Tak jsem vyhrabal stare kabely, ktere uz nepouzivam a najednou byl pokoj. Akorat, ze ty stare kabely sezerou veskery zvonivy cisty zvuk Fendera. Krome jednoho asi 12 let stareho - home made - ten snad pujde pouzit - kompromis mezi ztratou vysek a brumem.

Tzn. ty nove kabely maji horsi stineni a zrejme diky tomu nemaji takove parazitni kapacity a nefunguji jako pasmova propust pro vysoke frekvence. Stare maji lepsi opleteni, ale zrejme vnitni izolace nestoji zanic a je to jako kondenzator.

Asi budu muset jit alespon pro Planet Waves PW-G20 High end - bude to stacit ? Do tydne ma prijit bezdrat AKG, tak to mozna i vydrzim...
Zaznamenané

Marshall TSL601, MC212 s 2x Vintage 30/60W-8Ohm => 16Ohm, Fender Stratocaster HSS MIM.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #5 kedy: 14. Jún , 2009, 20:43:18 »

na 80% to bude snimacmi, alebo elektronikou v gitare aj podla mna...
alebo rozvodmi v budove :)
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #6 kedy: 14. Jún , 2009, 21:56:07 »

ono vies stary kabel sa Ti mzoe zdat, ze nebrumi, pretoze ked zere vysky, tak ciastocne stahuje zo sebou aj brum. alebo ta druha moznost je, ze su naozaj nahovno  :)
Zaznamenané

machura
nováčik
*

« Odpoveď #7 kedy: 15. Jún , 2009, 05:59:25 »

Takze Planet Waves PW-G20 High End by to mel vyresit ? Tzn. zachovat vysky a byt odolny proti nachytani brumu ?
Zaznamenané

spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #8 kedy: 15. Jún , 2009, 06:05:41 »

alebo Monster cables a maš pokoj aj vyšky Na zdravie!

Alebo Elixir kabľes
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
machura
nováčik
*

« Odpoveď #9 kedy: 15. Jún , 2009, 08:02:21 »

alebo Monster cables a maš pokoj aj vyšky Na zdravie!

To jako ze ten PW-G20 bude bez brumu, ale nebudou vysky ?
« Posledná zmena: 15. Jún , 2009, 08:02:45 od machura » Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #10 kedy: 15. Jún , 2009, 08:17:19 »

Mates mi pred casom predal gitarovy kabel - aj som si isty cas myslel, ze je fajnovy - aj konektory mal ( aj ma ) dobre. je to robeny kabel. ked som prisiel do skusobne, tak som zistil, ze ked po nom stupam, tak to puka v zosiku - mikrofonicky na hovado... a nebol ani lacny. esteze sa odstahoval do BA  Bacha na vec kamo! Bacha na vec kamo!

Bavím sa skvele
Zaznamenané

machura
nováčik
*

« Odpoveď #11 kedy: 15. Jún , 2009, 09:10:28 »

Hmm... tak podle http://www.gitaristi.sk/Test-kablov je ten Palnet Waves skoro za 700Kc jen "laciny" kabel... Pockam radeji, az prijde bezdrat a uvidim, jestli bude treba nejaky kabel kupovat...
Zaznamenané

joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #12 kedy: 15. Jún , 2009, 09:58:11 »

a vrči ti to aj ked nemaš žiadny kabel v aparate a je zapnuty???
Zaznamenané

machura
nováčik
*

« Odpoveď #13 kedy: 15. Jún , 2009, 11:17:50 »

a vrči ti to aj ked nemaš žiadny kabel v aparate a je zapnuty???

kdyz zapnu napajeni, trosku zacne brum v repro.

Kdyz neni kabel a kombo je komplet zapnute a neni v nem snura, tak je taky jen drobny brum v repro, ale nevrci - ani nemuze. Kdyz neni jack v zdirce, je vstup u TSL podle schematu zkratovany.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #14 kedy: 15. Jún , 2009, 15:48:34 »

chod to skumat aj do inej skusobne alebo do ineho priestoru... mozes mat uplne nahovno elektricke rozvody a ty budes laborovat s kokotinami, minies peniaze na kable a problem je v inom...

okrem toho - ruku na srdce - ked hras, je uzitocny signal z gitary vyssie, ako brum ? je ! ked hras s kapelou, si schopny rozoznat rozdiel medzi kablom za 700 a za 1700 ? nie si ! ked to nahras, si schopny v uzitocnom signale spozorovat brum ? nie si !

takze ? jebat na brum  Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.106 sekund, 23 otázok.