Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
15. November , 2024, 20:51:28
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Guitar Rig 3 - ako na nožný ovladač?  (Prečítané 4482 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Michal.K
nováčik
*
Príspevkov: 47

« kedy: 26. Jún , 2009, 10:56:07 »

Ako by sa dalo prepojiť PC s nejakým ovládačom, alebo iným USB kontrolerom, aby sa dalo ovládať Guitar Rig bez toho originál kontrolera?

Ako moja ideálna predstava je, že kúpim niečo (alebo nechám urobiť), to potom napojím do PC cez USB port rovnako ako joistik na hru, navolím tlačítko a fungujem.

Existuje niečo také? Ako stačí mi de facto úplne niečo jednoduché s 2 tlačidlami, kde budem len meniť presety nahor a nadol (prípadne aby tam bol pedál).

Prípadne dá sa doma niečo také urobiť?
« Posledná zmena: 26. Jún , 2009, 15:58:53 od Michal.K » Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #1 kedy: 26. Jún , 2009, 11:13:57 »

musis pohladat mne sa nechce ale existuje to aj sa to predava videl som to.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 26. Jún , 2009, 11:42:31 »

hocijaky midi controler dokaze ovladat Guitar Rig, ale iba standalone pravdepodobne. najlacnejsi a tym padom najlepsi je Behringer FCB 1010.
Zaznamenané
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #3 kedy: 26. Jún , 2009, 11:54:08 »

ja som videl aj taky univerzalny programovatelny vypadal ako podlahovy multak, ze mal potenciometre a display da sa nimi ovladat GR alebo hocaky simulator. a islo to do usb.   
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Michal.K
nováčik
*

« Odpoveď #4 kedy: 26. Jún , 2009, 12:00:14 »

No také niečo, ale keby to malo o 1/3 menej tlačidiel a tiež tá cena išla o 1/3 dolu...

Lebo ak by som iž mal dať cez 5000 za tamto, to si môžem už dokúpiť priamo ten originál Guitar Rig controler.

A tiež ale neviem, či to má vstup USB?
Rsp. myslíte, že by sa dalo na to použiť napr. aj nejaké klasické hracie zariadenie na hry...

Ako fakt nepotrebujem zložité zariadenie ktoré sa dá uplatniť na zvukové napájanie, len čisto niečo na USB.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 26. Jún , 2009, 12:10:54 »

No také niečo, ale keby to malo o 1/3 menej tlačidiel a tiež tá cena išla o 1/3 dolu...

Lebo ak by som iž mal dať cez 5000 za tamto, to si môžem už dokúpiť priamo ten originál Guitar Rig controler.

A tiež ale neviem, či to má vstup USB?
Rsp. myslíte, že by sa dalo na to použiť napr. aj nejaké klasické hracie zariadenie na hry...

Ako fakt nepotrebujem zložité zariadenie ktoré sa dá uplatniť na zvukové napájanie, len čisto niečo na USB.

ten FCB je tak lacny, ze nejaky znackovejsi jednoduchsi midi controler moze stat kludne aj viac... sice to nesledujem roky, ale Digitech kedysi vyrabal 2 tlacitka + pedal a na slovenskom pulte to stalo dobre cez 8 litrov...

vsak si daj do google midi controler a uvidis co je na trhu.

vacsinou to ide cez midi, takze budes potrebovat nejaky midi interface, M-Audio ma nieco v ponuke za cca liter. alebo mozno ako pisal Musicman najdes nieco aj po USB...
Zaznamenané
Michal.K
nováčik
*

« Odpoveď #6 kedy: 26. Jún , 2009, 15:10:53 »

Tak to ja síce verím, ale osobne by som potreboval niečo malé, aby sa to dalo zobrať, preniesť a tak.
A ako zas kupovať niečo čo je za prvé veľké, relatívne nákladné (ktoré inak ani nevyužijem, lebo mám multiefekt) a s tým, že ak to nebude mať priamo podporu USB, tak medzi to zas nejaké prevodníky, ďalšie káble atď.  To mi pripadá dosť nasilu.

(práve to sa mi na tom GR páči, že stačí 1 kábel do zvukovky, k tomu nejaká majá krabička 1 káblom do USB a hotovo => žiadne vyťahovanie komba, multiefektu, zapínanie do elektriky ak si chcem doma len tak na chvíľu zahrať => žiadny bordel a je to ľahko prenosné napr. na chalupu).

A keďže nič také asi vhodné za normálnu cenu (vzhľadom na účel použitia) asi ani nebude, tak sa snažím prísť na niečo, ako by sa to dalo urobiť doma. Ako keby som mal schému alebo niekto by vedel poradiť, ako by sa dal ten USB vstup urobiť po elektronickej stránke (aby to komunikovalo), tak potom už po materiálnej stránku by som to zvládol v pohode.

Skúšal som tam pripojiť joistik, na ten to nereaguje. Ale dá sa tam nahodiť klávesnica, a nahodiť si jednotlivé tlačidlá na jednotlivé klávesy

=> ma tak napadlo, či by sa teda nedalo buď nejakú staršiu klávesnicu odstrojiť, najlepšie možno nejakú numerickú pre nootebook a trochu sa s tým "pokutiť" a možno by to účel splnilo.

1. keby niekto mal nejaké znalosti v PC elektrotechniky, alebo skúsenosti s niečím takým a vedel by podariť, budem rád
2. ak niekto nájde nejaké zriadenie, ktoré by vyhovalo tak ako je, tiež.
« Posledná zmena: 26. Jún , 2009, 15:19:26 od Michal.K » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #7 kedy: 26. Jún , 2009, 15:14:57 »

google, stranka vyrobcu pre GR, trochu samostudia nez polozim otazku, nic? hm  Popiskujem si

http://www.native-instruments.com/#/en/products/guitar/guitar-rig-kontrol-edition/
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 26. Jún , 2009, 15:19:47 »

neviem ake mas teoreticke znalosti, ale povedal by som, ze uvazujes trochu zvlastnym smerom, aspon z mojho pohladu... co znamena priama podpora ?? strandardne sa to robi priamo cez midi, ktore evidentne nemas... ja sice verim, ze v dobach USB sa urcite da najst cosi take, ale bezne midi pedale co poznam nie su USB. ako si predstavujes to vyrobit ? ze das do nejakej skatule chip a na nom budu instrukcie co to ma vysielat ?

co vlastne potrebujes na GR ovladat ? ja som raz v zivote zacitil potrebu ovladat v GR kvakadlo pod hostitelskym programom a to nejde.

toto je prvy link z google:

http://g-force.info/midiboard_comparison.htm
Zaznamenané
Michal.K
nováčik
*

« Odpoveď #9 kedy: 26. Jún , 2009, 15:52:58 »

No práveže mne by úplne stačilo, aby som si vedel meniť presety nohou.  => PREV. SOUND  a NEXT SOUND.
Tato by mi úplne stačilo.

No midi nemám a ako som aj spomínal nechcem (z dôvodov, aké som už spomínal).
Proste ja som to bral tak, že aj ten originál controler ide cez USB.   Preto som myslel, že či nie sú aj nejaké také "pedále" aj nejakej Hamy či niečo také, ktoré vlastne nie sú ako hudobný komponent, ale čisto PC hracie zariadenie (ako nejaký joistik, volant a pod).

A to čo som  myslel, bolo, že nejaký nejaký plošák, z ktorého by z jednej strany išiel USB a z druhej strany by boli len káble, na ktoré by sa potom osadili jednotlivé spínače...

Ale v podstate také niečo by mohla splniť aj tá klávesnica...

Jednoducho len som chcel to, že mám doma multiefekt, Guitar Ring oproti tej prvej verzii (ktorá mi  dobre nešla), tak teraz ide (aj kvôli lepšiemu PC ako vtedy) a celkom sa mi páči, ale zatiaľ ho len skúšam a neviem ale či, zostanem len čisto u neho.
Ak áno a ostatné zavrhnem, nemám problém si kúpiť kompletne celý originál guitar ring aj controlerom. Ale investovať 5 000 do nejakého midi kontroleru, ktorý mi bude na prd, keď po mesiaci sa vrátim k multiefektu, mi príde celkom blbá investícia nemyslíš?
Ale ak by som bol našiel nejaký jednoduchý controler do nejakých 2040 €, ktorý by bol univerzálny na použitie s PC s ktorý by sa dal teda použiť s ktorýmkoľvek PC softwarom, tak by som s tým nemal problém.
=> dúfam, že už chápeš...
« Posledná zmena: 26. Jún , 2009, 15:54:14 od Michal.K » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 26. Jún , 2009, 15:58:52 »

chapem... a to cela ako doma ? kaslal by som vrazat aj tych 20 euro na prepinanie presetov...  :)
Zaznamenané
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #11 kedy: 26. Jún , 2009, 16:56:33 »

http://www.musicarts.com/IK-Multimedia-Stealth-Pedal-USB-Powered-Guitar-Audio-Interface-Software-Controller-580403-i1436574.mac

http://www.transcriptiongear.com/store/IN-USB.html?gclid=CM2XkvOkqJsCFUcTzAod91ux6w

neviem najst ten co som videl ale to vyzeralo ako multiefekt akurat to islo cez usb do pc a ovladal sa s tym gitarovy simulator.
Zaznamenané

arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #12 kedy: 26. Jún , 2009, 18:32:43 »

U Thomanna majú kábel USB - MIDI In/Out. Stojí to 19,-€, to je zadara. http://www.thomann.de/de/esi_midi_mate.htm
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
Michal.K
nováčik
*

« Odpoveď #13 kedy: 27. Jún , 2009, 14:23:24 »

chapem... a to cela ako doma ? kaslal by som vrazat aj tych 20 euro na prepinanie presetov...  :)
No však práve preto, že ako len kvoli tomu investovať nejak moc, sa mi nechce-a aj preto ze hrám len doma. Ale zas z multiefektu som zvyknuty menit efekty nohou, a kedže hrám Pink Floyd, tak tam je prechodov veľa a efekty sa menia dosť často behom skladby.
Ale myslím, že zatiaľ to vyriešim druhou klavesnicou, ktorú bachnem do USB (medzernik je veľky).
A keď tak možno ju aj potom nejak otuningujem.

Ako bud odstrojiť alebo aj celu klavesnicu rsp. numerickú dať do nejakej "krabice", do ktorej by sa zakomponovali tlačítka, ktoré by potom po zmačknutí stlačili spínač tlačítka, či priamo celú klavesu.

A zohnať nejakú staršiu klávesnicu, pár kusov preglejky, či plastu, nejaké kovové puzdrá s čapmi a niečo na povrchovú úpravu, by zas nemuselo byť nejak hrozne náročné, a pri troche snahy by to ani zle nemuselo vyzerať nie?
« Posledná zmena: 27. Jún , 2009, 14:28:42 od Michal.K » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 27. Jún , 2009, 14:28:13 »

a ty si hras cele skladby Pink Floydu a nutne si musis pocas jazdy prehadzovat zvuky a nemozes prestat hrat a prepnut si rukou ? to hras s nejakym podkladom ?

tak potom si natiahni podklad do sekvenceru, tam si zapni ako plugin Guitar Rig a nechaj si prepinat presety cez MIDI ako Program Change v tom sekvencery. a nemusis sa uz vobec na nic sustredit. tak nejak to urcite ma poriesene aj Gilmour na podiu, ze sa mu to prepina automaticky z nejakeho cohosi...  :)
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.088 sekund, 23 otázok.