V utorok som bol na bratislavskom koncerte tohoto turne.
V medziach pop/rocku to bolo jedno z najkvalitnejsich vystupeni ake som na domacej scene videl.
Kapela bola zlozena z top muzikantov:
Marcel Buntaj, Juraj Gaspar, Juraj Tatar, Bruno Oravec a gitary uplna ceresnicka na torte v podobe Jimi Cimbalu a Dusana Antalika.
Jimi zastaval klasicku rockovu skolu s dvoma fullstackmi za sebou. V solach nesetril notami a vsetkymi moznymi srederskymi technikami. Solo z Vody zahral do bodky ako zo studia.
Dusan je cim dalej tym viac ovplyvneny jazzom a fusion a to sa odzrkadlovalo aj v jeho hre. Premyslene, vystavane sola, skvely zvuk a taky ton, ze PAN TON. Je pre mna takym slovenskym Lukatherom, ale s lepsim zvukom.
V predstavovacke si dal kazdy muzikant kratke solo. Gaspar nam cosi zaslapoval a Tatar vystruhal take jazzove solo, ze som si musel radsej sadnut.
Co sa spevakov tyka, tak Haberovi sa potvrdilo, ze je dlhorocnym milacikom publika. Vyborne vystupovanie, vtip, charizma a v prvom rade 100%-tny spev. Ziaden slovensky spevak sa mi nepocuva tak dobre nazivo ako Habera.
Vrchol tohoto vsetkeho bol, ked sa k Haberovi pridala (podla mna) najlepsia ceska spevacka Lucie Bila, ktora svojim hlasom uplne zmietla zo stola mlade spevacky, ktore spievali predomnou. Mensie zavahania mala v skladbe Chlap z kriza, v ktorej si par krat poplietla text.
Na moje prekvapenie spieval cisto aj Jozo Raz a Vaso Patejdl dal poctivo aj koniec v Ak niesi moja.
Mladsiu generaciu zastaval Peto Cmorik, ktory ako vzdy spieval vyborne a vyborna ceska spevacka Ewa Farna. Este tam boli Tweensky, Kristina, ale to bol caj.
Aby sme nemali taky dobry pocit z koncertu, tak v strede nam trochu pokazil dobry dojem Ibi Maiga so svojimi cierymi ovcami, bielou bacou a podobnymi saskarnami.
Ak niesi moja:
Laska sialena: