Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
01. November , 2024, 22:31:58
Strán: 1 2 [Všetko] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: http://www.stewmac.com  (Prečítané 3829 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
marosisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 420

« kedy: 02. August , 2009, 12:28:07 »

chalani nemate niekto skusenosti s niecim takym niekde pobliz ,alebo ste uz objednali aj nieco od http://www.stewmac.com ,alebo podobne. daju sa tu dakde zohnat vbsakovake pilniky kotuce rasple a hobliky? hladal som nake alternativy ale nic moc. u sivcaka som kukal na nete ,ale ani tam...
Zaznamenané
Racius
pravidelný návštevník
Príspevkov: 243

« Odpoveď #1 kedy: 03. August , 2009, 10:40:55 »

Jeden výrobca a opravár akustických nástrojov z Prievidze (Vladimír Hlohovský) odtial kupuje veci, vraj sú dobré, ale veľmi drahé.
Nepametám si už presne koľko stál rádiusový blok na brúsenie hmatníka, ale vzhľadom na tú cenu som vzal do ruky drevo a dláto a mal som ho hotový za hodinku Bavím sa skvele
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #2 kedy: 03. August , 2009, 12:24:05 »

Igor Keller ma tie bloky na radius. Skus napisat uzivatelovi igork.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Maco
okukávač

Príspevkov: 1

Swing cat

« Odpoveď #3 kedy: 04. August , 2009, 10:58:00 »

chalani nemate niekto skusenosti s niecim takym niekde pobliz ,alebo ste uz objednali aj nieco od http://www.stewmac.com ,alebo podobne. daju sa tu dakde zohnat vbsakovake pilniky kotuce rasple a hobliky? hladal som nake alternativy ale nic moc. u sivcaka som kukal na nete ,ale ani tam...

S touto firmou mam dobre skusenosti. Do siedmich dni   zaslali vsetko co som si objednal + katalog zdarma. Mozem len odporucit.
Zaznamenané
Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #4 kedy: 04. August , 2009, 12:02:17 »

Ja som od nich kupoval viac krat a vsetko bez problemov. Katalog ti poslu zadarmo, hoci si ani nic neobjednas. Ja sam mam asi 5.

Inak daju sa kupit taketo veci aj niekde inde, ale vacsinou tiez USA.
Zaznamenané
marosisko
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5 kedy: 04. August , 2009, 14:59:20 »

objednal som ten katalog. ako to je s platenim. postup? staci obycajna mastercard. lebo ked som vybavoval platobnu kartu vo VUB  ,tak sa zenska pytala ci s nou chcem vyrazit aj do ameriky. a ja ,ze nie...
Zaznamenané
marosisko
pravidelný návštevník

« Odpoveď #6 kedy: 04. August , 2009, 15:05:59 »

chcem ukuchtit daco taketo na sposob chat atkins ,ale masivne frezovane telo  a smrekova doska skor pre efekt s piezo v kobilke. telo este nemam narysnute. asy tiez daco kuchtite ked tam kupujete. poradte. zatial som robil iba male miniatury z preglejky a odpadov z eurookien. hlavne vobec neviem ake drevo. najskor javor jelsa smrekova doska a nake riadne na hmatnik.....

* classic_guitar.pdf (442.23 KB - stiahnuté 136 krát.)
« Posledná zmena: 04. August , 2009, 15:07:49 od marosisko » Zaznamenané
marosisko
pravidelný návštevník

« Odpoveď #7 kedy: 07. August , 2009, 19:29:27 »

keby dakto chcel. nasiel som pilku od firmy Pilana. capovacka za dakych 100 SKK. o dost lacnejsia ako hinta v tej amerike. parametrami vhodna na prazce sa mi zda. http://www.technaco.sk/default.asp?cls=stoitem&stiid=7893
Zaznamenané
pet
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 90

« Odpoveď #8 kedy: 07. August , 2009, 20:43:20 »

keby dakto chcel. nasiel som pilku od firmy Pilana. capovacka za dakych 100 SKK. o dost lacnejsia ako hinta v tej amerike. parametrami vhodna na prazce sa mi zda. http://www.technaco.sk/default.asp?cls=stoitem&stiid=7893

No neviem, či tá pilka bude veľmi vhodná. Píšu pri nej údaj o hrúbke 0,65 mm, čo už je neľa na to aby sa tam pražec udržal bez lepenia. A navyše ak je to hrúbka pílového listu, tak šírka rezu bude ešte väčšia.

Niektoré nástroje vhodné aj na výrobu gitár sa dajú objednať aj od slovenského dodávateľa www.tonewood.sk a vedia dodať aj tovar zo stránky www.dick.biz, len ceny sú navýšené...

Ak budeš niečo objednávať zo stewmac, možno by som sa pridal.
Zaznamenané
Racius
pravidelný návštevník
Príspevkov: 243

« Odpoveď #9 kedy: 07. August , 2009, 21:43:20 »

No neviem, či tá pilka bude veľmi vhodná. Píšu pri nej údaj o hrúbke 0,65 mm, čo už je neľa na to aby sa tam pražec udržal bez lepenia. A navyše ak je to hrúbka pílového listu, tak šírka rezu bude ešte väčšia.
V tomto máš pravdu, ja som zhodou okolností zdedil jednu čapovaciu pilku s hrubkou 0.7mm a nebolo to na pražce dobré, dostal som ale jeden nápad a to taký, že som jednu stranu sklepal kladivom, zatial čo druhu stranu som nechal zarývať sa do mäkkého dreva.
Dostal som približne tych 0.6 mm hrubky.
Avšak, pražce mi potom aj tak na krajoch vyliezali, lepiť im kraje bolo nevyhnutné.
Zaznamenané
marosisko
pravidelný návštevník

« Odpoveď #10 kedy: 07. August , 2009, 21:52:11 »

sak som sa tu aj pytal akym sposobom a ako sa to plati a nikto nic. nevadi pride katalog a idem daco objednat a napisem. pisali na mail ze do troch tyzdnov. inak mam aj lepsiu stranku http://www.michalmolin.cz/japonske-pily/ ale ceny su tam iba o cosi nizsie ,ale zase vyber vacsi  co sa rezbarstva tyka. ten 0,5 mm by nemal az tak vadit. ani nebude ,lebo tie zuby prasive stlacim v lise a bude. ta pilka nemusi mat sirsi rez ako list ,lebo nejde hlboko.  prazec s tymi srandami ma okolo 0,8mm. by to mohlo aj drzat ak sa nemylim... nakoniec ajtak objednam pilku z ameriky. aj to by som rad vediet ci na vsetky prazce vsetkych druhov a zo vsekych kutov sveta je rovnaky otvor na hmatniku....
Zaznamenané
kato
pravidelný návštevník
Príspevkov: 425

« Odpoveď #11 kedy: 24. August , 2009, 19:06:44 »

Daj si prebrusit niekde na bruske na plocho pilku na zelezo na 0.6mmm a mas to za niekych 4ojr.Aky radiusovy blok potrebujes?
« Posledná zmena: 24. August , 2009, 19:10:11 od kato » Zaznamenané
marosisko
pravidelný návštevník

« Odpoveď #12 kedy: 27. August , 2009, 18:50:40 »

v tych radiusoch nemam az tak jasno. neviem ci je radius hmatnika po celej dlzke rovnaky ,alebo sa smerom k telu zvatcuje. ja som radsej za rovnaky po celej dlzke. chcel by som daco ako LP asi 12" - 305mm.
« Posledná zmena: 27. August , 2009, 19:26:27 od marosisko » Zaznamenané
marosisko
pravidelný návštevník

« Odpoveď #13 kedy: 27. August , 2009, 19:25:05 »

sa radsej opytam ,lebo som nasiel na nete aj taketo obrazky a neni ich malo....

* radius001.gif (8.2 KB, 225x288 - prehliadnuté 277 krát.)

* radius3.gif (4.61 KB, 180x200 - prehliadnuté 263 krát.)
Zaznamenané
reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #14 kedy: 27. August , 2009, 19:43:17 »

pozrel som na všetky gitky čo mám a je to tak ako hovorím.

Ako by si pre boha s blokom zbrusil plynule rozdielne radiusy? ?§!.
Vacsina gitar ma rovnaky radius na zaciatku ako na konci, ale napriklad satchove js ko ma multiradiusovy hmatnik, takze nema po celej dlzke rovnaky.
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
pet
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 90

« Odpoveď #15 kedy: 27. August , 2009, 19:45:37 »

sa radsej opytam ,lebo som nasiel na nete aj taketo obrazky a neni ich malo....

Áno, používa sa aj premenlivý rádius, ale je to špecialita, čiže viacmenej výnimočne. Je to lepší spôsob ako vyrobiť hmatník, pretože vtedy majú struny nad hmatníkom rovnomernejšiu výšku. Je to ale náročnejšie na výrobu - vieš si predstaviť "radius sanding block" s ktorým by sa toto dalo dosiahnuť? Preto sa štandardne vyrábajú hmatníky s rovnakým rádiusom po celej dĺžke, najčastejšie asi 12"...
Zaznamenané
marosisko
pravidelný návštevník

« Odpoveď #16 kedy: 27. August , 2009, 20:06:14 »

pozrel som na všetky gitky čo mám a je to tak ako hovorím.

Ako by si pre boha s blokom zbrusil plynule rozdielne radiusy? ?§!.

musel by byt rovny a musel by som mat vela stastia....  tan katalog uz prisiel. vyzere jak noviny. je to ciernobile a prislo to zo svedska....
Zaznamenané
Strán: 1 2 [Všetko] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.109 sekund, 22 otázok.