Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 00:35:53
Strán: 1 [2] 3 4 ... 19 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jolana Iris A Telecaster  (Prečítané 50966 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
golfmann
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 89

« Odpoveď #15 kedy: 14. December , 2012, 18:56:32 »

mna by zaujimalo preco by to nemalo hrat?.. ak tam bude elektronika ak ma byt hrat by to malo.. nove snimace dobre nastavena kobylka , krk, struny, menzura a hrat to musi.
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #16 kedy: 14. December , 2012, 18:58:20 »

lenže hociaké čínske poleno za 100€ bude hrať o niekoľko tried vyššie...
« Posledná zmena: 14. December , 2012, 18:58:36 od pelko » Zaznamenané
golfmann
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #17 kedy: 14. December , 2012, 19:09:27 »

ale preco ked vsetky diely budu take site cinske co pomenim ako na celej cinskej ftakovine?. Zvuk robi struna snimac. Gitare je ejdno ci do tela nasrobujem este nejake kridla pol metrove alebo nie. Zahra to co zachveje struna a zoberie snimac nic ine. to je mozno 95% zvuku dalsich 5 % je mozno odraz nejakeho vlnenia na pickguard a spät na struny. Mozna sa mylim daj ma do obrazu.
« Posledná zmena: 14. December , 2012, 19:10:07 od golfmann » Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #18 kedy: 14. December , 2012, 19:15:36 »

Podľa tvojej tézy je teda úplná zbytočná jedna vec... drevo.
Zaznamenané
golfmann
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #19 kedy: 14. December , 2012, 19:19:52 »

to som nepovedal a su gitary roznych tvarov, a hraju dobre ked tvar zanecham a jemné opticke vady odstranim co su na foto aj tak to nebude dobre hrat? Dostatne ma do rozumu kurnik nech mam rpedstavu o com hovorite.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #20 kedy: 14. December , 2012, 19:20:16 »

ale preco ked vsetky diely budu take site cinske co pomenim ako na celej cinskej ftakovine?. Zvuk robi struna snimac. Gitare je ejdno ci do tela nasrobujem este nejake kridla pol metrove alebo nie. Zahra to co zachveje struna a zoberie snimac nic ine. to je mozno 95% zvuku dalsich 5 % je mozno odraz nejakeho vlnenia na pickguard a spät na struny. Mozna sa mylim daj ma do obrazu.

najprv odprisahaj na svoju smrt, ze to pises vazne a nie si len nejaky provokater. potom mozme dalej kecat.
Zaznamenané
golfmann
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #21 kedy: 14. December , 2012, 19:30:09 »

Preco by som myl byt provokater?.. A ak by som prizsahal tak na svoj zivot nie na svoju smrt aby to bolo v tvoj prospech ak v moj tak na smrt samozrejme. hh. :-).. ja to beriem tak ze nieje to gitara ako spanielka kde su skutocne hlasite rezonancie a cez to telo to prechadza a ide to vonku. Tam nieje taka ozvucnica. Mám pravdu?  K tomu drevu by som povedal tak ze by to malo byt dobre odstate drevo aby sa nehybalo casom(nekrivilo ako krk tak aj telo, kvalitnejsie varianty su krk s hmatnikom s jedneho kusu a podla toho aj cena gitary plus narasta to aj v zavislosti od typu dreva a toho casu kolko to schlo a v neposlednom rade kto to robil, ci Telecaster ala Harley Benton alebo Fender.
Zaznamenané
golfmann
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #22 kedy: 14. December , 2012, 19:35:38 »

Tiez by ste sa mohli niekto vyjadrit k preprazcovaniu gitary co nato poviete. Ako spravne nato. Chcel by som pocut vyjadrenie iba od tych co to robili, a vysledok bol vyborny.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #23 kedy: 14. December , 2012, 19:37:06 »

tieto Jolany praveze neboli z kvalitneho dreva. takisto mali telo o poznanie tensie, ako standardne gitary. ono to totiz vobec neni jedno, ze ake je to drevo a kolko ho je. urcite si si vsimol, ze firmy pouzivaju rozne dreva, dokonca v ramci rovnakeho modelu jeden vyrobca pouziva rozne dreva, pripadne sa robia kombinacie driev. lebo skratka na tom zalezi.

Jolana Iris bola zla gitara aj za nova. aj ked sa na nej pomenili komponenty, snimace, hardware, stale to bola podpriemerna gitara a pisem to z viacnasobnych osobnych skusenosti.

no a ty mas vrak takejto gitary, rozlamane zvysky tela a krk. kolko Ta vyjdu vsetky komponenty, co chybaju ? tolko, co si kupis z druhej ruky cinksu kopiu Telecastera, ktora bude asi o milion percent lepsia, ako vsetky Irisky sveta s najelspim moznym tunningom.

vela stastia a radosti pri prerabke  Na zdravie!
Zaznamenané
golfmann
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #24 kedy: 14. December , 2012, 19:48:01 »

A pred 30 rokmi si s cim porovnaval IRISKU kvalitou myslim.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #25 kedy: 14. December , 2012, 19:49:35 »

A pred 30 rokmi si s cim porovnaval IRISKU kvalitou myslim.

teraz nerozumiem Tvojej otazke.

pred 30 rokmi bolo s cim porovnavat, po prve.

ak napisem, ze som sa babraval s Iriskami pred 15-20 rokmi, uz to bude v poriadku ?
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #26 kedy: 14. December , 2012, 19:56:05 »

Pred 30 rokmi sa dalo porovnávať s kadečím. Okrem iného aj s nástrojmi, ktoré vyrábali vtedajší majstri na Slovensku. A robili sa vtedy dobré nástroje a aj dobré aparatúry. Boli sme náročnejší, lebo sme museli byť.
Zaznamenané

KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #27 kedy: 14. December , 2012, 20:28:50 »

Kvalitné drevo sa na Jolany dostalo iba náhodou  Žmurk Stalo sa mi, že som hral na perfektnej Jolane, ktorá hrala ozaj výborne, aj dohmat mala dobrý, aj ladila, ale takéto nástroje boli 1-2 možno zo stovky  Žmurk
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #28 kedy: 14. December , 2012, 20:31:09 »

Inak rekonštrukcia Jolán je vďačná, ak sa s tým pohrá niekto kto to vie, tak tie nástroje hrajú tak, že tie čínske šunty v nich majú vážnu konkurenciu, len podstatne drahšiu  Bavím sa skvele
Zaznamenané
golfmann
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #29 kedy: 14. December , 2012, 21:17:51 »

Pred 30 rokmi sa dalo porovnávať s kadečím. Okrem iného aj s nástrojmi, ktoré vyrábali vtedajší majstri na Slovensku. A robili sa vtedy dobré nástroje a aj dobré aparatúry. Boli sme náročnejší, lebo sme museli byť.

Vtedajši no name majstri ci?.. s cim sa to dalo porovnavat zahranicne sa zrejme do ruk ani nedostalo kedze bola doba aká bola. A do ameriky si si po gitaru asi nesiel.
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 ... 19 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.093 sekund, 22 otázok.