Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 23:30:21
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jolana Iris A Telecaster  (Prečítané 50816 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
golfmann
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 89

« Odpoveď #90 kedy: 16. December , 2012, 16:59:17 »

Ja som ho nehobloval ale brusil, ale hovor si co chces je sila ked to vies povedat iba na zaklade foto.. ale ok. aspon vidim akych majstroc tu mame pokracuj

a inac neviem o com hovori ten rok ..

a inac pozri si este v albume pridal som este neupraveny hmatnik tak to porovnaj..a tak kecaj
« Posledná zmena: 16. December , 2012, 17:04:17 od golfmann » Zaznamenané
golfmann
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #91 kedy: 16. December , 2012, 17:00:21 »

Mozem povedat aj ja ze boli naozaj mäkke tie prazce..
« Posledná zmena: 16. December , 2012, 17:02:02 od golfmann » Zaznamenané
killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #92 kedy: 16. December , 2012, 17:12:07 »

ja sa vam divim ze sa Vam este chce mu odpovedat.
pride mi to ako zvlastny druh masochizmu. ved aj tak vie vsetko najlepsie.
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #93 kedy: 16. December , 2012, 17:17:42 »

Ja som ho nehobloval ale brusil, ale hovor si co chces je sila ked to vies povedat iba na zaklade foto.. ale ok. aspon vidim akych majstroc tu mame pokracuj

a inac neviem o com hovori ten rok ..

a inac pozri si este v albume pridal som este neupraveny hmatnik tak to porovnaj..a tak kecaj
zbrúsil si jedine špinu- Pozri, každý nejako začíname a ja svoju robotu spred roka radšej ani nechcem vidieť  Bavím sa skvele Ale toto nieje nič extra. To prebrúsenie je minimálne, o kvalite opražcovania ani nehovorím  No hanbím sa..
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #94 kedy: 16. December , 2012, 17:23:56 »

Mám jednu fotku Irisky, ktorú som dávala dokopy, nič významné, iba oprava elektroniky a čiastočná rekonštrukcia krku. Tiež na ňom boli krátery ako na Mesiaci, ale z nehratelného nástroja, ktorý bol nebezpečný aj ako dekorácia sa stal nástroj, pri ktorom si muzikant môže zaspomínať na svoju prvú basu  Bavím sa skvele Ale pozri, na hmatníku žiaden kráter.
« Posledná zmena: 16. December , 2012, 17:26:04 od KubBasak » Zaznamenané
Dugerr
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 143

« Odpoveď #95 kedy: 16. December , 2012, 19:08:36 »

škoda roboty a vynaloženej námahy, lepšie by si urobil keby si si za ten čas našiel brigadu a zarobil na akukolvek gitaru, spravil by si lepšie a este by ti ostalo na pivo  Na zdravie!
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #96 kedy: 16. December , 2012, 19:17:11 »

ale hovor si co chces je sila ked to vies povedat iba na zaklade foto.. ale ok. aspon vidim akych majstroc tu mame pokracuj

Chlapce, ktosi tu s tebou zajebava cas a riesi totalne nezmyselnu kokotinu a este si aj za odmenu drzy....  Nechajte ma vydýchať
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #97 kedy: 16. December , 2012, 19:27:17 »

Jo vole zrepasovana iriska kera hra jak vino. Vintiž dřevo, po kompleti opravě...  ?§!.
Akoze seriozne, jeb na to. Hod to pred rozbalovanim darcekov do krbu a potes sa hrejivym pocitom pri srdiecku, ze si planetu zbavil takehoto pahyla a kup si hocico z dnesnej produkcie za 100€.

Zaznamenané
FakyGrobian
pravidelný návštevník
Príspevkov: 478

« Odpoveď #98 kedy: 17. December , 2012, 00:45:39 »

Pýtal si sa na drevo. Či je dôležité na výsledný zvuk a pod.

Tak ti dám dve možnosti:
1, Prečítaj si toto:
http://www.warmoth.com/bass/Options/WoodDescriptions.aspx

Zhora dole tam máš presné popisy dreva, je tam aj tone chart, uvádzajú na ktorú časť nástroja sa jednotlivé drevá používajú...

2, Zavolaj niekomu, kto sa výrobe nástrojov venuje. Napr. Kamilovi Grebeňovi, Rudovi Sivčákovi, Brunovi Urbanovi, Igorovi Kellerovi, to je jedno. Kontakt zoženieš ľahko, majú svoje weby...vysvetli aký máš problém a opýtaj sa, či to má význam.

Výsledok? Zistíš dve veci:
1, Smreky, brezy, jablone a iné nezmyselné drevá proste nehrajú a preto sa ani nepoužívajú.
2, Nikto ti tu nechce zle, chlapci ti tu dobre radia a chcú ti ušetriť čas a peniaze.

Na zdravie! Je to frajer

Zaznamenané

Fender Custom Shop ´55 Precision Bass Relic / Sivčák TB4 Jazz Custom / Sivčák NDHS5 -> kvantum efektov -> Aguilar Tone Hammer 500 -> GK 410 RBH / Ampeg SVT810
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #99 kedy: 17. December , 2012, 09:37:39 »

....v podstate jedno čo napíšem, ale mám chvíľu voľného času, ja som si dával opravovať Diamantku a Special, k oprave diamantky som sa rozhodol preto, lebo mala tune o matic kobylku aj strunník, dala sa dole farba, lebo bola úplne dogabaná predošlým majiteľom, upravil sa profil krku aby to nebolo poleno, vyrovnal sa hmatník prepražcovalo sa to, nalakovalo sa to na novo, dali sa nové gotoh poťáky, snímače Ibanez ACH a všetko to bolo úplne zbytočné, nemyslím teraz z finančného hľadiska, ale z užívateľského, jednoducho tá gitara nemá čo ponúknuť a jediné čo ma napadlo je zavesiť ju na stenu, prečo Huh! preto lebo gitarista v kapele mal tiež Irisu v pôvodnom stave a nedalo sa to počúvať tak som sa rozhodol kúpiť mu gitaru, takýto čínsky šunt http://www.audiotek.cz/product-26210-squier-affinity-telecaster-special-edition-butterscotch-blonde-maple chalan chytil gitaru do rúk a ten rozdiel proti tej zreštaurovanej a vytunovanej diamantke či Irise v pôvodnom stave je neopísateľný, tomu Tele nič nechýba....

....tá Special bola zaujímavá, tá sa len prepražcovávala a upravil sa profil krku, bola to pecková gitara a som rád že som ju predal....

....a to boli časy, keď som sa aj ja zastával Jolany, dnes ich obchádzam veľmi veľkým oblúkom....
« Posledná zmena: 17. December , 2012, 09:39:00 od garde » Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
golfmann
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #100 kedy: 17. December , 2012, 09:52:29 »

škoda roboty a vynaloženej námahy, lepšie by si urobil keby si si za ten čas našiel brigadu a zarobil na akukolvek gitaru, spravil by si lepšie a este by ti ostalo na pivo  Na zdravie!

V tejto hladovej doline si nevedia najst pracu ludia s praxou 30 , 40 rocny..takze to neries.. tto nieje agentura.. o chvilu mi ponukni pracu
Zaznamenané
kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #101 kedy: 17. December , 2012, 10:21:31 »

Clovece, tebe neni pomoci. Na argument ze radsej chod za ten cas pracovat nam povies ze robotu si nenajdu ani ludia s 30r praxou  Bavím sa skvele , tak sa teda pokojne pusti do toho  Bavím sa skvele
Zaznamenané
FakyGrobian
pravidelný návštevník

« Odpoveď #102 kedy: 17. December , 2012, 11:08:38 »

V hladovej doline je luxus vyhadzovať peniaze na nezmyselné pokusy. No offense Žmurk
Zaznamenané

Fender Custom Shop ´55 Precision Bass Relic / Sivčák TB4 Jazz Custom / Sivčák NDHS5 -> kvantum efektov -> Aguilar Tone Hammer 500 -> GK 410 RBH / Ampeg SVT810
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #103 kedy: 17. December , 2012, 11:14:41 »

1, Smreky, brezy, jablone a iné nezmyselné drevá proste nehrajú a preto sa ani nepoužívajú.
pomaly, pomaly... Prečo by nehrali? trebars parker gitary sa dlhé roky vyrábajú hlavne zo smreku, a taktiež naše ovocné stromy vôbec niesú plevel. To že sa niečo nepoužíva, ešte neznamená že nieje ok. Hlavne pri konzervatívnych ľuďoch ako sú gitaristi  :)
« Posledná zmena: 17. December , 2012, 11:30:07 od pelko » Zaznamenané
FakyGrobian
pravidelný návštevník

« Odpoveď #104 kedy: 17. December , 2012, 11:18:19 »

Kamil Grebeň napr. používa orech aj čerešňu. Myslel som to skôr, že to nie sú bežné drevá. A porovnávať kvalitu smreku Jolana vs. Parker je o inom. Mám Jolanu Vikomt, je zo smreku - aspoň podľa papierov a to drevo je tak mäkké, že je náchylné aj na jemné ťuknutie
Zaznamenané

Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.101 sekund, 23 otázok.