Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
24. November , 2024, 23:59:09
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 19 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jolana Iris A Telecaster  (Prečítané 50941 krát)
0 užívateľov a 20 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #120 kedy: 17. December , 2012, 13:50:48 »

...
s ovocne dreva su fajn, su dostatocne tvrde a pevne, skor je problem najst dostatocne velky kus bez kazov. .

a navyse su neopocuvane :) len ten vzrast ovocnych stromov...
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #121 kedy: 17. December , 2012, 14:35:07 »

Rastis, ak sa nemýlim, tak aj Jantarky boli hrubšie, nie? Aj Diamnatka je hrubšie než je Jolaňácky štandard  Bavím sa skvele
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #122 kedy: 17. December , 2012, 14:45:04 »

Jantar som si neni celkom isty. pri tejto gitare to vyzeralo, akoby svitalo na nove casy - mala aspon naoko regulerny HB, mala zafixovanu kvazy standardnu kobylu... nestihol som ich vela vidiet nazivo, takze neviem, ako boli hrube. Diamant bola akoze hrubsia, ale oproti LP ako ma konstrukcne vyzerat, to bolo stale tenucke...
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #123 kedy: 17. December , 2012, 16:00:00 »

jantarki boli fakt ešte celkom ok mal som ich asi 6 , menzura a ako diamantka a ten snímač bol udajne nemecky a celkom ťahal , u nas na okoli na nej dosť ludi hrávalo seriózne koncerty tak pred 15 rokmi
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #124 kedy: 17. December , 2012, 16:09:22 »

nebol to nemecky snimac, bolo to ceskoslovensky Helios, ktory sa predaval aj samostatne, bohuzial ale iba v cudnom puzdre s drziakom do diery spanielky.
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #125 kedy: 17. December , 2012, 16:16:48 »

veď ono to nieje ani 10 rokov čo bola Jantarka (gitara, alebo basa) povinnou výbavou každej metalovej bandy  Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #126 kedy: 17. December , 2012, 17:30:16 »

asi v akom kraji  Ja som čert..
Zaznamenané
mesiah
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #127 kedy: 17. December , 2012, 17:43:10 »

Ja som mal Jantaru. Dával som do nej Floyd Rose a keď sme frézovali, tak to voňalo ako na vianoce, čiže smrek. Jebol som tam DiMarzio X2N a to bola iná muzika  Bavím sa skvele Jantar bola celkom podarená a dizajnom zaujímavá gitara. A mala konečne na tú dobu aj dobré mechaniky.
Zaznamenané

golfmann
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 89

« Odpoveď #128 kedy: 17. December , 2012, 20:22:41 »

Pýtal si sa na drevo. Či je dôležité na výsledný zvuk a pod.

Tak ti dám dve možnosti:
1, Prečítaj si toto:
http://www.warmoth.com/bass/Options/WoodDescriptions.aspx

Zhora dole tam máš presné popisy dreva, je tam aj tone chart, uvádzajú na ktorú časť nástroja sa jednotlivé drevá používajú...

2, Zavolaj niekomu, kto sa výrobe nástrojov venuje. Napr. Kamilovi Grebeňovi, Rudovi Sivčákovi, Brunovi Urbanovi, Igorovi Kellerovi, to je jedno. Kontakt zoženieš ľahko, majú svoje weby...vysvetli aký máš problém a opýtaj sa, či to má význam.

Výsledok? Zistíš dve veci:
1, Smreky, brezy, jablone a iné nezmyselné drevá proste nehrajú a preto sa ani nepoužívajú.
2, Nikto ti tu nechce zle, chlapci ti tu dobre radia a chcú ti ušetriť čas a peniaze.

Na zdravie! Je to frajer

OK vsak je nehovorim ze mi niekto chce zle nieje to moja gitara, amam ju len urobit aby to hralo nic ine.. prost emam zachovat vsetko originalne.. o nic viec neslo.. neviem preco si mam kupoit novu gitaru ja ked majitel chce tuto .. a o to ide.. rypete tu ze kup si novu.. zbytocne nepotrebujem ju.. nieje to pre mna
Zaznamenané
golfmann
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 89

« Odpoveď #129 kedy: 17. December , 2012, 20:26:28 »

ale hovno že neni robota, ja som z vychodu, a robota je akurat sa za tie peniaze neoplati robiť, robiť predavača 10,5 hodin denne soboty 5 hodin, mať zodpovednosť za pokladnu, prijemky robiť, v sklade robiť, obsluhovať, nakladať a vykladať 200kg veci z dodavky, mať na starosti evidovanie a vybavovanie reklamacii za 290€ za mesiac :) robota je len sa ju neoplati robiť, alebo absolventska prax za 190€ ? ved to je chore... ale robota sa najsť da, ked človek nesedi na riti a nechodi len pečiatky na urad prace nosiť. Popripade chod do zahraničia... existuje milion možnosti ako sa zamestnať len slovaci racej budu nadavať namiesto toho aby si robotu hladali....

opakujem aj pre tych co necitaju.. ja si nepotrebujem kupit gitaru.. robim ju pre majitela nie pre seba!!!.. chce iba tuto a bodka.. ak tomu nerozumies .. neni o com
« Posledná zmena: 17. December , 2012, 20:35:45 od golfmann » Zaznamenané
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #130 kedy: 17. December , 2012, 21:21:17 »

Len sa to dá aj poriadne  No hanbím sa..

Jasné, učíš sa, ale ver, že sa Jolč dá zreštaurovať aj lepšie, aj takáto v dezolátnom stave. Iriska je dvoch vrstiev dreva, čiže žehlička, papier na pečenie, špachtlička a ide sa na to. Oddelíš vrchnú časť, spodnú dáš do pece, vezmeš nejakú slušnú foršničku, vyrežeš z nej irisku, urobíš šachu pre káble, dutinu pod "f" a nalepíš na ňu pôvodnú vrchnú dosku. A vieš čo? Zákazník Ti poďakuje a odporučí Ťa ostatným kamarátom, že ako dobre si mu spravil gitaru.
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #131 kedy: 17. December , 2012, 22:50:36 »

http://www.lidovky.cz/vedci-odhalili-tajemstvi-dokonaleho-zvuku-stradivarek-pif-/ln_veda.asp?c=A121203_175729_ln-zajimavosti_vsl
Zaznamenané

KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #132 kedy: 17. December , 2012, 23:26:10 »

Teória o laku bola už dávno vyvrátená, ale to o tom dreve sa mi veľmi páči :)
Zaznamenané
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #133 kedy: 17. December , 2012, 23:41:01 »

ja za zase pametam clanok par mesiacov dozadu
ako blind testom zvitazili nad stradivarkami nove huslicky
a to ich testovali tipci co sa bili do prs ze  daju stradivarky na istotu
Zaznamenané

yeah
Hosť
« Odpoveď #134 kedy: 17. December , 2012, 23:44:23 »

Si j*ebnuty alebo hej ? Ty si myslis, ze tu poniektori drzali jednu gitaru za zivot v rukach ? Proste je to p*čovina cela tato gitara, lebo oproti dnesnym lacnym gitaram je tato velka p*čovina. Nac viac filozofovat ? Slovac j*ebnuta sa nezaprie, ale bude riesit pat korunovu zhrdzavenu picovinu rozbitu na sto stran, ze preco by to mal byt smejd. Lebo.

Ci si ozaj j*ebnuty a potrebujes pocut, ze je to popici ? Alebo si nam dosiel dat tvoju jeblu pravdu do nasich hlav ? To si si zmylil forum.
Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele

Teraz som docital temu  Nechajte ma vydýchať kks, golfmann, nasiel som u dzeda stary hrdzavy rozjebany furik... povedz, preco z neho nespravim mini cooper? Preco? Ale arugmentuj kua! Dovody ma zajimaju. Aspon na 10 stran mi tu argumentuj  Popiskujem si
« Posledná zmena: 18. December , 2012, 02:45:45 od Pablo Woozy » Zaznamenané
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 19 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.039 sekund, 23 otázok.