Ďu-FFO
náhodný pocestný
Príspevkov: 135
|
|
« kedy: 20. September , 2009, 15:13:19 » |
|
Hudbe zdar! mám otázku, s čoho je najideálnejšie urobiť 4x12" bedňu, dajme tomu že som materiálovo neobmedzený. Hcem vedieť o vašich názoroch a skúsenostiach. dik za odpovede
|
|
« Posledná zmena: 20. September , 2009, 17:50:22 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
tenson LP, Kustom Quad100 HEAD, Kustom 4x12
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 20. September , 2009, 17:50:02 » |
|
bez potreby inych moznosti v hlasovani - preglejka...
|
|
« Posledná zmena: 20. September , 2009, 17:52:37 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 20. September , 2009, 17:59:31 » |
|
neviem, kde si vycital tu cenu - pisal, ze je materialovo neobmedzeny resp. som si precital tie materialy, co su tam napisane.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 20. September , 2009, 18:00:42 » |
|
jo - a ta bedna to je skor cisto esteticka vec.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 20. September , 2009, 18:03:23 » |
|
v dnesnej dobe sa uz az tak velmi neoplati robit beznu bednu, pokial to nema byt nejaky vlastny specialnejsi navrh... inak samozrejme preglejka - co ine ?
|
|
« Posledná zmena: 20. September , 2009, 18:04:02 od rastis »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 20. September , 2009, 18:07:03 » |
|
jasné,v tomto pripade je jedno či material alebo priamo cena,bubinga neni za 5Sk a nemyslím si že by konštruovali bednu a nasledne predavali v takej cene pokial by to nehralo...Preglejka je najlepšia cena/kvalita ale špička to určite neni.
podla coho sudis ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 20. September , 2009, 20:35:10 » |
|
jasné,v tomto pripade je jedno či material alebo priamo cena,bubinga neni za 5Sk a nemyslím si že by konštruovali bednu a nasledne predavali v takej cene pokial by to nehralo...Preglejka je najlepšia cena/kvalita ale špička to určite neni.
davnejsie tu mal predator prednasky o tom, ze pri bedni az tak material nezavazi. ci uz tym teoriam niekto bude verit alebo nie, povedal by som, ze cena tej bedne je podmienena jednak tym, ze ako material je pouzite masivne drevo a natural povrchova uprava a tiez tym, ze bubinga je viacmenej exotika. nie tym, ze to oproti rovnakej bedni z preglejky, bude hrat o x-tried lepsie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 20. September , 2009, 21:03:19 » |
|
bedna za 2100€ ? hovoril že cena nerozhoduje,ako vieš že bubinga neni lepšia? looool to neni ten 2X12 model co hra tak napucu? treba si uvedomit, ze ta cena je podmienena exotickym drevom a aj samotnym faktom, ze ponukaju nieco extra
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Ďu-FFO
náhodný pocestný
Príspevkov: 135
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 20. September , 2009, 21:14:03 » |
|
no že či bude rozdiel keď bedňu urobím z drevotriesky, smrekovej škárovky(lepený smrek), bukovej škárovky, z brezovej preglejky, alebo z topoľovej laťovky(smrekové jadro + topoľová dyha na vrchu)
|
|
|
Zaznamenané
|
tenson LP, Kustom Quad100 HEAD, Kustom 4x12
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 20. September , 2009, 21:35:14 » |
|
jaj tak to jednoznačne breza-preglejka jaj ty menis nazory jak zafuka vietor...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
johnzo
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 20. September , 2009, 21:35:51 » |
|
no že či bude rozdiel keď bedňu urobím z drevotriesky, smrekovej škárovky(lepený smrek), bukovej škárovky, z brezovej preglejky, alebo z topoľovej laťovky(smrekové jadro + topoľová dyha na vrchu)
drbe? čo riešiš?
|
|
|
Zaznamenané
|
keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno [/quot
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 20. September , 2009, 21:53:45 » |
|
Btw. Tak ako maju ludia velmi zlu vedomost o tom, ako znie aparat a pritom maju nahovno miestnost, tak podobne to je aj s boxami. A to tak, ze kladu vacsi doraz na to, z coho bednu a litraz, nez aby riesili repraky, ktore do toho natrepu. Hovorim to z vlastnej skusenosti, kedze nedavno som mal vedla seba x boxov s "rovnakym" osadenim V30 a pritom hrali kazde inak. Inak v Mese, Orange, Marshalli, atd... - co uz zrejme vsetci dobre vieme. Takze na repro by som kladol vacsi doraz ako na to, ze z coho box...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 5879
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 20. September , 2009, 21:55:40 » |
|
Sice sa do toho prd vyznam, ale asi by som na robenu bednu pouzil material ktory je osvedceny v kvalitnych bedniach (napr. spominany Orange, alebo Mesa), cize ak sa nemylim brezovu pregrejku (birch plywood).
Inak neviete ci nahodou Mesa boxy nie su z brezoveho masivu? (myslim Recto a Roadking boxy)
|
|
« Posledná zmena: 20. September , 2009, 21:56:45 od Semish »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 20. September , 2009, 21:56:09 » |
|
neprotirečíš si trocha?
Cim konkretne ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 20. September , 2009, 21:59:15 » |
|
Sa mi zdá že hovoríš o tom aby sa ludia zameriavali na repráky a pritom hovoríš že "rovnaké" V30 hrali v každom boxe inak,to asi nebude reprákmi(samozrejme o nich vieme všetci svoje) ale každá ta bedna ma ine parametre Myslel som snimane mikrofonom. A ver, ze V30 od Mesy, Orange, Marshall je kazda ina.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|