brdo prvy
|
|
« Odpoveď #60 kedy: 25. Marec , 2010, 08:32:46 » |
|
a ved kua .... googlil som hladal som ale s tym gyratorom som vobec nepokročil nenašiel som nič take z čoho by som vedel ake hodnoty mam dat R a C v tom gyratore aby to fungovalo podla parametrov čo potrebujem.. ....... ked mi daš niečo ako ten merač L a kapacity to je rada nad zlato ... a ne chcem večeru tu maš žive kura sprav si hamburger ako v mekači Pajcni si hociktory EQ z basoveho ampu a len si vyselektuj cely rezonancny stupen pre danu frekvenciu.Co jednoduchsie ti mozem este poradit. A ked si tam das pasma 300Hz - 1kHz - 3,2kHz ,tak tam mozes supnut rovno 3 potaky na stredy a nemusis tam davat ziadny prepinac.Jeden svab TL074 a si vysmisty
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #61 kedy: 25. Marec , 2010, 10:31:36 » |
|
brdo tedaaradiš mi ,že miesto tej cievky mam dat opajcnuty eq zniečo čo by malo pasma 300Hz - 1kHz - 3,2kHz a to by som dal miesto tej cievky a prepinal to? mezdi tyma 3ma apsmami?
šasy mam už spravene navrhnute na ten ampeg čiže tam nemožem šupnut dalšie 3 ovladače :-D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #62 kedy: 25. Marec , 2010, 13:15:06 » |
|
brdo tedaaradiš mi ,že miesto tej cievky mam dat opajcnuty eq zniečo čo by malo pasma 300Hz - 1kHz - 3,2kHz a to by som dal miesto tej cievky a prepinal to? mezdi tyma 3ma apsmami?
šasy mam už spravene navrhnute na ten ampeg čiže tam nemožem šupnut dalšie 3 ovladače :-D
No to je horsie,ale da sa to.Neviem ,ci nahodou tie momentalne nepouzite ( Gyratory ) nebudes musiet zazemnovat ,aby sa to nerozpiskalo. ...inac sak Gyrator sa da spravit aj s jednym KCčkom
|
|
« Posledná zmena: 25. Marec , 2010, 13:25:53 od brdo prvy »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vallamps
pravidelný návštevník
Príspevkov: 184
valla sa vratil !!!
|
|
« Odpoveď #63 kedy: 25. Marec , 2010, 18:46:52 » |
|
neviem na ktoru picu jebat tak gyrator a neviem co este je to dobra vec na miesto ciefky ale na co to tam jebat? neviem co si nespravis obycajny pramp z jednou lampou? sak ked si to odladis tak neni co riesit ja som si tak amp spravil uplne jednoduche korekcie a jedna lampa, ma to seckeho jak dreva, a neviem si predstavit ze by som tam mal este davat gyrotor a nedaj boze ciefky sak z polmetrovej dosky by bola metrova netreba robit komplikovane preampy na basu je to zbytocne podla mna treba mat poriadny a rychli koncak, ked budes mat paradny komplikovany preamp a na picu koncak tak si mozes aj cicinu dzgat do ampu a hrat to nebude
|
|
|
Zaznamenané
|
seci za jedneho jebem na seckych :p
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #64 kedy: 25. Marec , 2010, 19:10:10 » |
|
neviem na ktoru picu jebat tak gyrator a neviem co este je to dobra vec na miesto ciefky ale na co to tam jebat? neviem co si nespravis obycajny pramp z jednou lampou? sak ked si to odladis tak neni co riesit ja som si tak amp spravil uplne jednoduche korekcie a jedna lampa, ma to seckeho jak dreva, a neviem si predstavit ze by som tam mal este davat gyrotor a nedaj boze ciefky sak z polmetrovej dosky by bola metrova netreba robit komplikovane preampy na basu je to zbytocne podla mna treba mat poriadny a rychli koncak, ked budes mat paradny komplikovany preamp a na picu koncak tak si mozes aj cicinu dzgat do ampu a hrat to nebude ved nie každy chce hrat len tublatanku......... basak hral na viacerych koncertoch na ampegu svt3-4 hral som na 3jku 10-15 minut točil krutil som a tie stredy su dost dobre na tom...... v skušobni mame amp kde je clean copia fenderu koncak je rychly ,box s governormi basa hrala dobre alee hladam v tom iny zvuk proste nie klasika zvuk basa do hocijakeho bass ampu...... (skoro ako clean gitara) aj s graf eq nenatočiš taky zvuk aky chcem to som už skušal proste treba tam určite to čo ma ampeg
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vallamps
pravidelný návštevník
Príspevkov: 184
valla sa vratil !!!
|
|
« Odpoveď #65 kedy: 25. Marec , 2010, 19:46:00 » |
|
naa co ja hram tublatanku? :D ja len pisem na co to tam jebkat ked to hra dobre aj bez toho a uz som prisiel po dlhom case aj na to zee marshall neni dobry moc na basu :D nema to basy
|
|
|
Zaznamenané
|
seci za jedneho jebem na seckych :p
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #66 kedy: 25. Marec , 2010, 22:12:41 » |
|
...tie stredy su dost dobre na tom...... v skušobni mame amp kde je clean copia fenderu koncak je rychly ,box s governormi basa hrala dobre alee hladam v tom iny zvuk proste nie klasika zvuk basa do hocijakeho bass ampu...... (skoro ako clean gitara) aj s graf eq nenatočiš taky zvuk aky chcem to som už skušal proste treba tam určite to čo ma ampeg Daj si tam plynule preladiteľné stredy. Potenciometer 2 x 100 k by mal byť exponenciálny, v núdzi daj lineárny. Pred vstupom daj sledovač, čiže potrebuješ 2 operáky (v jednom púzdre napr TL 072). Andrej
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #67 kedy: 25. Marec , 2010, 23:47:54 » |
|
ot otazka ma-nema zmysel 4 koncove lampy na basu budit 2-jstupnovim budičom ako v ampegu? aby bol pevny konec ako to tu všetci vypisujete? ked jedna 83 v niektorych situaciach je mäkka,,,,,,,,,
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #68 kedy: 26. Marec , 2010, 08:58:10 » |
|
ot otazka ma-nema zmysel 4 koncove lampy na basu budit 2-jstupnovim budičom ako v ampegu? aby bol pevny konec ako to tu všetci vypisujete? ked jedna 83 v niektorych situaciach je mäkka,,,,,,,,, Tipek .ak ti bude stacit jeden stupen tak daj jeden ,ale aky Sak uz aj ti Tesly 130-70-50 mali dvojstupnovy budic. Ide o to ,ze s jednou lampou nesprvis idealny rozkmit,zaväzbenie konca a aj invertos s niskou vystupnou impedanciou.Preto sa pouzivaju viacstupnove. Sak co ti to da pouzit o jenu ECC82 naviac ? Urob invertor tak ako ho ma spravena MB Bass 400ka ,alebo Marshall Major
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #69 kedy: 26. Marec , 2010, 12:20:18 » |
|
Daj si tam plynule preladiteľné stredy. Potenciometer 2 x 100 k by mal byť exponenciálny, v núdzi daj lineárny. Pred vstupom daj sledovač, čiže potrebuješ 2 operáky (v jednom púzdre napr TL 072). Andrej
ale on riesi lampovy preamp Sice hento by sa dalo uplacirovat aj s lampou ,ale to je tema uz o niecom inom.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #70 kedy: 28. Marec , 2010, 07:48:57 » |
|
ale on riesi lampovy preamp Sice hento by sa dalo uplacirovat aj s lampou ,ale to je tema uz o niecom inom.
Jáááj, že celolampa Ale veď sa mu najviac páči SVT3, ten má od celolampy dosť ďaleko. A ty sám si napísal: "blbecku ,tie integrace su pohodlnejsie ako ta prijebana ciebka ,kera ti moze este aj nabrumovat a k tomu seckemu to aj nechodi bohvieako linearne. Inac staci ti jeden integrac..." Na basu by som sa na lampy vybodol, tam treba tučný kompresor. Andrej
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
expotec
Hosť
|
|
« Odpoveď #71 kedy: 28. Marec , 2010, 09:28:25 » |
|
myslim ze nieco take si mal vtedy na mysli. ak je to este aktualne, tak nech sa ti lubi http://www.muzique.com/lab/gyrator.htm
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #72 kedy: 28. Marec , 2010, 19:09:12 » |
|
Tipek chce preamp ako SVT3 a k tomu klasický lampový koncák.A s tou lampou na basu je to subjektívne ale kto neni hluchý tak vie že je to uplne o inom,druha vec je vkus.
Prepáč, ale trochu ťa poopravím: Nie kto neni hluchý, ale kto nie je slepý. Muzikanti často počúvajú očami, keď vidia v zosíku svietiť žižinky, tak sa im zvuk páči. Nechcem znovu opakovať, čo už som písal o zosíku HARTKE v sekcii BASY, ale som ochotný odprisahať, že rozdiel medzi lampovým a polovodičovým preampom nerozoznáš, kým ich neprebudíš. Dôležitý je koncák, lebo ten sa dostáva do skreslenia.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kominak
nováčik
Príspevkov: 46
|
|
« Odpoveď #73 kedy: 28. Marec , 2010, 19:52:53 » |
|
Prepáč, ale trochu ťa poopravím: Nie kto neni hluchý, ale kto nie je slepý. Muzikanti často počúvajú očami, keď vidia v zosíku svietiť žižinky, tak sa im zvuk páči. Nechcem znovu opakovať, čo už som písal o zosíku HARTKE v sekcii BASY, ale som ochotný odprisahať, že rozdiel medzi lampovým a polovodičovým preampom nerozoznáš, kým ich neprebudíš. Dôležitý je koncák, lebo ten sa dostáva do skreslenia.
Ak prebudis preamp, tak sa lampa dostava do skreslenia aj tam. Ide o to, po akom zvuku ides - tie skreslenia zneju rozne. Koncak sa dostava do skreslenia pri jedinej hlasitosti (tej najvyssej ) - co je dost neuniverzalne skreslenie. Mozno zvukar pri odposluchu rozdiel medzi lampovym a polovodicovym preampom nespozna (po tom, co to prehnal cez 3 eq a kompressor - robil som zvukara...), ale basak to vacsinou pociti - lampa vzdy trochu kresli a jej dynamika je ina, reaguje na hru odlisne. Nie je to velky rozdiel, ale citit ho. Napr. poznam viacerych basakov, ktori maju lampovy preamp + mosfet koncak a su spokojni so zvukom. Ja si rad nahravam basu cez lampovy preamp, ktory je nastaveny v bode, ked prave zacina kreslit a vtedy to zneje velmi fajn - tak ako som zvyknuty z nahravok, ktore mam rad. Tot moj nazor.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #74 kedy: 28. Marec , 2010, 20:19:38 » |
|
resume,populacia žije v omyle a desiatky kilov nosí kvoli pastve pre oči?
Súhlasím kominak napísal: "Napr. poznam viacerych basakov, ktori maju lampovy preamp + mosfet koncak a su spokojni so zvukom." Súhlasím aj s tebou, kedysi som hral na base, hral som na celolampách aj celotranzistoroch. Vždy som bol spokojný, lebo to boli dobré aparáty.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|