Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
01. November , 2024, 23:40:18
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako na to?/tvorba kapely/  (Prečítané 4751 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #30 kedy: 25. Január , 2010, 14:05:59 »

ja nefnukam len sa mi pacia tý smajlici tak som ich chcel vyskusat..  Som frajer
facepalm
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
yeah
Hosť
« Odpoveď #31 kedy: 25. Január , 2010, 14:47:38 »

ja by som povedal ze:

-songy co maju hlavu a patu a maju konceptualny charakter, su dotiahnute do najmensich detailov co sa kompozicie, textu aj celkovej myslienky tyka a je v nich citit ze nevznikli '15 minut pred zaciatkom koncertu' su vacsinou vytvorom jedinca a pripadnym doupravenim na pozadovane miery kapely.. vid Townsend, Pain of salvation, porcupine t.  a pod kapely kde je casto citit rukopis veducej osobnosti ktora urcuje smerovanie..
-songy, pri ktorych je citit ze su 'uz 259tou variaciou na uz desakrat prevareny hard rock/pop/metal a vidno ze tam idu jednoduche kila a riffy sa striedaju jak komba v hre street fighter su podla mna vacsinou skor vysledkom jammovania za ucelom rychleho zhotovenia jednoducheho hitu aneb - podme spravit dnes 20 songov.. sem by som zaradil kludne novy album dream theateru (predosle starsie by som zaradil do skupiny prvej)

podla mna ak su v kapele aspon dvaja schopni ludia tak sa to da spravit tak ze - jeden prinesie napad, posle ho druhemu, ten na nom zacne tiez pracovat a dvaja robia sucasne na danom napade, potom sa z oboch vyextrahuje to maximum co ma potencial a polepi sa to dokopy..  problem je ze vela ludi to tak proste nerobi lebo su lenivi a chcu byt za rok hviezdami randalu tak spravia 80s thrashove kila kde vsetky koncia na prazdnej hrubej strune, do toho nadrbu sola v pentatonike, texty so zlou anglictinou co zneju jak slovenske vety prelozene cez google translator a to je akoze ' nas ppci song na ktorom sme makali a dali si zalezat' :D 90% nasich undergroundovych kapiel by som nalozil na jednu tatrovku a jebol do cementu dokonca aj tie v ktorych hraju kamarati nielen tuto z fora Žmurk cize tolko asi..  
Neviem, co je dnes za zvlastny den ale vypalil celkom dobre este aj tu - 101% suhlas. Ja by som to mozne este nazorne zalternoval - schvalne - zoberem si autora trebarz Liam Howlett z Prodigy... vsetko robi sam, ma charakter uplne najvacsi to co robi a teraz si neviem predstavit, ze by zacal posielat napady inemu producentovi, alebo sa nedajboze radit s niekym inym z Prodigy nejak vazne :) Ak ma raz OSOBNOST nasliapnute za dobrym rukopisom a silnymi napadmi, tak je velmi mala pravdepodobnost, ze by to bolo lepsie robene skupinkovo. Lebo totiz - dobrych muzikantov, spevakov, atd. je vela. Strasne vela. A takisto autorov. Poskladaju pekne hramonie, melodie, secko. Ale original sa spozna a je takych ludi malo. A je velke stastie ked sa taki ludia najdu viaceri v zoskupeni.
Zaroven by som z toho isteho vyssie spomenuteho dovodu hladal pricinu v tom, preco je drviva vacsina featuringov napicu - nasilu spajane silne vyhranene tvorive osobnosti to neni 1+1=2...
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #32 kedy: 25. Január , 2010, 15:25:03 »

-songy co maju hlavu a patu a maju konceptualny charakter, su dotiahnute do najmensich detailov co sa kompozicie, textu aj celkovej myslienky tyka a je v nich citit ze nevznikli '15 minut pred zaciatkom koncertu' su vacsinou vytvorom jedinca a pripadnym doupravenim na pozadovane miery kapely.. vid Townsend, Pain of salvation, porcupine t.  a pod kapely kde je casto citit rukopis veducej osobnosti ktora urcuje smerovanie..
-songy, pri ktorych je citit ze su 'uz 259tou variaciou na uz desakrat prevareny hard rock/pop/metal a vidno ze tam idu jednoduche kila a riffy sa striedaju jak komba v hre street fighter su podla mna vacsinou skor vysledkom jammovania za ucelom rychleho zhotovenia jednoducheho hitu aneb - podme spravit dnes 20 songov.. sem by som zaradil kludne novy album dream theateru (predosle starsie by som zaradil do skupiny prvej)

podla mna je to zbytocne riesit. dobra moze byt aj ta jednoducha vec a bude sa pacit ludom, pricom ta prekomplikovana nemusi zozat uspech. vecsina ludi ma rada chytlave piesne a to je si myslim tiez umenie, spravit chytlavu vec, ktora sa nepodoba na nieco uz zname  :)
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #33 kedy: 25. Január , 2010, 15:29:59 »

nehovorim o jednoduchej vs. komplikovanej hudbe.. hovorim o tom ked je nieco proste napicu, odflaknute a ide sa s tym von.. aj jednoducha vec sa da zahrat dobre a moj nazor je ze nie je nic tazsie ako spravit chytlavy refren..   
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #34 kedy: 25. Január , 2010, 15:32:58 »

nehovorim o jednoduchej vs. komplikovanej hudbe.. hovorim o tom ked je nieco proste napicu, odflaknute a ide sa s tym von.. aj jednoducha vec sa da zahrat dobre a moj nazor je ze nie je nic tazsie ako spravit chytlavy refren..   

aha, tak som potom zle pochopil, potom suhlas  Na zdravie!
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.038 sekund, 22 otázok.